Trenutno čitaš
Modne 90-te kao dio modne istorije, ali inspiracije i danas…

Modne 90-te kao dio modne istorije, ali inspiracije i danas…

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

90-te su možda bile plodno tlo za neke hrabre modne komibacije. Mišljenja su podijeljenja da li je to bilo lijepo ili ne, u svakom slučaju bilo je to zlatno doba mode…

Ikone poput Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Britney Speras,  Julije Roberts – sve su imale glavne stilske trenutke na crvenim tepisima, uz minimalistički, glamurozni, disco ili gothic chic izgled.

Jim Smeal/Ron Galella Collection/Getty Images

Možda najslikovitija od svih bila je princeza Diana, čije se stilsko naslijeđe slavi i danas, kao i njen život. Kada je 1997. debitovala sa svojom “osvetničkom haljinom, koja je tada i službeno predstavljala fazu tuge – poricanja, ljutnje, pregovaranja, depresije, prihvatanja i osvete zbog raspada braka sa princom Charlsom.

Princess Diana Archive/Hulton Royals Collection/Getty Images

Današnje zvijezde su često inspirisane upravo modnim izdanjima tadašnjih zvijezda 90-tih, poput današnjih popularnih Dua Lipe ili Zendaye, Kendal Jenner i Kim Kardashian.

Gumice za kosu, uske majice, haljine na bretele, capri hlače dominirale su među stilskim trendovima 90-ih, zajedno sa visokim repom, kratkom kosom, lepršavim bobom ili paž frizurama. Bilo je to veličanstveno vrijeme, koje su samo još veličanstvenijim učinile poznate svjetske zvijezde i supermodeli iz 90-ih, koji su bezbrižno i ponosno nosili svoje najbolje na crvenom tepihu.

Pročitaj

Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc/Getty Images

Od šljokičastih haljina do sjajnih topova, hlača niskog struka, do odijela, svečanih glamuroznih haljina do kožnih hlača i korzeta.

Brian Rasic/Hulton Archive/Getty Images
Barry King/WireImage/Getty Images
KMazur/WireImage/Getty Images

Izvor: bustle.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum