Trenutno čitaš
Moćni citati koji će te inspirisati za srećniji i ispunjeniji život

Moćni citati koji će te inspirisati za srećniji i ispunjeniji život

Ako tražiš inspiraciju u životu, onda ne može biti ništa bolje od ovih uzbudljivih izreka poznatnog indijskog filozofaSwamija Vivekanande.

Uranjamo duboko u okean njegovih mudrosti i donosimo ti neke bisere u obliku citata, koji su bezvremenski po svojoj privlačnosti i koji će sigurno probuditi tvoj um, srce i dušu da se inspirišeš za srećniji i ispunjeniji život.

Foto: Instagram/steffimarla

O karmi

“Karma određuje šta zaslužujemo i šta možemo da asimilujemo. Odgovorni smo za ono što jesmo i šta god želimo da budemo, imamo moć da sami napravimo”.

“Radi zarad posla. Ima onih koji su zaista so zemlje u svakoj zemlji i koji rade zarad posla, koji ne mare za ime, slavu, pa čak ni za odlazak u raj. Oni rade samo zato što će dobro doći iz toga”.

“Sve što radimo, fizički ili mentalno, je karma i ostavlja tragove na nama”.

“Sve radnje koje vidimo u svijetu, sva kretanja u ljudskom društvu, sva djela koja imamo oko sebe, jednostavno su prikaz misli, manifestacija volje čovjeka. Mašine ili instrumenti, gradovi, brodovi ili ratnici, sve su to jednostavno manifestacija ljudske volje; a ova volja je uzrokovana karakterom, a karakter je proizveden karmom”.

“Svaki čovjek treba da ima svoj ideal i da se trudi da ga ostvari. To je sigurniji način napretka od preuzimanja tuđih ideala, za koje se nikada ne može nadati da će ih ostvariti”.

Foto: Instagram/imxeniia

O uspjehu

“Uzmi jednu ideju, učinite tu jednu ideju svojim životom, razmišljaj o njoj, sanjaj o njoj, neka mozak, mišići, živci, svaki dio tijela budu puni te ideje, sve drugo ostavi na miru. Ovo je put do uspjeha”.

“Ustani, probudi se i ne zaustavljaj se dok se cilj ne postigne”.

“Sve moći u svemiru su već naše. Mi smo ti, koji smo stavili ruke pred oči i plačemo da je mrak”.

“Razgovaraj sa sobom jednom dnevno, inače ćeš možda propustiti da upoznaš izvrsnu osobu na ovom svijetu”.

“Ne čekaj nikoga i ništa. Uradi sve što možeš, ne gradi nadu ni na čemu”.

“Uvijek se trudi da se predstavljaš srećnom osobom. U početku to postaje tvoj izgled, postepeno postaje navika i na kraju postaje tvoja ličnost”.

“Moraš rasti iznutra prema van. Niko te ne može naučiti, niko te ne može učiniti duhovnim. Ne postoji drugi učitelj, osim sopstvene duše”.

Foto: Instagram/the.fashionistas.lifestyle

O obrazovanju

“Želimo ono obrazovanje kojim se formira karakter, povećava snaga uma, širi intelekt i kojim se može stati na svoje noge”.

Pročitaj
pjevanje

“Obrazovanje ne ispunjava um sa puno činjenica. Usavršavanje instrumenta i potpuno ovladavanje vlastitim umom je idealno obrazovanje”.

“Obrazovanje tek treba da postoji u svijetu, a civilizacija – civilizacija još nigdje nije počela”.

“Sve znanje koje je svijet ikada primio dolazi iz uma; beskonačna biblioteka univerzuma je u našim umovima”.

“Za jedan dan, kada ne naiđeš na probleme – možeš biti siguran/sigurna da ideš pogrešnim putem”.

“Najveći grijeh je misliti o sebi kao o slabom”.

“Usudi se da budeš slobodna/slobodan, usudi se da odeš onoliko daleko koliko te misao vodi i usudi se da to sprovedeš , u svom životu”.

“Stvari ne napreduju na bolje; ostaju takvi kakvi jesu. Mi smo ti koji rastemo bolji, zahvaljujući promjenama koje unosimo u sebe”.

 

izvor: imvoyager.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum