Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za decembar je stigao!

Mjesečni horoskop za decembar je stigao!

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Kao i uvijek, ulazimo u decembar sa slobodnim i zabavnim vibracijama sezone Strijelca na našoj strani. Praznici mogu biti stresno vrijeme, ali s ponosnim suncem i poletnim Marsom koji zajedno putuju kroz znak Strijelca, podsjećamo se da životu pristupimo sa sretnim osjećajem spontanosti. Opustite se i zabavite se!

Lične planete odmah skaču u akciju, jer komunikativni Merkur 1. decembra ulazi u vrijednog Jarca, stavljajući nas u disciplinovanije i ciljevima orijentisano stanje uma. Nekoliko dana kasnije, 4. decembra, zaljubljena Venera ulazi u Škorpiju, unoseći veći intenzitet u naše odnose i dubinu u naše romantične želje. Neptun završava svoju godišnju retrogradnost 6. decembra, dajući nam veći pristup našoj duhovnoj strani i jasniju vezu sa našom intuicijom. Neptun je prva od tri planete koje će krenuti direktno prije kraja mjeseca, što znači da kosmička energija počinje da se ubrzava!

Freepik

Sredinom mjeseca sprema se vatromet, jer mladi mjesec u Strijelcu stiže 12. decembra, izazivajući našu želju da proširimo vidike i usvojimo nova uvjerenja. Iskoristite optimističnu energiju ove lunacije da postavite neke namjere za kraj godine, ali učinite to brzo, jer retrogradni Merkur počinje samo nekoliko sati nakon vrhunca mladog mjeseca. Ovaj retrogradni hod počinje u pragmatičnoj zemlji Jarca, što bi moglo dovesti do nekih frustrirajućih prepreka na putu ka našim ciljevima. Za postignuća je potrebno vrijeme, a ova retrogradnost nas podsjeća da imamo strpljenja.

21. decembar obilježava zimski solsticij i prvi dan sezone Jarca, tako da je vrijeme za disciplinovan rad – nakon što se prepustite nekim prazničnim proslavama, naravno. Kako Sunce prelazi na teritoriju Jarca, ukrštaće se s Merkurom, formirajući Merkurov cazimi. Ovo je sjajna prilika da shvatite svoje dugoročne planove i napravite neke retrogradne revizije. Nakon Cazimija, Merkur se vraća na teritoriju Strijelca, dajući nam priliku da se vratimo na razgovore i ideje koje su se vrtjele do kraja novembra.

Srdačan pun mjesec u Raku izlazi 26. decembra, pa očekujte da emocije isplivaju i osjećaji teku. Ako to dopustimo, ova katarzična lunacija može nam pomoći da olakšamo emocionalno opterećenje i prihvatimo svoju ranjivost. Osjetljiva kometa Hiron završava svoju retrogradnost istog dana, uvodeći kolektivni osećaj iscjeljenja i nade.

Ljubavna planeta Venera ulazi u divljeg i slobodnog Strijelca 29. decembra, inspirišući sve horoskopske znakove da preuzmu romantičnije rizike i unesu više spontanosti u veze. Sljedećeg dana, retrogradnom Jupiteru dolazi kraj, povećavajući naše samopouzdanje i uvjerenje kada su u pitanju naše filozofije života koje se stalno mijenjaju. Dok ulazimo u Novu godinu, činimo to sa naletom energije i harmonije, dok nam veličanstveni veliki trigon 31. decembra koji uključuje sunce, mjesec i blagotvorni Jupiter pruža osjećaj uzemljenja i obilja. Sretno!

Ovan

Sunce ovog mjeseca sija u vatrenom znaku Strijelca, tako da vas horoskop za decembar 2023. inspiriše da jurite za snovima i prihvatite nova iskustva. Avantura i uspjeh mogu biti vaši, sve dok ste otvorenog uma i srca.

Ultra magazin/pinterest

Započinjemo stvari s pametnim Merkurom koji ulazi u vaš sektor karijere 1. decembra, čineći ovu sedmicu dobrim vremenom za važan razgovor u vezi s poslom ili početak peglanja detalja vaših dugoročnih profesionalnih planova. 7. decembra, samopouzdano sunce se usklađuje sa osjetljivim Hironom u vašem znaku, dajući vam priliku da pokažete svoj rast i usmjerite bol u napredak. Toliko toga imate ponuditi svijetu, stoga počnite primjenjivati ono što ste naučili iz izazovnih prošlih iskustava na sve što radite.

Vatreni mladi mjesec u Strijelcu 12. decembra je lunarni podsticaj da izađete izvan granica vaše zone udobnosti. Sunce i mjesec uskladiće se s vašim žestokim vladarom Marsom, pa iskoristite ovu priliku da preduzmete akciju prije nego što retrogradni Merkur počne kasnije te noći. Kada nastupi retrogradni Merkur, možda ćete se morati suočiti s nekim zastojima u ciljevima u karijeri ili kašnjenjima na projektima. Ali zahvaljujući prekrasnoj vezi između sunca i sjevernog čvora sudbine, takođe ćete se osjećati duboko u kontaktu sa svojom duhovnom svrhom i uvjereni u svoju sposobnost da ispunite svoj potencijal.

Sezona Jarca počinje 21. decembra, a ova kosmička vibracija pomaže vam da praktičnije pristupite svojim ambicijama. Merkur cazimi sljedećeg dana je savršeno vrijeme da procijenite svoje ciljeve na realističan način i omogućite da se neke novogodišnje odluke počnu materijalizovati. 26. decembra emotivni pun mjesec u Raku izvlači sentimentalne uspomene na površinu, pa dopustite da vas odnese talas toplih osjećaja i nostalgije. Ovo je divno vrijeme da se povežete sa udobnošću svoje porodice i najbližih prijatelja, završavajući godinu sa osjećajem zajedništva.

Bik

Dani su sve kraći, a noći sve duže, pa je logično da vas horoskop za decembar 2023. navodi da kopate po starim ranama, ali to je dobra stvar! Ako želite da napredujete, moraćete da se oslobodite dijela prtljaga koji vas opterećuje.

Ultra magazin/pinterest

Kako mjesec počinje, ljubavna planeta Venera – vaš kosmički vladar – prelazi u sektor odnosa, čineći ovo prekrasnim vremenom za produbljivanje vaših romantičnih veza i zaslađivanje veza jedan na jedan. I Venera i intelektualni Merkur će se povezati sa Jupiterom u vašem znaku tokom prve trećine mjeseca, inspirišući vas da otvorite svoj um i srce za nove načine rada, u odnosima i šire.

Sezona Strijelca aktivira vašu duboku i složenu osmu kuću, a mlad mjesec u Strijelcu 12. decembra je savršeno vrijeme da zaronite u svoje srce i počnete istraživati. Intuitivna priroda ove lunacije može vam pomoći da vidite koja se pitanja nalaze ispod površine vaših odnosa – što će vam zauzvrat omogućiti da postavite ispravne granice i napravite značajne pomake. Kasnije te večeri počinje posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur, koji nudi nove perspektive na stare situacije.

Sezona Jarca počinje 21. decembra – istog dana kada je i zimski solsticij – a sunce u zemaljskom znaku inspirisaće vas da izađete iz sjenke i fokusirate se na sve životne mogućnosti. Vrijeme je da proširite svoje vidike i podstaknete sebe da istražite neke više pozive. Spremni ste za to! Pun mjesec u Raku 26. decembra je za vas prelijepo druženje, savršeno za druženje sa porodicom ili druženje sa prijateljima radi prazničnog veselja.

Godina završava na još veselijoj noti, dok srećna planeta Jupiter završava svoju retrogradnost u vašem znaku 30. decembra, suptilno vam omogućavajući da prihvatite osvježavajući novi pogled na život. Uz to, Jupiter će formirati prekrasan veliki trigon sa Suncem i Mjesecom dok nazdravljamo Novoj godini, tako da ćete krenuti u 2024. osjećajući strast, uzbuđenje i samopouzdanje. Možete vrlo dobro da odbacite neku svoju klasičnu tvrdoglavost u korist otvorenijeg uma – nova godina, novi vi!

Blizanci

Ljubav i partnerstva su važne teme za vas ovog mjeseca. Ali pazite, jer retrogradni Merkur donosi potencijal za pogrešnu komunikaciju i pomiješane osjećaje. Trenutno je posebno važno za Merkurove znakove kao što ste vi da stvari idu sporo!

Ultra magazin/pinterest

Merkur — vaš komunikativni kosmički vladar — odmah će zaroniti u vašu komplikovanu osmu kuću, tako da je prva sedmica decembra idealno vrijeme da ispunite sva neispunjena obećanja i otplatite dugove. Kada se Merkur ubrzo nakon toga poveže sa ekspanzivnim Jupiterom, mogu isplivati finansijske zavrzlame ili se mogu pojaviti zajedničke poslovne prilike, ali nemojte potpisivati ništa previše obavezujuće. Ova planetarna veza će se ponoviti još dva puta tokom Merkurovog retrogradnog ciklusa, pa vjerujte da postoje detalji koji tek treba da se pojave.

Uzbudljiv mlad mjesec u Strijelcu izlazi u vašem sektoru partnerstva 12. decembra, pa odredite namjeru za kraj godine vezanu za ljubav i romansu. Samo zapamtite da retrogradni Merkur zvanično počinje kasnije te noći, tako da bi neke neizrečene želje ili duboke tajne mogle da isplivaju na površinu tokom narednih sedmica. Usporite stvari i nemojte se obavezati na nešto što mislite da neće trajati na duge staze.

Zimski solsticij dolazi 21. decembra, a ovo mračnije doba godine ima tendenciju da bude više introspektivno za vas. Dozvolite sebi da istražite šta se krije ispod površine vaših osjećanja. Ova svježa sezona takođe ustupa mjesto moćnom Merkur cazimiju u poslovnom Jarcu 22. decembra. Dinamika odnosa može izgledati neuredno, ali ovo poravnanje donosi trenutak jasnoće koji vam može pomoći da shvatite kako da raspetljate stvari na utemeljen način.

Nekoliko dana kasnije, pun mjesec u Raku 26. decembra izvlači na vidjelo novčana pitanja. Samo naprijed i počastite se trošenjem na rasprodaji nakon praznika, pod uslovom da sačuvate račun – znate već, retrogradne stvari Merkura. Venera stiže u vaš sektor partnerstava 29. decembra, ubrizgavajući malo slatkoće i romantike u vaš ljubavni život i izglađujući sve retrogradne pogrešne komunikacije. Možda ćete dobiti taj novogodišnji poljubac!

Rak

Možda će nastupiti zimska hladnoća, ali ima i romantike u zraku, a vaš horoskop za decembar 2023. donosi razne mogućnosti da prihvatite radost, strast i partnerstva. Moraćete se samo pobrinuti da odradite svoje dnevne obaveze i da ne dozvolite da praznična atmosfera poremeti vašu produktivnost!

Ultra magazin/pinterest

Vaš ljubavni život dobija podsticaj kako mjesec počinje, jer brbljivi Merkur 1. decembra pogađa vaš sektor veza, a nakon toga ljubavna Venera osvjetljava vašu koketnu petu kuću nekoliko dana kasnije. Ovo je živahno i senzualno vrijeme za izlaske s novim ljudima ili produbljivanje intelektualne veze sa trenutnim partnerom. Samo imajte na umu da se svi razgovori o posvećenosti koji se sada pojave mogu ponovo razmotriti u novom svjetlu kada Merkur počne retrogradno kretanje 12. decembra. U tom trenutku, poželjećete biti posebno svjesni svojih riječi kada razgovarate o ljubavnim stvarima.

Istog dana kada počinje retrogradni Merkur, blistav i produktivan mlad mjesec će pokrenuti novi lunarni ciklus, dodajući energiju vašim svakodnevnim obavezama. Ako ste bili ometeni, ovo je dobro vrijeme da provjerite vaš raspored obaveza prije nego što praznično ludilo krene. Poželjet ćete malo mjesta u svom rasporedu za romantiku, jer kada sezona Jarca počne 21. decembra, sunce će se pridružiti Merkuru u vašoj sedmoj kući orijentisanoj na partnerstva. Sada budite realni u pogledu svojih očekivanja u vezi.

Možda ste fokusirani na međuljudska pitanja, ali moćan pun mjesec u Raku 26. decembra podsjeća vas da kao prioritet postavite svoje potrebe iznad svega. Vaše je vrijeme da zablistate! Kako se približavamo posljednjim danima u godini, magični veliki vodeni trigon povezuje mjesec – vašeg kosmičkog vladara – sa sanjivim Neptunom i Venerom, obećavajući lijepo usklađenu vibraciju koja vas stavlja u društveno i slavljeničko raspoloženje. Kakav divan način da se završi 2023.

Lav

Sunce je u vatrenom znaku Strijelca prvih nekoliko sedmica u mjesecu, tako da vaš horoskop za decembar 2023. donosi puno strasti, kreativnosti i romantike. Retrogradni Merkur možda remeti raspored, ali čak ni to ne može ugroziti vaš dobar provod. Na kraju krajeva, praznici su za zabavu!

Ultra magazin/pinterest

1. decembra, Merkur ulazi u Jarca, koji vas inspiriše da budete produktivni i da nadoknadite posao tokom cijele sedmice. Nekoliko dana kasnije, Venera orijentisana na vrijednosti stiže u vaš porodični sektor, postavljajući pozornicu za značajan mjesec veze i harmonije sa vašim najbližima. Ali kosmičke vibracije zaista počinju da se miješaju 12. decembra, kada mladi mjesec izlazi u vašoj koketnoj petoj kući i donosi sve vrste sveže inspiracije. Pratite svoje srce, ali ostavite malo prostora u svom rasporedu, jer retrogradni Merkur počinje kasnije te večeri.

Sredina mjeseca je vrijeme magije i sudbine, dok vas prekrasni i vatreni trigon između sjevernog čvora sudbine i sunca – vašeg kosmičkog vladara – inspiriše da proširite svoju zonu udobnosti kako biste se uskladili sa svojom duhovnom svrhom i strašću. Kada sezona Jarca počne 21. decembra, osjećaćete se više usklađenim na svojim obavezama i lakše ćete se fokusirati na svoju listu obaveza s pragmatizmom i disciplinom. Retrogradni Merkur se vraća u vaš sektor za romantične sastanke neposredno prije kraja mjeseca, tako da pripazite na davno izgubljene bivše koje se nadaju zajedničkoj vezi za praznike.

Emocionalni pun mjesec u Raku izlazi 26. decembra i inspiriše vas da preuzmete odgovornost za svoje duhovno zdravlje. Učite da pokažete sebi više saosjećanja i milosti, pa ponudite sebi onu vrstu nježnosti koju biste dali svima do kojih vam je stalo. 29. decembra, planeta ljubavi Venera pridružuje se koketnom Merkuru i seksi Marsu u vašoj zoni za izlaske, pa provedite novogodišnju noć radeći nešto zabavno i romantično.

Djevica

Mjesec počinje tako što Merkur osvjetljava vašu petu kuću, uvodeći vas u sve vrste kreativne inspiracije i koketnih razgovora. Veze sa disciplinovanim Saturnom i Jupiterom tokom prve sedmice decembra čine odlično vrijeme za pokretanje ideja kada su u pitanju romantični poduhvati. Vjerujte da vaši trenutni planovi imaju trajni potencijal – oni samo trebaju proći kroz oseke i tokove retrogradnog Merkura prije nego što se u potpunosti pokrenu.

Ultra magazin/pinterest

Kad smo već kod retrogradnog Merkura, on zvanično počinje 12. decembra, pa se čuvajte starih veza. Lako se možete izgubiti u fantaziji o starom plamenu s obzirom na to da je sanjivi Neptun retrogradan u zoni vaših veza.

Kada sunce 21. decembra uđe u znak Jarca i najavi zimski solsticij, vrijeme je da se razvedrite i zabavite. Sezona Jarca želi da se ozbiljno pozabavite uživanjem u slobodnom vremenu. Kraj je godine, a vi zaslužujete malo veselja!

Kako se decembar bliži kraju, prekrasan pun mjesec u Raku pomaže vam da se uskladite sa kolektivom na smislen način. Iskoristite svoju prirodno altruističnu stranu i usmjerite svu tu svježu kreativnost i saosjećanje u neke veće ciljeve.

Vaga

Vrijeme je za prazničnu zabavu, jer vaš horoskop za decembar 2023. donosi mnoštvo prilika za povezivanje s ljudima. Vatrena spontanost sezone Strijelca omogućava vašoj ekstrovertnoj prirodi da zablista, stoga samo naprijed—stavite društvene događaje na vrh svoje liste prioriteta!

Ultra magazin/pinterest

U decembru, vaša romantična Venera završava svoje nedavno putovanje kroz vaš horoskopski znak, stavljajući završne detalje na Venerin sjaj. Ali prije nego što to učini, uskladiće se s intenzivnom planetom Plutonom, što će vam omogućiti da kopate ispod površine svojih vrijednosti i prihvatite svoju transformaciju. Kada Venera 4. decembra pogodi vašu drugu kuću orijentisanu na resurse, imaćete jasniju ideju šta je vrijedno vašeg vremena, novca i truda.

Mladi mjesec u Strijelcu 12. decembra je odlično vrijeme da zaronite u neke razgovore koji proširuju um i izazovete svoja uvjerenja novim idejama. Ova lunarna otkrića mogu vam pomoći da prihvatite svoju unutrašnju istinu i kada su u pitanju veze, dok mladi mjesec šalje poljubac sjevernom čvoru sudbine u vašem sektoru veza. Vaša partnerstva vam sada mogu ponuditi smislenu perspektivu! Samo nemojte biti previše zaokupljeni semantikom, jer tada kreće i retrogradni Merkur, miješajući signale. Pokušajte da ne budete pretjerano osjetljivi i ne uzimajte stvari srcu ako se nešto pogrešno protumači.

Zimska introspektivna energija dovešće do naleta uspomena i nostalgije kada sezona Jarca nastupi 21. decembra. Emocije nastavljaju da bujaju kada 26. decembra izađe pun mjesec u Raku. Ovo razmišljanje o vašoj prošlosti tjera vas da više razmišljate o tome kako se predstavljate u svijetu u sadašnjosti, a ova moćna lunacija može vam pomoći da rasvijetlite sve blokade koje imate i zakoračite u svoju moć, u karijeri i šire.

Škorpija

Škorpija u decembru ima Veneru orijentisanu na ljepotu u svom znaku, veći dio mjeseca. Dok planeta ljubavi i romantike ulazi u vaš znak 4. decembra, ona će formirati sretnu vezu sa Saturnom, pa investirajte i u sebe i u svoje veze zarad trajnog osjećaja moći. Bićete u stanju da privučete dobre stvari u ovom trenutku.

Ultra magazin/pinterest

Mladi mjesec u Strijelcu 12. decembra povezuje vas s vašim osjećajem vrijednosti – nečim na čemu ste radili tokom proteklih sedmica sezone Strijelca. Zavirite u svoje srce i steknite osjećaj šta je vrijedno vašeg vremena, energije i novca. Ono što želite može se promijeniti tokom vremena, pa provjerite gdje ulažete svoje resurse. Poželjećete da budete svjesniji u svojoj komunikaciji u ovo vrijeme, jer Merkur kreće retrogradno. Tokom ovog vremena veća je vjerovatnoća da ćete reći pogrešnu stvar, propustiti upadljivu tipografsku grešku ili pogrešno pročitati detalje nečije poruke, pa počnite trostruko provjeravati svoje tekstove i razmišljati prije nego što progovorite.

Ovo će biti posebno važno kada sezona Jarca počne 21. decembra, jer će sunce početi da obasjava vaš sektor komunikacije tokom ostatka mjeseca. Zahvaljujući napetom suočavanju Venere i Urana koji donosi prekide, iznenadne ili neočekivane promjene u odnosima mogle bi se pojaviti i u ovo vrijeme.

Imaćete veću perspektivu kada se pun mjesec u Raku pojavi 26. decembra. Vaša zona udobnosti se širi, a vi omekšavate svoje srce na sve prepreke koje su se pojavile. Vjerujte da su ove promjene najbolje.

Pročitaj

Novembar je imao neke drame, ali sve je dobro što se dobro završi. Neposredno prije nego što Venera napusti vašu kosmičku kuću Škorpije 29. decembra, odnijeće poljubac transformacijskom Plutonu – vašem modernom planetarnom vladaru – koji bi mogao donijeti veću dubinu vašim odnosima i otkriti neke uzbudljive skrivene želje.

Osim toga, poseban veliki vodeni trigon povezuje Veneru sa sanjivim Neptunom i osjetljivim mjesecom, donoseći predivno širenje uma i romantičnu emocionalnu energiju posljednjih dana 2023. godine.

Strijelac

Dešavale su se neke promjene u vašem ljubavnom životu, pa kada romantična Venera, 2. decembra uđe u znak Škorpije, razmislite o ljubavnim dešavanjima u proteklom periodu. Budući da Neptun kreće direktno u svoj znak Riba i vašu 4. kuću doma i porodice, sagledaćete svoj krug najbližih ljudi u novom svjetlu.

Ultra magazin/pinterest

Svoje misli pretočite u djelo tokom mladog mjeseca, povezanog sa novim počecima, u vašem znaku, 12. decembra. Na isti datum, komunikaciona planeta Merkur kreće retrogradno. Budući da to može dovesti do grešaka u kucanju ili izazvati zabunu u razgovorima, obavezno jasno iznesite svoju poentu. Ovo je solidan savjet ne samo u vašim ličnim odnosima, već i na poslu i u kreativnim nastojanjima.

Sunce ulazi u Jarca, 21. decembra, što znači da ćete napraviti velike korake u sporednom poslu, dnevnom poslu ili samo u hobiju koji vas čini sretnim. Samo nastavite da dajete prednost jasnoj komunikaciji jer retrogradni Merkur ulazi u vaš znak, 22. decembra, što vas čini sklonijim kašnjenjima u putovanju i nesporazumima.

Pun mjesec u Raku i vašoj 8. kući, 26. decembra, želi da isključite taj veliki mozak i fokusirate se na fizičko zadovoljstvo. Ali, ponekad su i dugo kupanje, čokolada i čaša vina ono što vam zaista treba. Zvijezde žele da nastavite da dajete prednost svom blagostanju kada Venera, vladarka ljubavi i ljepote, uđe u vaš znak, 29. decembra.

Jarac

Planeta Merkur, koja voli logistiku, ulazi u vaš znak prvog dana u mjesecu. Pozitivno će se povezati sa sretnim Jupiterom, romantičnom Venerom i vašom vladajućom planetom Saturnom tokom ovog prvog dijela mjeseca, pa se veselite svim vrstama svježih ideja i razgovora.

Ultra magazin/pinterest

Sredinom mjeseca biće dobrih ideja, jer nam stiže introspektivni mlad mjesec u Strijelcu. Ova tiha lunacija je odlično vrijeme da svoju pažnju usmjerite prema unutra i fokusirate se na svoju intuiciju, duhovnu vezu, i mentalno zdravlje. Osim toga, s obzirom da Merkur počinje da se kreće retrogradno, izuzetno je važno da razbistrite svoj um i budete u skladu sa svojim potrebama.

Kada sezona Jarca počne 21. decembra — istog dana kada je i zimski solsticij — energija će početi da se pojačava. Kako sunce prelazi u vaš znak, odmah će se udružiti sa Merkurom. Ovo je svijetla tačka u inače zbunjujućoj retrogradnosti, pa iskoristite ovaj trenutak jasnoće. Nekoliko dana kasnije, Merkur će izaći iz vašeg znaka, čineći efekte retrogradnosti malo manje opipljivim do kraja mjeseca.

Moćni pun mjesec 26. decembra osvjetljava probleme u vašem sektoru partnerstava, dajući vam priliku da oslobodite zagušene emocije i svaki prtljag u vašem ljubavnom životu. Mjesečev trigon s vašim kosmičkim vladarom Saturnom dodaje zrelost u rješavanje ove katarze i obećava da će to dovesti do jačeg temelja u vašim odnosima. Prekrasan veliki trigon u novogodišnjoj noći povezuje sunce u vašem znaku sa sretnim Jupiterom i mističnim mjesecom, omogućavajući vam da u 2024. uđete s utemeljenim osjećajem harmonije, strasti i nade.

Vodolija

Sezona Strijelca donosi svoju slobodoumnu vatru u vašu zonu prijateljstva narednih nekoliko sedmica, tako da je za Vodolije decembar pun prilika za povezivanje sa zajednicom na smislen način. Praznici su vezani za zajedništvo, a vi osjećate kolektivni osjećaj magije.

Ultra magazin/pinterest

Možda biste željeli da ovu zajedničku energiju usmjerite u neko profesionalno umrežavanje početkom mjeseca, jer Venera orijentisana na vrijednost dolazi u vaš sektor karijere 4. decembra, donoseći dodatnu diplomatiju i harmoniju u vaše radne odnose. Sretan trigon sa vašim tradicionalnim vladarom Saturnom čini ovaj ulazak posebno zrelim za osiguranje povišice ili privlačenje stalnog toka prihoda.

Kada mladi mjesec u Strijelcu izađe 12. decembra, možda ćete biti inspirisani da razmišljate izvan svojih ličnih ambicija i vizualizujete kako stvoriti bolju budućnost za svijet. Posvetiti malo volonterskog vremena dostojnom cilju može vam pomoći da pronađete veće ispunjenje upravo sada, a takođe će vas povezati sa grupama ljudi koji isto misle. Na kraju krajeva, sezona je darivanja! Samo pripazite na pogrešne komunikacije, jer tada počinje i retrogradni Merkur.

Zimski solsticij 21. decembra označava početak sezone Jarca, a njegovi kraći dani stavljaju vas u pospanije i introspektivno raspoloženje. Slušajte svoju intuiciju tokom ovog prelaznog perioda i pokušajte da osigurate mirne trenutke samoće gdje god možete. Venera se suočava sa vašim haotičnim vladarom Uranom — što je razlog više da odvojite malo vremena za tišinu, opuštanje i refleksiju.

Mogli biste primijetiti da se neke ludorije retrogradnog Merkura počinju širiti unutar vašeg društvenog kruga, stoga se potrudite da izbjegnete bilo kakve tračeve. Srećom, pun mjesec u Raku 26. decembra je savršen, jer će rasvijetliti pitanja zdravlja i dobrobiti, inspirišući vas da kreirate rutinu koja je više usklađena s vašim duhovnim, emocionalnim i fizičkim dobrom. Imaćete mnogo praktičnih novogodišnjih odluka koje ćete provesti u praksi nakon ove prosvjetljujuće lunacije.

Ribe

Mjesečni horoskop za decembar 2023. obećava uzbuđenje na svim aspektima, jer će Ribama društveni život i karijera biti prepuni akcije, ali biće i romantike. Osim toga sa vladajućim planetama koje ovog mjeseca završavaju svoju retrogradnost, osjećaćete se oživljeni.

Ultra magazin/pinterest

Mjesec počinje brbljivim Merkurom i romantičnom Venerom koji osvjetljavaju nove dijelove vaše karte, donose novu energiju u vaša prijateljstva i usklađuju vaše odnose s vašim duhovnim i filozofskim uvjerenjima. Obje planete će se pozitivno povezati sa odgovornim Saturnom u vašem horoskopskom znaku tokom ove prve sedmice, dajući vam osnaženi osjećaj autoriteta. 6. decembra vaš kosmički suvladar Neptun završava svoj retrogradni hod u vašem znaku. Sa ovom sanjivom i iluzivnom planetom koja se konačno ponovo kreće naprijed, osjećaćete se usklađeniji sa svojom intuicijom i imati jasniju viziju svojih fantazija.

Sezona Strijelca je aktivirala vaš sektor karijere poslednjih nedelja, a mlad mjesec u Strijelcu 12. decembra donosi uzbudljiv nalet inspiracije u poslu. Vrijeme je da uhvatite uzde u svom profesionalnom životu i preduzmete korake ka svojim najsjajnijim ambicijama. Samo imajte na umu da retrogradni Merkur počinje kasnije te noći, tako da možete naići na pogrešne komunikacije među kolegama ili kašnjenja na radnim projektima do kraja mjeseca.

Zimski solsticij dolazi 21. decembra, a njegova praznična energija dovodi vas u raspoloženje za ozbiljno sezonsko veselje. Divno vrijeme za ponovno povezivanje sa starim prijateljima i drugim ljudima u vašoj zajednici. Povrh svega, prekrasan pun mjesec u Raku 26. decembra ispuniće vaše srce inspiracijom i podsjetiti vas koliko blista vaša unutrašnja svjetlost. Spremni ste da jurite za romantikom, uzbuđenjem i strašću i sve je tu na dohvat ruke. Nekoliko dana kasnije, ljupka Venera se pridružuje retrogradnom Marsu i Merkuru u vašem sektoru karijere, povećavajući vašu moć manifestacije kada su u pitanju profesionalni poduhvati.

Godina završava na visokoj tački, dok magični veliki vodeni trigon prati pun mjesec, aktivirajući duhovni Neptun u vašem znaku. Tada bogata planeta Jupiter – vaš tradicionalni kosmički vladar – završava svoju retrogradnost, otvarajući tok svježih duhovnih ideja i veza koje proširuju um.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum