Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za avgust: 6 planeta će biti retrogradno, uključujući Merkur

Mjesečni horoskop za avgust: 6 planeta će biti retrogradno, uključujući Merkur

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

Avgust je stigao, a mjesečni horoskop svakog horoskopskog znaka za avgust 2023. donosi neka kosmička uzbuđenja. Kao i uvijek, počinjemo u srcu sezone Lava, koja podiže vrućinu, a istovremeno podiže našu kreativnost i nivo samopouzdanja. Ne plašite se da prizovete svoju unutrašnju kraljicu drame, posebno kada se sunce poravna sa retrogradnom Venerom za blistavi cazimi 13. avgusta. Međutim, ne zaboravimo da imamo još pet drugih retrogradnih planeta u ovom mjesecu, uključujući Saturn, Pluton, Uran, Jupiter, pa čak i Merkur.

Dok sunce u Lavu sjajno sija, prvi veliki kosmički događaj u mjesecu dolazi 1. avgusta, kada puni mjesec izlazi u slobodoumnoj Vodoliji. Ova lunacija nas tjera da krenemo na vlastiti put, proslavimo svoju jedinstvenost i prihvatimo svoju individualnost – čak i ako to znači da moramo odbaciti neke stare navike.

Pinterest

Sljedeće sedmice, retrogradna Venera i Sunce se udružuju s nepredvidivim Uranom, što dovodi do iznenadnih promjena u srcu. Možda ćete se suočiti s nekim neočekivanim izazovima, stoga se nemojte bojati razmišljati izvan okvira dok se krećete kroz preokrete! Samo polako kada su u pitanju odnosi ili odluke vezane za ljepotu, jer energija retrogradne Venere može učiniti neke od ovih poriva prolaznim.

Mlad mjesec 16. avgusta okuplja svjetla u Lavu za dramatičan novi početak. Ova lunacija je u konjunkciji sa retrogradnom Venerom—koja dominira našim ljubavnim životima tokom cijelog avgusta—tako da ovaj mladi mjesec može biti korisno vrijeme za preuzimanje inicijative za rješavanje bilo kakvih upornih problema u vezi ili konfliktnih želja koje su se pojavile u vašem srcu u prošlosti.

23. avgust je datum koji treba da zabilježite u svoje kalendare, jer je to prvi dan sezone Djevice, kao i početak retrogradnog Merkura. Sunce u Djevici obasjava naše svakodnevne aktivnosti, inspirišući nas da počistimo svoje rasporede i dovedemo život u red. Nažalost, retrogradni Merkur u Djevici počinje istog dana, što može otežati jasno sagledavanje svih malih detalja života. Imajte strpljenja sa sobom i drugima, jer je ovo peta i posljednja planeta.

Mjesec se završava sa isto toliko kosmičke akcije s kojom je i počeo. 27. avgusta strastveni Mars ulazi u Vagu, unoseći energiju u društvene situacije i odnose. Dan kasnije, Uran počinje svoju godišnju retrogradnost, tjerajući nas da obradimo neke od nepredvidivijih zaokreta koji su se dogodili unutar kolektiva i naših života u proteklih nekoliko mjeseci. Konačno, imamo snažan pun mjesec u Ribama 30. avgusta. Ovo je drugi pun mjesec koji stiže tokom avgusta, što ga čini posebnim Plavim mjesecom. Sjedeći preko puta pragmatičnog sunca u Djevici, sada je vrijeme da se oslobodite nekih fantazija kako biste kreirali svoju stvarnost.

Čitajte svoj mjesečni horoskop za avgust 2023., prema vašem znaku i/ili podznaku:

Ovan

Zahvaljujući suncu koje prolazi kroz vašu zabavnu petu kuću tokom sezone Lava, vaš horoskop za avgust 2023. pun je radosti, romantike i slobodnog vremena. Ali takođe donosi obilje motivacije za produktivnost, dajući vam zdravu ravnotežu između posla i zabave.

Ultra magazin/pinterest

Stvari se otvaraju punim mjesecom u Vodoliji koji krši pravila, što vas tjera da odbacite sva prijateljstva koja bi vas mogla spriječiti da u potpunosti prihvatite svoju autentičnost i jedinstvenu magiju. Vaša vladajuća planeta Mars će biti u srećnom trigonu sa Jupiterom u Biku tokom ove lunacije, motivišući vas da slijedite svoje najunosnije nade, želje i strastvene projekte.

Ovo postavlja scenu za vatreni mladi mjesec u Lavu dvije sedmice kasnije, što rasplamsava vašu kreativnost i može čak pojačati vrućinu flertovanja. Budući da ovaj mladi mjesec uvlači retrogradnu Veneru u ovu mješavinu, možda ćete otkriti da odjednom imate riječi i snagu volje da skrenete iz ugla neke od romantičnih borbi koje su se nedavno pojavile u vašem seksu ili zabavljanju.

Vaša vladajuća planeta Mars sada takođe vibrira s nekim velikim planetarnim igračima, provodeći sedmicu nakon mladog mjeseca u labavom, ali prekrasnom velikom zemaljskom trigonu sa Uranom u Biku i Plutonom u Jarcu. Ovo je divno vrijeme za pomake prema poslu ili finansijskim ciljevima, ili preduzimanje akcija na nekim božanski inspirisanim idejama.

Iskoristite kosmičko poravnanje prije 23. avgusta, kada Merkur ponovo počinje da se retrogradno kreće. Zahvaljujući ovom dosadnom zaokretu, implementacija novih rutina ili pridržavanje čvrstog rasporeda mogli bi biti teški tokom ostatka mjeseca, pa bi možda bilo bolje da se fokusirate na otklanjanje već postojeće liste obaveza. Sezona Djevice počinje istog dana kada i retrogradni Merkur, koji pronalazi sunce uz Merkur i Mars u vašem sektoru rada i zdravlja. Iskoristite ovu energiju da sredite svoje poslove kako biste izbjegli zapletanje u neuredne retrogradne zamke.

Tokom poslednjih dana avgusta, vaš kosmički vladar Mars pogađa vašu kuću partnerstava, što bi vas moglo podstaći da donesete neke razjašnjene odluke o vašim odnosima. Međutim, s retrogradnim Merkurom i Venerom, biće vam važno da se još ne obavezujete na ništa konkretno. Odvojite malo introspektivnog vremena za sebe da razmislite pod punim plavim mjesecom 30. avgusta. Bio je to dug mjesec i malo duhovnog odmora će vam dobro doći.

Bik

Vaš horoskop za avgust 2023. je pun moćnih trenutaka, kako ličnih tako i profesionalnih. Osim toga, s obzirom da je vaša vladajuća planeta Venera i dalje retrogradna tokom ovog mjeseca, izuzetno je važno brinuti se o potrebama vašeg srca.

Ultra magazin/pinterest

Avgust počinje punim mjesecom u Vodoliji u vašoj desetoj kući okrenutoj prema javnosti, što vas ohrabruje da krenete vlastitim profesionalnim putem i prihvatite svoju istinsku autentičnost na poslu. Nemojte se bojati slijediti nekonvencionalne ciljeve ili početi odustajati od karijere koja vas ne ispunjava.

Ljubavna planeta Venera je vaš kosmički vladar, tako da vas je njena trenutna retrogradnost poslala na posebno dubok pregled vaših vrijednosti, sjećanja i prošlih veza. Ali cazimi od 13. avgusta služi kao svetla tačka u ovom zaokretu, pomažući vam da vidite napredak koji ste napravili i da jasno napredujete. Te iste sedmice, Venera će se povezati sa uvijek nepredvidivim Uranom u vašem znaku, donoseći iznenađujuće promjene srca i iznenadna otkrića.

Srećom, sprema se i neka ljetna zabava. Sezona Djevice počinje 23. avgusta, osvjetljavajući vašu petu kuću zadovoljstva i romantike. Blagi faul na zabavi dolazi u vidu retrogradnog Merkura, koji počinje istog dana, ali ne dozvolite da vam to pokvari dobar provod! Fokusirajte se na prihvatanje da stvari ne teku uvijek onako kako vi želite – i da se možete zabaviti i flertovati bez obzira na to.

Drugi pun mjesec u avgustu dolazi 30. avgusta i to je moćno vrijeme da provjerite energiju kojom se okružujete. Provodite li vrijeme s ljudima koji vas podržavaju i koji podržavaju vaše samoizražavanje—ili s prizemnim neprijateljima? Mrzitelji će mrziti, to je sigurno, ali to ne znači da im morate dati pristup svojoj magiji.

Blizanci

Vaš ljetni društveni kalendar se popunjava zahvaljujući suncu u Lavu koje prolazi kroz vašu treću kuću komunikacije tokom prvih nekoliko sedmica u mjesecu. Ali budite brzi, jer će vaš horoskop za avgust 2023. zahtijevati i od vas da pritisnete kočnice.

Ultra magazin/pinterest

Stvari počinju uzbudljivim punim mjesecom u vazdušnom znaku Vodolije, koji vas ohrabruje da kanališete svog unutrašnjeg buntovnika i napustite ograničavajuća uvjerenja. Vi ste gospodar svog života, Blizanci, i ova lunacija je podsjetnik da dozvolite svojim snovima da zauzmu više prostora. Međutim, vaša vladajuća planeta Merkur se istovremeno suočava sa Saturnom, tako da ćete možda morati da se suočite sa stvarnošću u balansiranju svojih odgovornosti sa svojim težnjama. Umjesto da pucate pod pritiskom, provedite ovu sedmicu praveći solidan plan.

Govoreći o planovima, možda ćete dobiti nalet duhovne inspiracije oko 9. avgusta. Ostanite otvoreni za intuitivna zapažanja ili informacije koje dolaze u vašim snovima. Nedelju dana kasnije, mlad mjesec u Lavu donosi priliku da se vratite na neke smislene razgovore ili da obradite neke misli o tome šta vam je zaista važno.

Odredite svoje namjere tokom mladog mjeseca, jer kada Merkur počne retrogradni hod 23. augusta – istog dana kada počinje sezona Djevice – biće malo izazovnije pokrenuti nove ideje. Vi ste znak kojim vlada Merkur, tako da ovo može imati veći uticaj na vas, uzrokujući smetnje u porodičnoj komunikaciji ili pokrenuti prošle drame u vašem privatnom životu. Dobar je trenutak da se uhvatite u koštac sa nekim kućnim projektima koji su ostali u nedovršeni na vašoj listi obaveza tokom vesele sezone Lava.

Dok je zastoj tokom posljednje sedmice ovog mjeseca dobar, mjesec se završava žestokim Marsom koji 27. avgusta pogađa vaš sektor zadovoljstva i zabavljanja. Usporite stvari kada je u pitanju romansa i nemojte se iznenaditi ako neka bivša ljubav zakuca na vrata! Konačno, pun mjesec 30. avgusta obasjava vaš sektor karijere, ohrabrujući vas da pronađete ravnotežu između ciljeva u karijeri i ličnih obaveza.

Rak

Vaš horoskop za avgust 2023. donosi puno energije u pitanjima novca, prihoda i materijalnih dobara. Ali moćni pun mjesec 1. avgusta obasjaće svjetlo na manje opipljive stvari, poput vaših granica i energetskih veza. Ako vaši najbliži odnosi nisu u skladu s vašim vrijednostima, sada je vrijeme da se suočite s tim.

Ultra magazin/pinterest

Sunce i retrogradna Venera su zajedno u vašoj senzualnoj drugoj kući prvih nekoliko sedmica avgusta, što je odlično vrijeme za rješavanje problema samopoštovanja, razvrstavanje vaših vrijednosti u pogledu novca i procjenu svega što vas sprečava da budete prisutni svojim tijelom i fizičkim čulima. Uzmite sve ono o čemu ste razmišljali u ovim oblastima posljednjih nekoliko sedmica i pokrenite to pod dramatičnim, ali osnažujućim mladim mjesecom 16. avgusta.

Sezona Devica počinje 23. avgusta, kada sunce ulazi u vašu treću kuću orijentisanu na komunikaciju. Očekujte prepun kalendar i non-stop obavještenja na svom telefonu! Nažalost, retrogradni Merkur počinje istog dana, što dodaje malo njegove prepoznatljive neurednosti u kosmičku mješavinu. Poželjećete biti posebno oprezni kada je u pitanju dvostruka provjera poruka na greške u kucanju, mudriji odabir riječi i jasniji logistički detalji vaših planova.

Mjesec se završava vodenim plavim mjesecom u vašoj kući znanja. Ovaj lunarni trenutak dovodi vas u dodir s najvećim težnjama vašeg duha, a istovremeno vas podsjeća na parametre na kojima morate raditi da biste ih ostvarili. Nemojte zanemariti male detalje kada je u pitanju postizanje vaših najvećih ciljeva. Vašim snovima je potrebna neka struktura da bi zaista počeli da sijaju.

Lav

Sretan solarni povratak našim lavovima! Vaša vladajuća planeta sunce obasjava vaš znak prvih nekoliko sedmica avgusta – donoseći toplinu, magiju i samopouzdanje u sve što radite. Ljubavna planeta Venera nastavlja da se retrogradno kreće kroz vaš znak tokom celog mjeseca, ali čak ni to ne može da vas obeshrabri.

Ultra magazin/pinterest

Avgust počinje buntovnim punim mjesecom u vašem sektoru veza, gurajući vas da preispitate dinamiku vaših najbližih partnerstava i oslobodite se bilo kakvih obaveza koje ne dozvoljavaju vašoj jedinstvenoj individualnosti da zablista. Lavovi poput vas moraju se osjećati zaista bezgranično kada je u pitanju autentično samoizražavanje!

Kako se približavate sredini mjeseca, i Sunce i Venera u vašem znaku dolaze u vezu sa Uranom i Jupiterom. Iznenadne promjene u željama vašeg srca mogle bi vas poslati neočekivano da istražujete nove ljude, perspektive ili dijelove sebe. Promjena nije laka, ali je uzbudljiva – samo pokušajte da ne pretjerate sa svakim prolaznim osjećajem. Ova energija kulminira sa mladim mjesecom 16. augusta. Ova lunacija je posebno snažan trenutak za vas, jer pronalazi sunce, mjesec i retrogradnu Veneru zajedno u vašem znaku. Zaželite rođendansku želju i dopustite svojoj intuiciji da vas vodi prema vašim sljedećim potezima.

Sezona Lava završava 23. avgusta, a nadolazeća sezona Djevice će osvijetliti vašu drugu kuću novca i materijalnih dobara. Retrogradni Merkur počinje istog dana, stoga izbjegavajte bilo kakve veće kupovine ili odluke vezane za finansije. Umjesto toga, fokusirajte se na pregled vaših bankovnih izvoda nakon rođendana i ponovnu procjenu kako biste željeli rasporediti svoja sredstva. Sedmicu kasnije, emocionalni pun mjesec introspektivno zatvara mjesec, inspirišući vas da ojačate svoje granice po pitanju ljubavnih odnosa.

Djevica

Vaš horoskop za avgust 2023. pronalazi sunce u vašoj tihoj dvanaestoj kući, podsećajući vas koliko je važno da odvojite vrijeme da napunite baterije. I treba da se napunite, jer vrlo bogata rođendanska sezona dolazi za samo nekoliko sedmica!

Ultra magazin/pinterest

Stvari počinju punim mjesecom u Vodoliji 1. avgusta, koji od vas traži da redefinišete svoju svakodnevnu rutinu kako biste stvorili više prostora za slobodu. Imate li dovoljno vremena za sebe? Da li je vaša ravnoteža između posla i privatnog života pod kontrolom? Ova lunacija bi mogla biti poziv za buđenje koji vam je potreban da prilagodite svoj raspored. Pored punog mjeseca, vaša vladajuća planeta Merkur – koja je trenutno u vašem znaku – suočiće se sa strogim i ozbiljnim Saturnom. Možda ćete morati da napravite neke kompromise u vašim vezama kako biste pronašli mir. Nemojte se plašiti da razgovarate o svojim potrebama i granicama.

Sredina mjeseca je važno vrijeme za introspekciju i samoću, jer mlad mjesec 16. avgusta donosi suptilne energetske promjene i osnažuje intuitivna saznanja. I ne zaboravite da se odmorite, jer sezona Djevica počinje nedelju dana kasnije! Sunce sija u vašem znaku za nadolazeći mjesec i podiže nivo samopouzdanja, pa se prepustite reflektorima. Nažalost, istog dana počinje i retrogradni Merkur, ali to ne mora pokvariti zabavu. Dok se vaš kosmički vladar okreće retrogradno kroz vaš znak, iskoristite ovu priliku da ponovo procijenite i precizirate svoje lične ciljeve.

Mjesec se završava snažnim punim mjesecom u vašem sektoru veza, što može dovesti do nekih kompromisa ili obaveza koje ste napravili pod punim mjesecom 1. avgusta. Neke misli ili osjećaji oko partnerstva su se možda formirali tokom proteklog mjeseca, i ova lunacija će sve iznijeti na sto. Poštujte sebe dok uzimate u obzir potrebe drugih.

Vaga

Vaša vladajuća planeta Venera je i dalje retrogradna ovog mjeseca, ali vas to ne sprečava da provedete vruće ljeto i zabavite se! Vaš horoskop za avgust 2023. donosi mnogo uzbuđenja u vaš društveni život zahvaljujući sezoni Lava koja osvjetljava vaš sektor prijateljstva, pa izađite i uživajte u čaroliji ljeta.

Ultra magazin/pinterest

Stvari počinju inspirativnim punim mjesecom u vašoj koketnoj petoj kući, što je savršeno vrijeme da se oslobodite svojih kreativnih inhibicija ili da se oslobodite situacije koja vas je možda ograničavala. Pratite svoje uzbuđenje i odbacite sve što vam se ne čini autentičnim.

Do sredine mjeseca imaćete priliku da popravite neke stare bolove u srcu, pronađete neke zaključke oko prošlih borbi u vezi i steknete uvid u bilo koju retrogradnu dramu Venere koja vam se pojavila proteklih sedmica. To je zahvaljujući Venerinom cazimiju 13. avgusta, kao i srećnom trigonu sa kometom ranjenog iscelitelja Hironom u vašem partnerskom sektoru koji dostiže vrhunac sljedećeg dana. I samo nekoliko dana kasnije, mlad mjesec pun iznenađenja mogao bi donijeti veće promjene u srcu, potaknuvši vas da preispitate svoja prijateljstva i napravite korake ka tome da se okružite s usklađenijom zajednicom.

Stvari se malo usporavaju kada sezona Djevice počne 23. avgusta, i sunce aktivira vašu tihu i introspektivnu dvanaestu kuću. Nakon napornog proteklog mjeseca društvenih aktivnosti i izleta, sada je vrijeme da se fokusirate na odmor, opuštanje i samoću koja obnavlja. Potreba za dodatnim vremenom je pojačana činjenicom da retrogradni Merkur počinje istog dana, što može uzrokovati mentalne zbrke ili pomutiti vašu procjenu.

Iako vam sezona Djevice obično bude malo pospana, dobićete veliko pojačanje kosmičke energije kada žestoki Mars uđe u vaš znak 27. avgusta, osnažujući vašu ambicioznost i inspirišući vas da preuzmete više inicijative prema svojim ciljevima. Ovaj produktivan niz nastavlja se pod punim mjesecom 30. avgusta, koji će vas nježno, ali čvrsto natjerati da se uhvatite u koštac sa svojim rutinama kako biste bolje podržali svoje zdravlje i ušli u inspirativniji radni tok.

Škorpija

Karijera je trenutno velika stvar, jer blještava svjetla sezone Lava pogađaju vašu desetu kuću okrenutu javnosti tokom prvih nekoliko sedmica u mjesecu, ističući vaše talente i dugoročne ciljeve. Vaš horoskop za avgust 2023. donosi mnogo prilika, stoga budite spremni da zablistate.

Ultra magazin/pinterest

Mjesec počinje punim mjesecom, koji od vas traži da se odmorite od svog profesionalnog rada i fokusirate se na svoj privatni život. Da li vam vaši kućni odnosi i životne situacije pružaju osnovu koja vam je potrebna za vaš rast? Raščistite svaku dramu sa ukućanima ili preuredite svoj prostor na nekonvencionalan način kako biste se osjećali opuštenije. Vaš tradicionalni vladar Mars će vibrirati sa sretnim Jupiterom uz ovu lunaciju, dajući vam energiju i uzbuđenje potrebnu za bilo koju od ovih neophodnih promjena.

Venera orijentisana ka vrijednostima se retrogradno kreće kroz vaš sektor karijere cijeli mjesec, a mlad mjesec 16. avgusta daje vam priliku da izoštrite lekcije koje ste naučili. Možda ćete osjećati da su vam određene stvari u vašem profesionalnom životu manje važne nego što su bile. Poštujte ta osjećanja i ostanite otvoreni za nove prilike koje bi se mogle pojaviti u ovom periodu.

Sedmicu kasnije, sezona Djevice počinje i podiže energiju u društvenom sektoru vašeg grafikona, što ga čini odličnim vremenom za umrežavanje s novim ljudima u vašoj oblasti ili provodite više vremena uživajući u grupnim događajima s prijateljima. Samo imajte na umu da retrogradni Merkur počinje ovdje istog dana, tako da društveni nesporazumi ili prepreke u rasporedu mogu malo otežati povezivanje.

Pročitaj

Mjesec se završava drugim punim mjesecom, ovog puta u vodenom znaku Ribe. Ovo je izuzetno inspirativno vrijeme da se fokusirate na sve kreativne projekte koji zahtijevaju više strukture nego što ste im mogli posvetiti. Takođe je sjajno vrijeme da ojačate svoje granice kada su u pitanju izlasci i romansa.

Strijelac

Sunce je u drugom vatrenom znaku Lavu veći dio mjeseca, tako da je vaš horoskop za avgust 2023. postavljen da proširi vaše horizonte i vašem duhu koji voli avanture pruži puno prostora za uzlet.

Ultra magazin/pinterest

Akcija počinje odmah slobodoumnim punim mjesecom u vašem sektoru komunikacija 1. avgusta, izazivajući razgovore koji pozivaju na razmišljanje i nekonvencionalne mudrosti. Uz ovu lunaciju, vaš kosmički vladar Jupiter je u sretnom trigonu sa motivirajućim Marsom, dajući vam puno produktivne energije i izdržljivosti da djelujete na inspirativne ideje.

Dvije sedmice kasnije, vatreni mladi mjesec u Lavu tjera vas da proširite svoje vidike i nastavite da istražujete alternativne načine razmišljanja. Prirodno ste mudri, ali ovaj lunarni trenutak vam daje korisnu provjeru perspektive, podsjećajući vas da uvijek postoje novi načini da se stvari sagledaju—i da neke vrijednosti ili vjerovanja iz vaše prošlosti možda čak vrijedi ponovno pogledati novim očima.

Kada sezona Djevice počne 23. avgusta, vaša karijera zauzima centralno mjesto, dok sunce obasjava vašu desetu kuću okrenutu prema javnosti. Ovo je sjajno vrijeme da udahnete malo energije u svoje lične ambicije i profesionalne ciljeve – ali budući da retrogradni Merkur počinje istog dana, početak bilo kakvih potpuno novih poduhvata može biti spor. Umjesto toga, fokusirajte se na dovođenje postojećih projekata u vrhunsku formu i organizovanje vaših budućih planova. Na taj način, kada se retrogradnost završi za nekoliko sedmica, znaćete tačno koji su vaši sljedeći potezi.

Mjesec se završava osjetljivim punim mjesecom u vašem četvrtom polju, ohrabrujući vas da provjerite svoje srce i možda čak sebi pružite malo teške ljubavi. Vaš profesionalni život je zauzet, ali to ne znači da biste trebali zanemariti svoja osjećanja, životni prostor ili bliske odnose! Provedite neko vrijeme provjeravajući svoje emocionalne granice i dovodeći svoje lične poslove u red kako biste mogli baciti svoje svjetlo u vanjski svijet bez prtljaga ili inhibicija.

Jarac

Vaš horoskop za avgust 2023. uranja vas u dubinu vaših emocija, kako biste istražili vaše najveće težnje. Promjena je dobra, stoga se pripremite da izađete iz uobičajene zone komfora!

Ultra magazin/pinterest

Stvari počinju snažno s inovativnim punim mjesecom u vašoj drugoj kući fokusiranoj na vrijednosti, pa iskoristite ovo kao izgovor da se riješite svih starih stvari koje vas opterećuju ili da razjasnite šta vam je financijski važno. Brbljivi Merkur se suočava sa vašom vladajućom planetom Saturnom pored ove lunacije, tako da ćete možda biti podstaknuti da vodite izazovne razgovore u ime izražavanja sebe i poštovanja svojih potreba. Ostanite pri svom stavu, ali budite otvoreni i za tuđe perspektive.

Dvije sedmice kasnije, osjetljivi mlad mjesec u vašoj intimnoj osmoj kući vuče vas duboko u vaše srce, podstičući vas da preispitate svoje lične granice – i možda postavite neke nove koje su više usklađene s vašim trenutnim potrebama. Vaše želje su trenutno promjenjive, zato pokušajte da ostanete u skladu sa sobom dok se krećete kroz ove emocionalne i energetski nabijene vode.

23. avgusta sunce ulazi na teritoriju zemljanog znaka Djevice, što olakšava dio emocionalnog intenziteta koji ste osjećali i donosi vam osvežavajući osjećaj inspiracije. Ovo je vrijeme za potragu za uzbudljivim interesima i prihvaćanje osjećaja ljetne avanture, pa se fokusirajte na to da budete fleksibilniji i dopustite svom uzbuđenju da preuzme vodstvo. Moraćete se samo čuvati retrogradnih prepreka Merkura, jer ovo okretanje počinje istog dana kada i sezona Djevice. Ako planirate putovati ili započeti bilo kakve obrazovne poduhvate, budite posebno oprezni u pogledu provjeravanja datuma i obraćanja pažnje na detalje.

Tokom poslednjih dana u mesecu, vaš profesionalni život dobija energičan podsticaj zahvaljujući motivisanju Marsa koji pogađa vaš sektor karijere. Merkur je možda retrogradan, ali to ne znači da ne možete raditi na ostvarivanju svojih ciljeva na poslu! Stvari se završavaju drugim punim mjesecom 30. avgusta, koji je u skladu sa vašim kosmičkim vladarom Saturnom. Ovo je sjajno vrijeme da izgovorite svoju emocionalnu istinu i izrazite se na autoritativniji način. Ako postoji situacija o kojoj ste šutjeli, govorite nježno, ali odlučno.

Vodolija

Vaš horoskop za avgust 2023. počinje naglo, pa se pripremite da se prašina slegne nakon što se alarmi aktiviraju.

Ultra magazin/pinterest

Uvodni čin mjeseca je moćan pun mjesec u vašem znaku, što ovo čini veličanstvenim vremenom da se oslobodite tuđih očekivanja i prigrlite svoje čudnost u svoj njenoj slavi. Neka vaši ciljevi i vaše prisustvo zauzmu više prostora nego ikada prije.

Sredinom mjeseca, samopouzdano sunce i romantična planeta Venera – oboje probijaju svoj put kroz vaš sektor odnosa – ukrštaće se s vašim modernim vladarom Uranom, mijenjajući vaše vrijednosti u ljubavi i potencijalno izazivajući neke promjene u srcu. Ostanite otvoreni za nove želje koje se pojavljuju ili nove perspektive koje sijaju kroz stare situacije. Mladi mjesec 16. avgusta može vam pomoći da prođete kroz neke od osjećaja i otkrića koja su se pojavila tokom prethodne sedmice.

23. avgusta, sunce napušta Lava i ulazi u Djevicu orijentisanu na detalje – a za vas je ovo vreme da posvetite veću pažnju svim suptilnim podsvjesnim energijama koje utiču vašu trenutnu psihu. Retrogradni Merkur počinje istog dana, tako da se možda vraćate na neka neispunjena obećanja ili se bavite energetskim prtljagom koji je opterećivao vaš duh. Fokusirajte se na otplatu starih dugova, priznavanje nezadovoljstva i jačanje granica na koje ste možda postali mekši.

Iako sezona Djevice može biti introspektivna za vas, mjesec se završava akcijom, jer vaš kosmički vladar Uran, počinje svoju godišnju retrogradnost 28. avgusta. Ovo će vam pomoći da obradite neke od ličnih promjena s kojima ste se suočili, proteklih nekoliko mjeseci. Dva dana kasnije, dolazi drugi avgustovski pun mjesec koji će vam pomoći da uspostavite disciplinu oko vaših finansija i vrijednosti generalno. Mjesec će udružiti snage sa vašim tradicionalnim vladarom Saturnom, gurajući vas da se zauzmete za sebe kada je novac u pitanju i znate svoju vrijednost.

Ribe

Venera je možda retrogradna, ali vaš horoskop za avgust 2023. i dalje daje veliku ljetnu ljubavnu energiju!

Ultra magazin/pinterest

Stvari počinju suptilnim, ali senzacionalnim punim mjesecom, inspirišući vas da se izgubite u nekonvencionalnim sanjarenjima i odbacite svoju svakodnevnu rutinu u korist maštanja. Odmaknite se od posla i provedite neko vrijeme sami sa sobom. Komunikativni Merkur će se suočiti sa ozbiljnim Saturnom u vašem znaku pored ovog mjeseca, tako da ova prva nedjelja avgusta takođe može donijeti važne razgovore o obavezama ili vezama. Ostanite vjerni sebi!

Sezona Lava vlada prvih nekoliko sedmica u mjesecu, aktivirajući vašu šestu kuću usmjerenu na produktivnost. Uz istovremeno retrogradnu Veneru, možda ponovo procjenjujete kako trošite svoje dragocjeno vrijeme i energiju. Mladi mjesec u Lavu 16. avgusta okuplja svu ovu energiju, pružajući vam trenutak jasnoće i priliku da krenete naprijed na nekim od lekcija koje trenutno učite. Provođenje usklađenije dnevne rutine ili wellness navika je odličan način za rad s ovom mjesečevom energijom.

Kada sezona Djevice počne 23. avgusta, vaše veze dolaze u još ozbiljniji fokus. Međutim, retrogradni Merkur počinje istog dana, što bi moglo malo otežati međuljudsku komunikaciju, a može vas čak i potaknuti da ponovite neke nesuglasice iz prošlosti koje nikada nisu bile u potpunosti riješene. Ostanite fleksibilni dok se krećete kroz svaku moguću retrogradnu dramu i pokušajte zauzeti hladan i analitički pristup. Vaša osjetljivost je dar, ali previše lično shvaćanje stvari tokom ovog vremena samo će učiniti stvari još izazovnijim!

Mjesec se završava još jednim prekrasnim punim mjesecom – i ovaj put se odvija u vašem znaku, Ribama. Zahvaljujući usklađivanju sa Saturnom, ovo je fantastično vrijeme za postavljanje ličnih granica i uspon u svom ličnom osjećaju autoriteta. Vi ste gospodar svog života, a ova lunacija je vrijeme da podsjetite sebe (i sve ostale) da je to tako.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum