Trenutno čitaš
Mladi mjesec 19. maja vraća ravnotežu i red u naše živote

Mladi mjesec 19. maja vraća ravnotežu i red u naše živote

Banjaluka Fest
Banjaluka Fest

Otprilike svakih 28 dana, mjesec se poravnava u konjunkciji sa suncem i krasi nas osvježavajućim mladim mjesecom. I na sreću, s obzirom da je emocionalna sezona pomračenja već iza nas, ovaj mladi mjesec, 19. maja, vraća ravnotežu i red u naše živote.

Srećom, ovo je dobra vijest za vas, jer će vas ovaj mlad mjesec u Biku potaknuti da razmislite o tome šta najviše cijenite u životu. Ova lunacija vas ohrabruje da se prepustite svojim zadovoljstvima i prizemljite se na stvari koje najviše cijenite. Ali tvrdoglavi Bik želi ostati u svojoj zoni udobnosti, tako da bi pronalaženje prostora za promjenu i rast moglo biti teško tokom ovog mladog mjeseca.

Ultra magazin

Mladi mjesec u Biku će vas osnažiti i motivisati da sigurno uložite u svoj lični razvoj. Usput, to je i doslovno i figurativno. Ovaj mladi mjesec je sjajno vrijeme za postavljanje namjera oko finansijske sigurnosti i materijalnih resursa. Razmislite o fizičkim stvarima u svom životu koje smatrate vrijednim.

Pored ovih vibracija i mjesečevog sekstila prema senzualnom Marsu u Raku, možda ćete osjetiti hitnost da napravite hrabar potez, ali najbolje je odvojiti vrijeme. Slijedite Bikovu postojanost i praktičnost kako biste prvo odmjerili sve svoje mogućnosti. Želite da donosite najpametnije i najsigurnije odluke za sebe i za one koje najviše volite.

Bik je poznat po tome da je pouzdan, jake volje i, budimo iskreni, veoma popustljiv. Zemljani znak takođe vlada materijalnim stvarima, poput novca, imovine i naših ličnih vrijednosti. To čini sezonu Bika, koja ove godine pada između 20. aprila i 21. maja, odličnim vremenom da usporite, razmislite o svojim vrijednostima i uživate. Pod vladavinom Venere, Bik takođe utiče na vaše veze, pa svakako uključite i romansu.

Za razliku od punog mjeseca, koji izaziva završetak i visoku energiju, mladi mjesec vas podsjeća da krenete slikovitom rutom, dok se pripremate za novo poglavlje koje je pred vama. Kada je mlad mjesec stacioniran u Biku, to je znak za uživanje u svim jednostavnim zadovoljstvima. A pošto Bikom vlada Venera, koja je trenutno u Raku, očekujte ljubav na pameti.

Zaslužujete da uživate u finijim stvarima u životu, a nakon intenzivnog pomračenja u Škorpiji, zvanično je vrijeme da se počastite nakon odricanja od straha, nedostatka i oskudice. Budući da nadolazećim mladim mjesecom vlada Venera u Raku, svaki znak je pozvan da iskoristi svoje intuitivne želje. Šta vam vaša intuicija govori da vam je potrebno? To može biti jednostavno kao domaći obrok, čitanje vaše omiljene knjige ili gledanje utješne serije. Kako god odlučite da centrirate svoje potrebe, bićete ohrabreni da dozvolite svojim osjećajima da vas vode.

Ovo blagovremeno usporavanje zahvaljujući mladom mesecu u Biku, dolazi baš na vrijeme kada se retrogradni Merkur bliži kraju. Samo imajte na umu da ultra-intenzivna i transformativna energija između Marsa i Plutona tokom ove lunacije može donijeti neke radikalne promjene.

Neptun je takođe u mješavini, što ublažava želju da se sve spali preko noći i podstiče ponovno rođenje koje je istinski u skladu s velikim snovima. Sve u svemu, ova lunacija se odnosi na duboku obnovu koja vodi ka sigurnosti. Bez obzira na to da li se odlučite za sadnju sjemena (bilo da se radi o intimnijim odnosima s partnerom ili dovođenju finansija u red), znajte da će na jesen doći puni krug.

Na našu sreću, ne samo da ćemo dobiti ovaj pozitivan mlad Mjesec u Biku, već ćemo ga ojačati obilnim prisustvom Jupitera. Planeta sreća ulazi u znak Bika, gdje će ostati godinu dana. Jupiter, svi znamo, čini sve većim i boljim, kada je dobro postavljen, kao što je to sa ovim mjesecom u Biku. Dakle, oko ovog tranzita, trebalo bi da se osjećamo ekstra popustljivim i emocionalno velikodušnim prema partnerima i prijateljima, posebno kada Venera takođe formira koristan sekstil sa obe planete.

Za vrijeme ovog osvježavajućeg mladog mjeseca, sve je u tome da date prioritet vašoj brizi o sebi i procijenite ono što vam je najvažnije.

Ultra magazin

Pročitaj u nastavku kako će mladi mjesec u Biku uticati na tvoj znak i/ili podznak:

Ovan

Vi ste tip koji može uskočiti bez upozorenja, ali mlad mjesec u Biku vas uči kako da vježbate strpljenje i živite u trenutku. To je posebno tačno kada je u pitanju vaše finansijsko stanje. Bićete inspirisani da mudrije uložite u sebe i vodite računa o tome da se ne rasipate previše. Ovo je super ugodna lunacija za uživanje u udobnosti i pregled budžeta.

Bik

Ovaj okrepljujući mlad mjesec je vaše kosmičko osvježenje. Bez obzira na novi projekat ili uzbudljivu avanturu na koju ste ciljali, sada je vrijeme za planiranje. Ovo je vaš krajnji povratak sebi, a ako Bik odluči da se treba počastiti svježom frizurom ili novim parfemom, tim bolje! Na kraju krajeva, u ovom trenutku sve je u tome da sebe stavite na prvo mjesto.

Blizanci

Možda ćete se naći u svojoj glavi pod ovom lunacijom, ali sve je to dio plana za očuvanje vašeg unutrašnjeg mira. Nježan, duhovni rast počinje tokom ovog mladog mjeseca. Osim toga, ovo je i sjajno vrijeme da se oslonite na svoju intuiciju putem svojih snova. S obzirom na to da Bik upravlja finansijama i imovinom, obraćanje pažnje na snove moglo bi se manifestovati u novac.

Rak

Utjeha koju dobijate od svojih prijateljstava je trenutno izuzetno moćna, zato se ne plašite prihvatiti pomoć kada vam je potrebna. Rastite unutar svog društvenog kruga, bilo da je to sticanje novih prijatelja ili širenje veze sa svojim trenutnim najboljim prijateljima. Fokusirajte se na hobije koji vam donose radost. Osjećaćete obilje podrške za sve marljivo planiranje koje ste možda uradili u posljednje vrijeme.

Pročitaj

Ultra magazin

Lav

Izbjegavanje sagorijevanja je važno kako biste sačuvali svoju energiju za sebe. I uprkos pritisku koji možda osjećate od strane javnosti da trenutno budete svoje najviše ja, možda bi vam bilo bolje da spustite roletne i radite šta god želite. Ako želite da se krećete sporijim tempom, budite strpljivi i drugi će vas pratiti. Život je ipak više od posla.

Djevica

Žudite za dubokom filozofskom transformacijom? To bi moglo biti zato što ovaj mladi mjesec podstiče vaš osjećaj radoznalosti, moleći vas da promijenite krajolik. Putovanje u novi grad će sigurno pomoći, ali lokalno druženje bi takođe moglo biti terapeutsko. Otiđite u restoran koji ste namjeravali posjetiti ili idite dugim putem na povratku kući s posla.

Vaga

Stvari će sada biti daleko od jednostavnih, ali ne brinite. Istraživanje vaše mračne strane može biti radikalna spoznaja koja vam je potrebna da probijete neke od svojih inhibicija. S druge strane, to bi vas moglo približiti vašem partneru. U svakom slučaju, ako dijelite energiju s nekim drugim, pobrinite se da vam neko od povjerenja daje osjećaj sigurnosti i udobnosti. Intima je ono što ovaj mladi mjesec predstavlja za vas.

Škorpija

Osjećate ljubav pod ovim romantičnim mladim mjesecom. Praktična energija Bika pomaže vam da ostanete mirni kada je u pitanju ono što želite od svog partnera. Škorpije su spremne da sazrijevaju u svojim vezama i ovaj mladi mjesec će ih podstaći da prave buduće planove usredsređene na ljubav.

Foto: ultra magazin

Strijelac

Nije vam stran brz život, ali sada težite brizi o sebi. Nove navike kojima se posvetite tokom ovog mladog mjeseca imaće “sposobnost da procvjetaju i pokrenu lanac događaja” koji bi mogli promijeniti cijeli vaš životni stil. Iako bi vas briga o poslu u početku mogla izluditi, ovaj opuštajući mladi mjesec unosi ravnotežu u vašu wellness rutinu, stoga budite strpljivi sa sobom.

Jarac

Vrijeme je da se oslobodite svojih inhibicija. Ohrabruje se kreativnost, uživanje i iskreno prihvatanje bezbrižne zabave. Ovaj mladi mjesec je prilika da odredite svoje zadovoljstvo kao prioritet, a da ne morate da radite za to, pa slobodno počastite sebe kako god želite. Idite na spoj, upišite se na kurs kuhanja ili idite na degustaciju vina. Sve što daje prednost zadovoljstvu i smanjuje vaš stres.

Vodolija

Imaćete potrebu da se povučete u svoj siguran prostor, a ova mirna lunacija donosi svu nostalgičnu dobrotu. Možda ćete se osjećati inspirisanim da se javite starim prijateljima ili preturate po starim albumima sa fotografijama, ali generalno, dobro je vrijeme da počnete s nekim ulaganjima u dom, poput preuređenja ili započinjanja manjih renoviranja. Dok hodate stazom sjećanja, ne zaboravite se vratiti u sadašnjost.

Ribe

Uzemljenje u svoju zajednicu je ono o čemu se radi u ovoj lunaciji. Ovo bi moglo zapaliti vaš društveni krug, stoga nemojte biti iznenađeni ako je vaš raspored potpuno popunjen pod ovom lunacijom. Ljubav prema najbližim i najdražim, posebno kroz promišljenu komunikaciju, inspirisaće Ribe tokom ovog mladog mjeseca. Oslanjanje na druge za podršku je ključno za postizanje ravnoteže u vašem svijetu.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum