Trenutno čitaš
Moda ulazi u svoju otkačenu eru – džinovske čizme zavladale internetom

Moda ulazi u svoju otkačenu eru – džinovske čizme zavladale internetom

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

O ovom novom modnom trendu se ne prestaje pričati danima… “The Big Red Boot” su džinovske okrugle čizme kao iz crtanih filmova i za njima je poludjela internet publika…

Od Loewe štikli Minnie Mouse za proljeće – ljeto 2023, koje je već probala Kylie Jenner do Balenciaga Hummer Derby klovnovskih mokasinki, čini se da je razigrana džinvska obuća u potražnji. Ove sedmice, još jedan par obuće je ušao u trend – “The Big Red Boot”.

Garrett Bruce

Otkrivene od strane provokativnog njujorškog umjetničkog kolektiva MSCHF, iste grupe odgovorne za sablasne patike Lil Nas X-a i “Birkinstocks”, ove crvene divovske gumene čizme su totalno čudne, ogromne i okrugle i slične onima, koje nose lik japanske mange Astro Boy. „Čizme iz crtanih filmova za kul 3D svijet“, piše u saopštenju MSCHF-a.

Cipele, koje će se naći u prodaji 16. februara po cijeni od 350 dolara, privukle su pažnju publike interneta, što nije iznenađujuće. Na TikToku, jedan video sa stilizovanjem ovih crvenih čizama do sada je premašio 3 miliona pregleda i više od pola miliona lajkova za 24 sata.

Peter White/Getty Images

Potencijalni kupci objavljuju svoje video sadržaje putem društvenih mreža. “Koliko mi trebaju SADA”, uzviknuo je jedan pratilac na Instagramu ispod originalne objave MSCHF-a. “Te velike crvene čizme će biti moje”, tvitovao je drugi. „Krističnost je apstrakcija, koja nas oslobađa ograničenja stvarnosti“, rekao je MSCHF.

Pročitaj
teorija crnih noktiju

Nakon godina praktičnog pandemijskog odijevanja, čini se da moda ulazi u svoju otkačenu eru. Brend MSCHF često dovodi u pitanje konvenciju izvodeći vratolomije ili lansirajući proizvode, koji su žestoko protivni klasičnom modnom principu.

Izvor: edition.cnn.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum