Trenutno čitaš
Mjesečni horoskop za april

Mjesečni horoskop za april

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Ovo je tako fantastičan mjesec… Čudesni aspekti će se nastaviti nizati, jedan za drugim. Sladak mlad mjesec, koji nam pruža podršku  i dalje, a koji smo imali 1. aprila u Ovnu je jak i podržavajući narednih šest mjeseci ili više. Pun mjesec 16. aprila u Vagi, koji će dovesti stvari do kraja + iznenađenje sa Urana. Istorijski nikad doživljeni susret Neptuna i Jupitera u Ribama 12. aprila, koji se neće ponoviti u Ribama do 2188. Ovo je zaista događaj, koji se dešava jednom u životu. Savjet: Neptun vlada umjetnošću, kao i saosjećanjem i podrškom drugima. Jupiter proširuje sve što dotakne i takođe donosi novac. Mars prelazi u Ribe 14. aprila, a 30. aprila, imamo pozitivno pomračenje Sunca u Biku, koje će se poklopiti sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom u Ribama, što sugeriše da će stvoriti promjene koje ćete voljeti. Predstojeći retrogradni Merkur sljedećeg mjeseca od 10. maja do 3. juna, pa pokušajte da uradite što više u aprilu, kako biste izbjegli karakteristično usporavanje, koje donosi retrogradni Merkur. Predstojeći prelazak Jupitera, velikog benefika, u Ovna sljedećeg mjeseca, željno iščekujemo 10. maja.

Foto: Ultra magazin

OVAN

Dosta se toga dešava u aprilu, neke od promjena uzrokovane su mladim mjesecom u Ovnu koji je počeo 1. aprila (ili 31. marta, zavisno o vremenskoj zoni). Svi mladi mjeseci teže promjenama koje mogu da traju sedmicama ili mjesecima, pa bi bilo dobro da obratimo pažnju na razvoj događaja. Ovaj mladi mjesec biće prijateljski nastrojen prema vladajućoj planeti Marsu.

Do 14. aprila prijatelji će imati značajniju ulogu u našim životima nego inače zahvaljujući Marsu u Vodolija. Telefonski pozivi i poruke od prijatelja postaće češći, a neki od najboljih prijatelja će istrajati u tome da druženja i susrete ostvare van udobnosti doma.

Saturn će kružiti u blizini Marsa početkom aprila, zbog čega ćemo biti oprezniji i ​​promišljeniji na svakom koraku budući da je Mars odgovoran za preuzimanje hrabrih i odlučnih promjena, a Saturn je onaj zbog kojeg dvaput razmišljamo prije nego što krenemo naprijed. Saturn je i odovoran za želju za posjedovanjem što više informacija prije bilo koje važne odluke. U drugoj polovini mjeseca kada Mars ulazi u Ribe, od 14. aprila nadalje, javiće se želja za što više privatnosti i odmora. Tada se treba prepustiti i priuštiti sebi nekoliko sedmica mira i razmišljanja.

Kada Mars pređe u Ovna sljedećeg mjeseca, od 24. maja do 4. jula, očekuju nas potpuno nove situacije, dosta obaveza koje će se “rješavati” brzinom svjetlosti. Biće to jedan od najvažnijih mjeseci u godini. Mars u Ovnu omogućiće nove i važne poduhvate, sa dosta samopouzdanja i odvažnosti. Dok god je prisutna dobra informisanost o projektu koji nastaje, velika doza sigurnosti u koracima koje treba preuzeti je zagarantovana.

Pun mjesec 16. aprila pada u suprotnom znaku Vage, stavljajući u središte odnos s partnerom u ljubavi ili poslu. Venera će preuzeti glavnu ulogu u ovom punom mjesecu i primiće električnu, uzbudljiv uticaj od Urana, planete iznenađenja. U ovom trenutku slavljenici mogu da očekuju prekrasan rođendanski poklon, a oni slobodni novo potencijalno romantično poznanstvo, te je bitno uvijek izgledajti najbolje što možemo. Moguć je neočekivan i velikodušan podsticaj od poslovnih partnera i nadređenih.

Pomračenje sunčevog mladog mjeseca 30. aprila u Biku obilježiće najveći trenutak u mjesecu – donijeće vijest o promjeni prihoda. Vijesti će biti sjajne, jer velike su šanse da će se pojaviti odlična prilika za bolju zaradu, bilo na sadašnjem poslu ili na nekom drugom mjestu. Ova vijest može biti iznenađujuća na najbolji mogući način. U prednosti ovog pomračenja Sunca spada i položaj vladajućeg planeta Marsa koji se nalazi u idealnom uglu u odnosu na nepredvidivi Uran, koji pokreće dobru “lavinu” uz jaku energičnost i optimizam zbog vijesti koje dolaze. Misija vladajućeg planeta je da pazi i štiti interese, a u ovom trenutku Mars će sigurno učiniti I više od toga.

Takođe, 30. april će biti u zraku romanse. Venera i Jupiter će se susresti što je očaravajući i rijedak aspekt zbog kojeg bi srce moglo “da zatreperi”. Ljubav dolazi, dragi Ovnovi, zato izgledajte najbolje što možete. Ponuđeni sastanci na slijepo od prijatelja, svakako se trebaju prihvatiti, jer nova poznanstva mogu biti fascinirajuća.

Važne vijesti stižu sljedećeg mjeseca kada će Jupiter završiti 12-godišnje putovanje i ući u Ovna 10. maja, I tu se zadržati do 28. oktobra. Kasnije će se Jupiter vratiti u Ovna 20. decembra i tu ostati i u prvim mjesecima 2023. godine. Najbolje razdoblje života počinje potpuno novi ciklus, u kojem će se mnoge dugo iščekivane želje ispuniti. Jupiter je pripremio izobilje poklona i prilika, a vrata koja su prethodno bila zatvorena širom će se otvoriti. Dokazi za to postaće vidljivi nakon nekoliko sedmica Jupiterovog ulaska u Ovna. Očekuje nas veliki broj dobrih prilika koje čekaju da budu iskorištene, pa treba biti izbirljiv i pronicljiv u odabiru. Ljubav, putovanja, novac, uspjeh u karijeri, dom, porodična sreća i još mnogo toga je pred nama.

Foto: Ultra magazin

BIK

April će za vas biti živahan i važan mjesec. Planete će doprinijeti nizu izbora i odluka, a sve te blistave opcije će vas snažno motivisati da napredujete i steknete ime. Početak mjeseca će vas zateći da radite na svojoj karijeri, ali ćete morati raditi polako i oprezno, zbog suprotstavljanja Marsa i Saturna, koji se kreću kroz vašu desetu kuću časti, nagrada i postignuća. Razmislite o svim svojim odlukama, Saturn kaže da je mudro usporiti i pogledati stvari malo bliže.

Mars će ostati u vašoj kući karijere do 14. aprila, pa se tokom prve dvije sedmice fokusirajte na profesionalna pitanja. Kada Mars pređe u Ribe i osvijetli vašu jedanaestu kuću od 14. aprila do 24. maja, možete izdahnuti i opustiti se, uvjereni da ste stvorili dovoljno zamaha u svojoj karijeri da se prepustite društvenim radostima života i da ipak nećete izgubiti nijednu profesionalnu priliku. Za to vrijeme, od 14. aprila nadalje, izađite i steknite nove prijatelje i saradnike. Malo fokusirano umrežavanje takođe može pomoći vašoj karijeri na načine na koje možda niste očekivali.

Od 12. aprila će se dogoditi nešto posebno: susret Jupitera i Neptuna u Ribama. Ovaj aspekt će biti ojačan jer obje planete vladaju Ribama. Ovo će biti jedini put u vašem životu da ćete doživjeti spoj ove dvije planete u ovom poetskom, lirskom znaku (Ribe). Ove dvije planete će osvijetliti vašu jedanaestu kuću prijateljstva, tako da ćete možda biti pozvani na očaravajući događaj u nekom trenutku kako se aspekt razvija, pa gledajte od 8. do 12. aprila. Ovo je moćan aspekt koji će uticati na vas mnogo mjeseci, jer postepeno raspakuje svoje darove.

Ako ste umjetnički tip, vaša kreativnost će biti jaka pa odvojite vrijeme koje ćete provesti na kreativnom projektu koji vam je prirastao srcu, a zatim pokažite svoj rad. Susret Jupitera i Neptuna takođe ima moć da postpandemijskom periodu.

Možda završavate veliki projekat na poslu 16. aprila punog mjeseca u Vagi. Iako je najvjerovatnije da će projekat biti onaj koji ćete završiti u kancelariji, on bi mogao biti vezan za vaš dom, kao što je renoviranje ili strukturalna promjena kuće. Mars će biti prijateljski raspoložen prema Suncu i punom mjesecu, što je energizirajući uticaj. Međutim, možete osjetiti pritisak, jer će Pluton pritiskati na vas, možda preko dominantnog šefa, klijenta ili neke druge autoritete. Prijatelji i kontakti – čak i članovi vaše zajednice ili pratioci društvenih medija – mogli bi biti od pomoći, dajući savjete za rješavanje napetosti koju biste mogli osjetiti u ovom punom mjesecu. Vaš veliki trenutak će se dogoditi u prijateljskom pomračenju Sunca 30. aprila u Biku. Ako vaš rođendan padne unutar četiri dana od 30. aprila, ovo pomračenje Sunca moglo bi donijeti promjenu ili novi način života. To će se vjerovatno dogoditi u jednom važnom području po vašem izboru. Signali koje pomračenja Sunca šalju uvijek zahtijevaju prilagođavanje kako se stvari mijenjaju, ali čini se da ste spremni i željni prilike da osvježite i ponovo pokrenete svoj život.

Kao Bik, volite da stvari održavate “kao što jesu” i niste uvijek spremni prihvatiti promjene, ali ovo pomračenje 30. aprila biće toliko opterećeno pozitivnim, neočekivanim vijestima da će vam vjerovatno dati energiju i oduševiti da vidite šta svijet drži za vas. Imaćete samopouzdanje da transformišete dio svog života, kako bi odgovarao vama koji ste zreliji u razvoju.

Venera, vaša vladajuća planeta i 30. aprila će se maziti uz Jupiter, donoseći izuzetnu sreću kroz toplinu prijatelja i druženje sa onima koji se dive vašem radu. Kao što vidite, mjesec se završava na visokoj noti, onoj koju nećete uskoro zaboraviti.

Foto: Ultra magazin

BLIZANCI

Ovo će biti divan mjesec za vas, onaj koji će vam omogućiti da pronađete ispunjenje za dugoročni cilj za koji ste možda mislili da ga nikada nećete postići. Kada shvatite tu želju i ostvarite je, možda ćete ostati oduševljeni i zadivljeni. Mladi mjesec 1. aprila će početi pokretati stvari, a jer će mlad mjesec biti u Ovnu, znaku obnove života nakon duge zime.

Ipak, mlad mjesec 1. aprila sugeriše da biste ovog mjeseca mogli započeti nešto novo i preduzetnički. Vaš vladar Mars će kružiti blizu Saturna, tako da će Saturn od vas tražiti da usporite i razmislite o svojim planovima. Razmotrite mnoge moguće ishode svoje sljedeće akcije i uključite senzore za moguću neželjenu posljedicu. Razmišljanje svih vrsta prije nego što počnete uvijek je dobra ideja. Mjesto ovog mladog mjeseca, Ovna, često se povezuje s poslovnim poduhvatima, tako da možete razmisliti o finansiranju poslovnog preduzeća – ovo može biti mudra investicija, sve dok niste previše impulsivni. Saturnov položaj sugeriše da morate dublje razmisliti o tome šta želite sljedeće učiniti. Jednom kada Mars uđe u Ribe (da bi se pridružio Jupiteru) u vašoj profesionalnoj desetoj kući visokog profila, veliki dio obećanja 2022. godine biće vam otkriven.

Nikada niste vidjeli razvoj karijere kao ono što dolazi, stoga budite spremni da iskoristite sve prednosti. Iskoristite pomoć koju će vam pružiti Mars i Jupiter, preduzimajući fokusirane korake da ispunite svoje snove u karijeri. Mars će ostati u vašoj prestižnoj desetoj kući od 14. aprila do 24. maja. Jupiter je u ovoj oblasti vaše karte mjesecima i napustiće 10. maja, ali će se vratiti prije nego što krene dalje za posljednji nalet zlatne energije u karijeri za vas od od 27. oktobra do 20. decembra 2022.

Vaš vizionarski pristup vašem poslu će vas staviti ispred konkurencije, a možete dobiti aplauze i pohvale za dosadašnji rad. Susret Neptuna i Jupitera u vašoj prestižnoj desetoj kući slave, počasti i postignuća 12. aprila mogao bi dati snažan dugotrajan podsticaj vašim kreativnim naporima, posebno u umjetnosti, muzici, plesu, glumi ili drugim umjetnostima.

Ovo će biti jedini put u vašem životu, kada će se ove dvije planete sresti u ovom dijelu vaše karte. Dok se Neptun i Jupiter susreću svakih 12 ili 13 godina, uvijek se susreću u drugom znaku. Pošto je Neptun savremeni vladar Riba, a Jupiter drevni vladar Riba, ovaj aspekt spaja dva moćna vladara, čineći aspekt duplo jačim. Konjunkcija označava početak važnog novog poglavlja, možda ćete dobiti priliku da redovno budete na televiziji ili na web stranici visokog profila. Vaše lice može postati poznato mnogima. Pun mjesec 16. aprila može ispasti očaravajuće romantično, ili u najmanju ruku, možda ćete biti pozvani na lijep, moderan društveni događaj. Ovaj pun mjesec pada u subotu, savršen za izlazak, viđanje s prijateljima i upoznavanje novih. Ovaj pun mjesec donosi iznenađenja i zabavu, jer će Venera, planeta ljubavi, razmijeniti prijateljske zrake sa Uranom, planetom svih neočekivanih stvari, kako bi dostigla vrhunac 18. aprila. Osjetićete ovu blistavu energetsku energiju pored punog mjeseca 16. aprila. Ovo je vikend koji je tu da vam zagrije srce.

Od 30. aprila dolazi do pomračenja Sunca mladog mjeseca u Biku, vašoj skrivenoj dvanaestoj kući, što ukazuje da biste mogli započeti tajni projekat ili vezu, koju neko vrijeme nećete moći otkriti drugima. Alternativno, možete se odlučiti za savjetovanje sa profesionalnim terapeutom kako biste razgovarali o nečemu što vas muči, a ovo će biti dobar trenutak za početak. Dobili biste novu tačku gledišta i naučili biste alate da se nađete na boljem mjestu. Povjerljive stvari će imati tendenciju da isplivaju na površinu, pa ćete možda čuti za tajnu, koju vam je neko blizak krio od vas. Sa Venerom u konjunkciji sa Jupiterom 30. aprila, tajna bi vas mogla zadovoljiti, pa budite sigurni – ovo bi moglo označiti početak nečeg posebnog.

Foto: Ultra magazin

RAK

Vaša karijera se divno zahuktava s mladim mjesecom 1. aprila. Sigurno će donijeti prilike da pokažete svoje talente i podignete svoju karijeru na potpuno novi nivo. Razmišljajte o mladom mjesecu kao o početku nečeg novog, a sa ovim mladim mjesecom u Ovnu, znaku preduzetničkih aktivnosti, možda otvarate vrata vlastitog posla. Ako radite za druge, imaćete priliku pokazati hrabrost, snagu i vodstvo u novom carstvu.

Ovo je za vas samo početak uzbudljivog napretka u karijeri. Kada 10. maja Jupiter uđe u vašu profesionalnu desetu kuću, vaša karijera će početi da bukti na način koji ste rijetko vidjeli. Jupiter će ostati u Ovnu, najprestižnijem sektoru karijere na vašoj karti, do 28. oktobra. Jupiter će se vratiti da vam ponudi više mogućnosti od 20. decembra 2022. do prvih mjeseci 2023. Možda želite da ažurirate i dotjerate svoj CV i opskrbite se zgodnom ili šik odjećom koju ćete nositi kada imate sastanke. Uz svo uzbuđenje kada vidite da vaše ime i karijera dostižu nove visine, sada i u narednim sedmicama i mjesecima, moraćete paziti na porodične stvari. Pun mjesec 16. aprila skrenuće vam pažnju na privatni život, na roditelje, užu porodicu i bližu rodbinu, kao i na vaše prebivalište. Ako trebate učiniti nešto posebno u vezi sa svojom kućom ili drugom nekretninom koju posjedujete, iznajmljujete ili želite prodati, donijećete konačnu odluku (ili izvršiti akciju) u roku od pet dana od ovog punog mjeseca, 16. aprila.

Na primjer, izvođači koje ste unajmili da preurede vašu kuhinju mogu biti gotovi u ovom trenutku (pun mjesec 16. aprila), ili se tada možete useliti u novi stan. Ako ste tražili kuću za odmor za iznajmljivanje ili kupovinu, onda će ovaj pun mjesec biti tako sladak, zahvaljujući prijateljskim Jupiteru i Neptunu, da izgleda kao da ćete zaključiti razgovor ili projekat i uživati ​​u ishodu. Ako želite da prodate nešto skupo, završićete pregovore u roku od četiri dana od 16. aprila.

Ako ste tražili rješenje za roditelja kojem je potrebna vaša briga i pomoć i u ovom punom mjesecu, bićete zadovoljni konačnim odgovorom koji odaberete. Saturn će pomoći Mjesecu i ponuditi vam priliku da dođete do dugoročnog rješenja za stvar za koju odlučite sredinom mjeseca. Kao Rak, snažno ste povezani sa porodicom. Osim toga, mjesec je vladar vašeg znaka, tako da osjećate pun mjesec više od većine. To znači da ćete požnjeti veliku radost od događaja, koji se događaju u vašem domu, imanju i porodici 16. aprila ili blizu njega.

Krajem mjeseca, pomračenje Sunca 30. aprila u Biku će biti izuzetno društveno. Možda ćete biti pozvani na događaj, pa svakako prihvatite. Bilo bi mudro upoznati i razgovarati s novim licima i malo fokusirano umrežavati. Ovo je izuzetno pozitivno pomračenje, koje vam može otvoriti mnoga vrata. Strani ljudi i kompanije sa sjedištem u inostranstvu imaju sreće za vas, kao i svaki vid uvoza-izvoza robe, usluga ili ideja. Ako vaš posao zahtijeva da radite s rukovodiocima ili radnicima u inostranstvu, dobićete dvostruki pad uspjeha.

Gledajte 30. april iz još jednog razloga – Venera će se spojiti sa Jupiterom, uzvišenim aspektom koji se dešava samo jednom godišnje, uvijek u drugom znaku. Upoznaće se u Ribama, znaku koji se tako savršeno uklapa sa vašim. Možda vas čeka očaravajuće veče.

Foto: Ultra magazin

LAV

Vaša deveta kuća će prštati od aktivnosti, koje će započeti prijateljski mladi mjesec 1. aprila, donoseći vijesti i impresivne prilike za rad s drugima na međunarodnim projektima ili napredak u vezi sa imigracijskim pitanjima, kao što su viza, pasoš ili stalni boravak. Ova oblast vašeg grafikona takođe reguliše pravne stvari, medije (emitovanje i izdavaštvo), kao i sve pozitivne korake koje preduzmete koji vam omogućavaju da steknete naprednu diplomu. Jedna od ovih tema vjerovatno će vam se osvijetliti u prvoj polovini aprila.

Mlad mjesec u Ovnu poput onog 1. aprila je u elementu vatre—savršen za vaše Lavo Sunce bazirano na vatri. Sve radnje koje preduzmete u vezi sa jednom od oblasti kojima vlada deveta kuća, obrazovanje, rad sa strancima, treba da prođu dobro i glatko kao svila. Šta god da započnete na ovom mladom mjesecu, čini se da vam omogućava da hodate neutabanom stazom, na kojoj drugi još nisu imali nikakvog iskustva, tako da bi početak ovog zadatka mogao biti prilično uzbudljiv.

U međuvremenu, početkom aprila, Mars će biti u vašoj sedmoj kući bračnih i poslovnih partnerstava. Ako ste u braku, imaćete priliku da provedete kvalitetno vrijeme zajedno – Mars kruži u blizini Venere u bliskoj planetarnoj saradnji, koja stvara zabavu i može izazvati povratak seksi interakcija u vašu vezu. Saturn putuje sa Venerom i Marsom, što ukazuje da biste mogli donijeti ozbiljnu odluku o svojoj budućnosti sa onim koga volite. Ako ste bili nesretni, podijelite svoja osjećanja, jer ćete možda biti iznenađeni kada saznate da vaš partner nije bio svjestan kako se osjećate i ne želi da vas izgubi. U ovom slučaju, možete zajedno raditi na poboljšanju stvari.

Ako je dotični partner onaj s kojim radite u poslu, možda ćete otkriti da se s njim ili njom lako slažete, ali i previše oprezni u pristanku na plan, koji ste nedavno predstavili . Možda ćete morati da obavite neki fensi posao, kako biste naveli partnera da podrži sve što želite. Ova osoba može biti vaš poslovni partner, agent, publicista, organizator vjenčanja, računovođa, advokat ili druga osoba s kojom redovno sarađujete.

Ozbiljne, bliske, predane i obostrano korisne romantične veze (kao što je brak) ili poslovna partnerstva gotovo se uvijek stvaraju uz pisani ili usmeni ugovor na njihovom osnivanju. Sedma kuća je ono što je za vas osvijetljeno. Smatra se područjem u kojem dajemo ozbiljna obećanja drugoj osobi, koja može donijeti talente ili sposobnosti koje vam nedostaju, stvarajući cjelovitost koja prije nije postojala. Imate Saturn u ovoj, vašoj sedmoj kući, tako da učite da plešete zajedno, a da ne stanete jedno drugom na prste.

Vaš najveći trenutak u mjesecu stići će 30. aprila, jer će donijeti pomračenje Sunca mladog mjeseca u vašoj kući karijere. Vašim znakom, vlada Sunce, tako da ste osjetljiviji i kognitivniji za pomračenja Sunca od drugih. U ovom slučaju, pomračenje će vam pružiti veliku podršku, tako da će vam se vjerovatno svidjeti iznenadne prilike, koje ćete vidjeti na površini ubrzo nakon što se pojavi. Ovo će vam donijeti veliku šansu da svoju karijeru unaprijedite na novi nivo. Pomračenje u Biku će staviti Veneru na veličanstvenu kontrolu, a Venera će biti u vašoj finansijskoj kući i direktno će se obraćati Uranu za iznenađenje u minutu u vašoj prestižnoj desetoj kući, orijentisanoj ka karijeri.

To znači da će novac, koji zaradite biti iz izvora izvan vaše redovne plate – bonusa, provizije, tantijema ili gotovinskog avansa, ili novac od nečeg izvan vaše profesije, kao što je velika isplata osiguranja, nasljedstvo, osvajanje nagrade. Šta god da se desi, ovo pomračenje 30. aprila biće vaš prijatelj. Uran, planeta neočekivanih dešavanja, čvrsto će spojiti pomračenje Sunca i mladog mjeseca, sva tri u Biku, i biti lijepo orijentisana na akcionu planetu Mars u Ribama, vašoj finansijskoj osmoj kući. Kada dođu vijesti, vjerovatno će to biti uzbudljivo iznenađenje.

Merkur će idućeg mjeseca krenuti retrogradno, od 10. maja do 3. juna, pa pokušajte da što više potpisa, zapečaćeno i isporučeno u ovom mjesecu. Planirajte da vam bude malo lakše sljedećeg mjeseca. U sezoni smo pomračenja, tako da nakon pomračenja 30. aprila u vašem sektoru karijere, imate još jedno pomračenje 15. maja u vašem domaćem sektoru. Dobra ideja bi bila, da vaš raspored bude lagan sljedeći mjesec, kako biste se mogli kretati u bilo kojem smjeru.

Foto: Ultra magazin

DJEVICA

Mladi mjesec u Ovnu omogućiće vam da budete pioniri u potpuno novom području – a velike su šanse da ćete profitirati od učenja u ovoj oblasti. Nemojte se plašiti nove tehnologije i drugih inovacija i ideja – prihvatite ih jer za vas, Djevice, tu leže zlatni momenti. Područje koje je toliko osvijetljeno reguliše prihode, koji ne proizilaze iz plate, već iz novca koji vam dolazi na druge načine.

Novac koji ćete vidjeti može stići u obliku povrata poreza, velike provizije ili tantijema, bonusa ili velike naknade za projekat urađen za klijenta. Ovaj nenapredni dobitak može doći i od promjena koje napravite u svom poslu, nagrade, granta, isplate osiguranja ili velikodušnog sporazuma na sudu. Novac koji ćete vidjeti najvjerovatnije vezan za vaš rad. Bez obzira odakle dolazi novac, ako čujete ovakvu finansijsku vijest obradovaće vas.

Ovo je trend, koji će postojati nedjeljama i mjesecima i koji će vam dati jake finansijske izglede. Zaista, projekat, veza ili poduhvat koji započnete sada, ili uskoro, počeće da daje veće rezultate sljedećeg mjeseca kada srećna planeta Jupiter uđe u Ovna na mnogo mjeseci – vaši izgledi za finansijsku dobit ne mogu biti bolji.

Naravno, poželjećete da budete aktivni dio ovog trenda, tako da ako radite na svojim finansijskim ciljevima, univerzum će vam pružiti idealno okruženje, koje će vam omogućiti da napredujete. Veliki dio vaše sreće će se graditi na vašim dosadašnjim naporima. Ako ste donosili mudre odluke, nadolazeći ciklus u koji ćete ući biće jedna od ogromnih nagrada. Čak i ako kažete da ste napravili finansijske greške, nadolazeći trend će vam omogućiti da nadoknadite izgubljeno vrijeme. Pun mjesec 16. aprila (uključujući dva dana prije i koji produžava pet dana nakon datuma punog mjeseca, u radnu sedmicu) vjerovatno će vas zateći kako plaćate račune.

Kraj mjeseca će donijeti prvo ovogodišnje pomračenje Sunca mladog mjeseca 30. aprila, u znaku Bika, znaku koji se lijepo uklapa sa vašim. Osvetliće vašu devetu kuću putovanja. Uran će biti blizu mladog mjeseca i Sunca, pa ako se dogodi uzbudljivo, udaljeno putovanje, ono će vjerovatno doći spontano i neočekivano. Uran je prirodni vladar vaše šeste kuće, nadgleda vaše svakodnevne projekte i saradnike, tako da bi vaše putovanje vjerojatnije bilo u poslovne svrhe nego iz zadovoljstva.

Postoje i drugi načini na koje možete imati koristi od ovog pomračenja: Možete se približiti svom cilju da steknete diplomu fakulteta ili postdiplomskih studija tako što ćete biti primljeni u svoju omiljenu školu, za koju ste se pitali da li imate šanse da budete primljeni. Alternativno, možete vidjeti napredak u izdavačkom ili televizijskom projektu ili čuti dobre vijesti na pravnom planu. Romantično, ako ste ozbiljni u vezi sa osobom s kojom izlazite, imate posebne usluge, jer ovih dana, Djevica ima najbolje aspekte braka od bilo kojeg znaka. Možda ste već vidjeli da je to istina prošlog mjeseca, u martu, jer je možda skovan plan da budemo zauvijek zajedno. Ovo je vaša godina da kažete: “Da.” Ako ste već u braku ili u ozbiljnoj, uspostavljenoj vezi, vaš partner će se dobro snaći u 2022. godini, a od druženja ćete imati koristi.

Foto: Ultra magazin

VAGA

Poštovanje braka i uživanje u paru je karakteristika Vaga. Odlični partneri, koji uvijek uključuju svoje supružnike ili potencijalne partnere u svoje buduće odluke. Vage priznaju neophodnost kompromisa kao kamen temeljac dobre, snažne zajednice. To je tačno bilo da se radi o ljubavi i braku ili važnom poslovnom dogovoru.

Ovog mjeseca, u polju partnerstva pojavće se mlad mjesec u Ovnu, pa će pažnja biti usmjerena na partnertske odnose. Mnoge Vage mogu se vjeriti ili vjenčati u aprilu. Ako ste već u braku, očekujte velike vijesti od strane partnera koje će povoljno uticati na vaš odnos. Može se desiti da partner bude pod velikim pritiskom zbog nekog vanjskog događaja, koji će zahtijevati određenu podršku i razumijevanje od vas u narednim sedmicama. Ovo je ujedno i idealno vrijeme za početak pregovora o važnom poslovnom dogovoru. Mars je vladar Ovna, a mlad mjesec pojavio se u Ovnu sa Saturnom početkom aprila, tako da ćete biti spremni da izvršite sve obaveze i projekte u danima i nedeljama koje slijede.

Prve dvije sedmice u aprilu, Mars će biti u Vodoliji i na sreću će slati sjajne zrake na mladi mjesec što znači da ćete imati motivacije da bez odlaganja ostvarite planove. Sve ovo sluti dobro za partnerske osnove, u ljubavi ili poslu. Što više započnite posla i posadite sjeme uspjeha u ovom mjesecu, jer Merkur je pred retrogradom, od 10. maja do 3. juna.

Pred Vagama je takođe i mnogo radnih zadataka ovog mjesec. Bićete oduševljeni njima, jer će vam zadaci koje dobijete u aprilu omogućiti da im date pečat individualnosti.

Činjenica da će se velikodušni Jupiter 12. aprila sresti sa kreativnom planetom umjetnosti Neptunom velika je vijest. Ovo je jedini put u vašem životu kada će se ove dvije planete sresti u Ribama i to u polju vašeg posla. Vage koje rade kreativne poslove, ili se bave nečim vezano za umjetnost se, ili ako ste plaćeni za svoje maštovite ideje, ovaj aspekt je idealan.

Do punog mjeseca 16. aprila u Vagi bilo bi dobro da razmislite o svojim potrebama i željama. Tokom prvog dijela aprila bićete zaokupljeni željama i najavama vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera. Sredinom mjeseca, međutim, vrijeme je da razmislite o sebi i svojim željama, jer će nešto od ogromnog značaja za vas doći do izražaja. Uran će u ovo vrijeme donijeti i iznenađenja, ali ona će biti pozitivna. Ljubav bi mogla biti u zraku i svuda oko Vaga, a ako radite na kreativnom projekatu koji vas uzbuđuje, to će vam donijeti velikodušnu svotu novca.

Međutim, Pluton če se naći u vašoj četvrtoj kući. Tenzija može nastati od nekoga ko je povezan s domom ili porodicom. Pojedinac koji bi mogao izazvati frustraciju može biti član porodice koji vam daje neželjene savjete. Ne grizite mamac, drage Vage, jer pun mjesec 16. aprila mogao bi rasplamsati vaše osjećaje više nego što treba. Budite smireni, jer će situacija brzo proći.

Pomračenje Sunca i mladog mjeseca, 30. aprila, donijeće iznenađenja u vezi s novcem, koje ćete dočekati sa dobrodošlicom. Uran će spojiti Mjesec i Sunce, pa je iznenadni priliv novca itekako moguć. Ovo divno pomračenje Sunca u Biku će vam otvoriti novi i moćni put i donijeti plodonosniji finansijski ciklus.

Foto: Ultra magazin

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, ovog mjeseca očekujte u polju svoje karijere novi projekat koji će zahtijevati da radite u potpuno novom području i da budete tragač u nekoj novoj oblasti. Možda ćete dobiti priliku da radite sa skupinom ljudi, koje ćete edukovati o nekoj potpuno novoj i novoj temi. Moguće je da ćete raditi na svom ličnom projektu, jer mlad mjesec u Ovnu početkom aprila je idealna prilika da skupite hrabrost za samozaposlenje.

Do punog mjeseca 16. aprila, žudićete za odmorom, pa potrudite se da raspored bude lagan tokom vikenda od 16. do 17. aprila kako biste se mogli prepustiti ugađanjima sebi, čitanju i gledanju filmova i uopšte živjeti sporije nego inače.

Dok se sve vrste prilika za karijeru vrte oko vas i vaš ljubavni život sada sija najsjajnije. Imate četiri glavne planete koje ispunjavaju petu kuću prave ljubavi – vaš vladar Mars, zajedno sa Venerom, Jupiterom i Neptunom imaće moć da vas usreći na ljubavnom polju. Ako ste slobodni i želite da pronađete ljubav, Kupidon i njegova mala flota anđela čuli su šapat vašeg srca. Vaš društveni život postao je vedriji prošlog mjeseca, zahvaljajući mladom mjesecu koji se dogodio, a to će nastaviti da radi za vas i ovog mjeseca, ali i narednih mjeseci.

Od 12. aprila, vladar vaše kuće prave ljubavi, Neptun, zvanični vladar Riba, sastaće se sa Jupiterom. Ovdje imate oba vladara Riba zajedno, a u Ribama je vaša kuća prave ljubavi. Jupiter i Neptun se spajaju svakih 13 godina, ali ove planete se neće ponovo sresti u Ribama do 2188. Poenta je da ovaj mjesec donosi priliku koja se pruža jednom u životu, pa se posvetite ljubavi i da pronađete načine da uživate u emocionalnoj sreći.

Ako ste u partnerskom odnosu proslavite ljubav koju dijelite sa svojim partnerom, pa 12. april iskoristite za to. Prevlast lirskih romantičnih planeta u vašoj petoj kući ljubavi imaće i druge prednosti. Ako želite da zatrudnite, ovaj mjesec bi bio idealan za to.

Moćna energija će takođe snažno uticati na vašu maštu i kreativnost, pa možda ćete biti zapanjeni koliko postajete maštoviti i umjetnički nastrojeni. Planetarna postavka kakva vlada ovog mjeseca na nebu trajna je, važna i dugoročna, pa ako imate projekat na kojem želite da radite, zasučite rukave. Ovaj mjesec će vam dati svu energiju, motivaciju i pomoć od svjetlucavih zvijezda, koja vam je potrebna da biste bili uspješni.

U mjesecu za koji se čini da ima skoro sve, tu je i pomračenje Sunca i mladog mjeseca u Biku 30. aprila. To pomračenje je početak u partnerskom i bračnom polju. Ovo pomračenje dolazi u konjunkciji sa Uranom, tako da će ono što se pojavi biti iznenadno i potpuno neočekivano. Sa Uranom nikada ne znamo kako će se odvijati ekstremni događaji (a oni su uvijek dramatični – Uran ne izražava suptilnosti). Promjene će doći, a nešto veliko ide u korist Škorpija.

Pomračenje Sunca, 30. aprila, obično otvara portal za novo poglavlje, što ukazuje na mogućnost za zaruke ili vjenčanja. Takođe je moguće da ćete ovu energiju iskoristiti na drugačiji način, za uspostavljanje važne saradnje sa kolegama ili poslovnim saradnicima. Uran će kružiti oko Sunca i mladog mjeseca i neprestano će donoseći iznenađenja. Prijedlog, ili udruživanje na poslovnom projektu, može biti spontan ili će isplivati na neuobičajen način. Ako ste već u braku, odlučićete se za novi cilj s kojim ćete se zajedno uhvatiti u koštac. Planete u vašoj petoj kući ljubavi biće u direktnom kontaktu sa pomračenim Suncem, mladim mjesecom i Uranom u vašoj kući posvećenosti.

S obzirom da je Venera u konjunkciji sa srećnim Jupiterom na sam dan pomračenja, Škorpijama će se svidjeti način na koji ovo pomračenje otvara vrata za novo poglavlje u životu i kombinovanjem energija sa drugom osobom.

Foto: Ultra magazin

STRIJELAC

Ovog mjeseca fokus je definitvno na zabavi i dobrom provodu. Zvijezde pokazuju ogromnu priliku za zaljubljivanje slobodnim strijelčevima ili više strasti i prisnosti u već postojećim emotivnim vezama. Mlad mjesec 1. aprila (ili 31. Marta, u zavisnosti od vremenske zone) može donijeti priliku za ponovnim uživanjem u Valentinovu tokom aprila.

Mladi mjesec je 1. aprila u Ovnu, a Merkur ga prati. Ovaj mladi mjesec će u prvi plan staviti ličnost i harizmu strijelčeva koja će biti vidljivija nego ikad. Ovog mjeseca je pravo vrijeme za kratko putovanje, koje je odlična prilika za rasplamsavanje ljubavne vatre ili novog poznastva u okruženju daleko od kuće i svakodnevnih briga.

Treba imati na umu da mladi mjesec pokreće ciklus koji traje sedmicama i mjesecima, tako da ovo nije prolazan aspekt. Treba maksimalno uživati u onome što dolazi. Sada je prava prilika za rad na sebi i dodavanje novih komada odjeće u ormare.

Kada se Sunce spoji s Merkurom 2. aprila, um će biti prepun ideja, te je važno prepustiti se tom kreativnom razmišljanju.

U skladu s temom aprila kao jednog od omiljenih društvenih mjeseci u godini, pun mjesec od 16. do 17. aprila će donijeti prekrasan događaj – očaravajući i graciozan – okupljanje koje će privući prijatelje, a možda i neke članove porodice. Venera će igrati važnu ulogu u ovom punom mjesecu i biće u kontaktu s Uranom koji garantuje večeri pune iznenađenja.

Dom je trenutno područje sreće zahvaljujući rijetkoj posjeti Jupitera, što znači da je sada idealno vrijeme za selidbu. Pravi je period i za poslove s nekretninama, kao i za pružanje i dobijanje podrške porodice i najbližih. Susret Jupitera i Neptuna pozitivno utiče na realizaciju planova vezanih za dekorisanje domova, a krajnji rezultat će svojom ljepotom sve ostaviti bez riječi.

Pročitaj

Prilike će se pojavljivati na sve strane, neke odmah vidljive, a neke će se ipak trebati potražiti. Svakih 13 godina Jupiter se susreće s Neptunom, obično samo jednom, kao i ove godine, ali se uvijek spajaju u drugom znaku. Ove godine Jupiter i Neptun će se sastati u Ribama, četvrtoj kući porodice i doma, 12. aprila i neće se ponovno susresti u Ribama sve do 2188. godine.

Zahvaljujući ovom susretu, povoljno je vrijeme i za kupovinu novog namještaja, preuređenje ili renoviranje kuhinje, kupatila ili bilo kojeg dijela kuće ili stana. Neptun je moderni vladar Riba, a Jupiter je drevni vladar ovog znaka, tako da je njihov susret u Ribama, koji se dešava jednom u životu, eksplozija dobrih vibracija. Nakon 14. aprila, istom sektoru se pridružuje i djelovanje Marsa.

Mjesec se završava pomrčenjem Sunca mladog mjeseca 30. aprila u Biku. Dolaze promjene u radnom okruženju u vidu novih računara ili slične opreme, novih i promjene postojećih radnih kolega i klijenta. Bez brige, ovo neće negativno da utiče na šanse za dobru zaradu zaradu i ugodno okruženje na poslu.

Benefita od promjena koje dolaze svakako će biti, jer će se Venera spojiti s Jupiterom krajem mjeseca, što ukazuje da bi neočekivani pomaci koje će donijeti pomračenje mogli da rezultiraju užitkom i profitom. Zdravlje će biti sve bolje, a i kondicija će rasti, jer ideja za zdrav stil života neće manjkati.

Foto: Ultra magazin

JARAC

Sve promjenama u svom domu ili čak selidba, sa mladim mjesecom od 1. aprila (ili 31. Marta u zavisnosti od vremenske zone) donijeće različite mogućnosti u sedmicama i mjesecima koji dolaze.

Vrijeme je za sve promjene o kojima se već neki period razmišlja, a za koje nije bilo dovoljno želje da se one naprave. Mars trenutno prodire kroz drugu kuću prihoda do 14. aprila, što znači da će se se rezultati rada vrlo brzo primjetiti. Treba razmišljati o različitim opcijama, čak i ako nema planova o selidbi ili promjeni detalja u životnom prostoru. Mladi mjesec je moćan, a od moć ovog mladog mjesecaće trajati još neko vrijeme. Od kraja aprila do prvih dana maja prilike za imovinska pitanja će biti najsnažnije, jer će tada Mars biti u kućnom sektoru.

Karijera će biti na vrhuncu u vrijeme punog mjeseca 16. aprila, minus dva dana ili plus pet dana, što je idealno vrijeme za otvarenje velikih profesionalnih pobjeda ili prihvatanje novih pozicija. Moguća je pojava novih klijenta ili prestižnih projekta koji će rezultirati boljom reputacijom. U međuvremenu, Saturn sijaće zlatnim zrakama do punog mjeseca, što ukazuje da će sposobnost pregovaranja o boljim honorarima biti jaka i kao rezultat imati veću financijsku sigurnost.

Pred nama je svakako sjajan mjesec jer će vam pomrčenje Sunca mladog mjeseca u Biku 30. aprila donijeti nevjerovatnu romantiku. Peta kuća prave ljubavi drži Uran u konjunkciji sa Suncem i mladim mjesecom, što ukazuje na to da bi se ljubav mogla desiti u bilo kojem trenutku, a posebno onda kada se najmanje očekuje. Pomrčenja su najmoćnije oruđe koje svemir koristi za pokretanje promjena, a ovo je u samom vrhu pokretačke sile.

Za slobodne jerčeve, Venerina pozicija ukazuje da bi kratko putovanje moglo dovesti do sudbonosnog sastanka. Ili će se možda pojaviti neki slučajni sastanak ili pak onaj na slijepo sa istim razvojem događaja.

Neptunov susret s Jupiterom u Ribama 12. aprila biće idealan za one koji su talentovani za umjetnost. Ovo je posebno poravnanje i njegov uticaj će se osjetiti dugi niz godina, sve dok se ponovno ne sretnu, što će biti u Ovnu 2035. Neće se više sresti u Ribama u našem životu, i zato što oba planeta vladaju Ribama, znakom koji je čvrsto povezan s umjetnosti, ovaj put je poseban. Vremenom će cijelo društvo osjetiti prednosti spajanja ova dva velika planeta.

Foto: Ultra magazin

VODOLIJA

Početkom aprila Mars, Venera i Saturn će i dalje biti u Vodoliji, a to je srećna vijest za Vodolije, jer te planete na neki način učiniće da budete prave vođe. Nećete morati čekati da vam drugi daju prilike – možete ih pronaći sami. Samouvjerenost i sigurnost koje će posebno biti naglašene u aprilu pokrenuće sve naprijed bez uobičajenih prepreka koje bi vas usporile.

Imajte na umu, da će Merkur biti retrogradan sljedećeg mjeseca od 10. maja do 3. juna. To neće biti dobro vrijeme za početak novih poduhvata, osim ako niste pregovarali i potpuno se posvetili poduhvatu u februaru, martu ili april. Ako trebate da potpišete važne papire, brzo ih pošaljite svom advokatu kako biste mogli potpisati ovog mjeseca, ili ako to nije moguće, odložite potpisivanje do 3. juna.

Dok Mars ostaje u Vodoliji do 14. aprila, razmislite o odabiru smjera kojim želite ići i krenite prema njemu. Ovog mjeseca svemir će vam pružiti ruku da ostvarite svoje želje. Nećete se morati oslanjati na druge da vam prezentuju i daju prilike – imate svu energiju i samomotivaciju da pronađete produktivne prilike i da stvari dovedete do sretnog završetka. Imate Saturn (predanost, fokus), Veneru (popularnost) i Mars (energiju i pogon) u Vodoliji do sredine mjeseca, pa iskoristite ove idealne postavke na nebu za svoj napredak.

Sada kada se Mars vratio konačno u Vodoliju, započinje potpuno novi dvogodišnji ciklus za vas, drage Vodolije. Mars je ove godine prvi put ušao u Vodoliju 6. marta, tako da ćete imati vremena do 14. aprila, da posadite sjeme za svoju budućnost. Dok imate naklonost Marsa u svom znaku, vjerovatnije je da će mnogi ljudi podržati vaše ideje i poduhvate.

Mars će uticati na to da budete društveniji, dok će vaše rastuće samopouzdanje biti privlačno drugima. Ako ste slobodni bilo bi dobro ispitati sve korake koje želite poduzeti da biste upoznali nekog novog, jer je sada savršen period za to potpomognut Marsom koji vam daje prednost u odnosu na druge znakove. Mars će takođe biti u kosmičkom plesu sa svojom ljubavnicom Venerom, takođe u Vodoliji, što je siguran znak da imate harizmu i privlačnost za sve oko vas.

Saturn, mudri učitelj je treći u ovoj konjunkciji Venere i Marsa, ali njegovo prisustvo možda i nije prigušivač. Ako ste slobodni, Saturnovo prisustvo pomoći će da budete realni i praktični u pogledu toga s kim ste voljni provoditi vrijeme. Ako ozbiljno razmišljate o pronalaženju posebne osobe s kojom možete graditi svoju budućnost, vrijeme za akciju je upravo sada. Kada Mars i Venera kruže blizu, iskre ljubavi obasjavaju vazduh. Vrijeme za ljubav je idealno zato držite oči otvorene.

Ako ste u partneskom odnosu, Saturn će vam dati svrhu veze i inspirisaće vas da iskoristite vrijeme tako što ćete smisliti ciljeve na kojima možete zajedno raditi.

Mladi mjesec u Ovnu, 1. aprila može vam dati avanturistički duh – možda ćete odlučiti da krenete na kratko putovanje na kojem ćete uživati u sportu i potpuno novom okruženju.

Pun mjesec 16. aprila takođe će naglasiti putovanje, ovog puta na veću udaljenost i biće to zabavano. Ostale oblasti koje bi takođe mogle da zasijvetle oko 16. aprila (plus pet dana) mogu uključivati pravna pitanja ili slično. Možda radite na projektu koji uključuje pisanje, pa to ćete privesti kraju.

Ako radite u industriji umjetnosti ili zabave, susret ekspanzivnog Jupitera i maštovitog Neptuna 12. aprila lako bi mogao biti pravi blagoslov za vaš bankovni račun. Svakako, ako imate umjetnički talenat i imate projektnu ideju koju želite pokazati, učinite to ovog mjeseca. Ovo je izuzetno rijedak aspekt, koji se ne može ponoviti u znaku Riba do 2188. godine, pa iskoristite energiju ovog aspekta. Misli trebaju biti usmjerene na globalno, jer Jupiter radi na taj način. Ova važna konjunkcija će postojati 13 godina, ali pogledajte gdje možete zasaditi sjeme za svoju ideju i budućnost.

Pomračenje Sunca i mladog mjeseca u Biku stiže 30. aprila i vjerovatno će donijeti promjenu u vašem domu. Idealno je vrijeme za preseljenje u novu kuću, stan ili stan za iznajmljivanje i kreativnost u njima. Imate sjajne aspekte u ovom pomračenju mladog mjeseca, pa pronađite načine da osvježite i popravite svoju životnu situaciju. Promjena doma uvijek zahtijeva sredstva, ali uz pomoć Plutona, Venere i Marsa vjerovatno ćete imati sav potreban novac da završite započeto.

Foto: Ultra magazin

RIBE

Drage Ribe, vaše vrijeme tek dolazi. Sve na čemu je rađeno proteklih mjeseci i godina počinje da se razvija, a uskoro ćete biti nagrađene fininasijski i materijalno. Od kraja februara plima se okrenula u korist Riba i usmjerena je i dalje na dobrobit ovog horoskopskog znaka.

Jupiter, koji je planeta sreće i ekspanzije, nalazi se u Ribama tako da bi bilo dobro da svi koji su rođeni u ovom znaku iskoriste mjesec april da obave inicijacije prije nego što Jupiter sredinom maja pređe u Ovna. April je idealan za Ribe da usmjere pažnju na svoje ciljeve i zbog retrogradnosti Merkura ideućeg mjeseca od 10. maja do 03. juna.

Ako iskoristimo ovaj period za „rađanje“ novih projekata lakše ćemo nastaviti u narednom periodu kad Merkur bude retrogradan. Sve dok je Merkur jak i direktan, drage Ribe, bićete odlično iako postoji mogućnost smetnje od strane drugih ljudi koji su neodlučni.

Jupiter i Neptun su planetarni vladari Riba i putuju zajedno od kraja februara, a vrhunac dostižu u konjunkciji ovog mjeseca, 12. aprila. Ovo je kosmički događaj koji se neće ponoviti u Ribama do 2188. Ovo više nikada nećemo doživjeti – precizna konfiguracija u Ribama u našem životu, a za Ribe ima poseban značaj, jer u godinama kada se Jupiter i Neptun sretnu u bilo kom znaku, dobro je razmisliti o projektima i raditi najbolje što možemo, posebno će Ribama pogled biti usmjeren na potpuno drugačiji, viši nivo sjaja.

Jupiter, planeta sreće, vaš je drevni vladar, a Neptun, planeta mašte i bezuslovne ljubavi, vaš je savremeni vladar. Iskusni astrolozi danas gledaju na obje planete kada je u pitanju njihov uticaj na Ribe. Kada dva vladara budu radili zajedno, kao u aprilu 2022. godine, drage Ribe bićete obasuti zlatnom srećom, posebno u domenu kreativnosti, umjetničkog izražavanja, humanitarnog rada i u vezi sa davanjem i primanjem ljubavi. Ljubav u kojoj uživate 2022. može biti romantična ili platonska, a uključuje i ljubav prema djeci i porodici.

U ovom događaju koji imamo priliku doživjeti jednom u životu, a koji dolazi 12. aprila, šanse za sreću se udvostručuju. Treba imati na umu da konjunkcija poput ove ne djeluje samo jedan dan, već će pokrenuti novi dugoročni ciklus. Promjene i rezultati ne moraju biti vidljivi 12. aprila ili da primjetimo da se nešto novo dešava baš tog dana, ali će se dogoditi u sedmicama, mjesecima, pa čak i godinama koje dolaze. Dobro zdravlje, prava ljubav, uspjeh u karijeri, sreća kroz porodicu i dom—svi ovi segmenti spremni su za potencijalnu dobit.

Jaki aspekti dovešće do toga da Ribe ovog mjeseca dožive velikodušan protok novca koji stiže narednih dana i mjeseci. Sa mladim mjesecom koji se desio 1. aprila otvorene su nove prilike za naredni period, pa bi bilo dobro da počnete da pratite one za koje smatrate da imaju dugoročni potencijal.

Moguće je da ćete razmišljati o ozbiljnim finansijskim poduhvatima kao što je pokretanje novog posla ili stavljanje novog proizvoda ili neke uskuge na tržište. Možda želite kupiti ili renovirati kuću ili stan, ili ste možda spremni da odaberete školu koju ćete pohađati. Ovo su neki primjeri i možda ćete vidjeti da se pojavljuju različite, ali povezane prilike. Ovaj mlad mjesec i Sunce će stići s Merkurom i poslati lijepu vibraciju Saturnu, dajući svim akcijama gravitaciju i strukturu. Drugim riječima, sada je idealno vrijeme za napraviti trajni, praktičan plan za budućnost, koji će dati sjajan osjećaj sigurnosti.

Perspektiva da zaradite mnogo novca u 2022. je spektakularna, pa je bitno zadržati vjeru iako će biti nenadanih troškova. Možda će neko zahtijevati isplatu (kredit ili slično), jer Pluton će biti u oštrom kvadratu do punog Mjeseca i Sunca. Bitno je imati plan plaćana i nikako to ne bi trebalo zanemariti. Ne ignorišite Plutona i nikada se ne ponašajte na način da razjarite osobu koja govori u ime Plutona u vašem životu.

Planeta Saturn, mudri učitelj, će se nalaziti u finom uglu prema punom mjesecu, tako da će doprinijeti osjećaju smirenosti i dodatne finansijske sigurnosti.  Punim mjesecom koji se dešava 16. aprila upravljaće Venera, pa uprkos Plutonovom zahtjevnom stilu, konačnu odluku će ipak diktirati Venera, jer ona vlada Vagom, mjestom punog mjeseca. Takođe Uran će biti u idealnoj poziciji u odnosu na Veneru, pa osobe u znaku Riba mogle bi se začuditi kako stvari funkcionišu, jer ove dvije planete zajedno će štititi vaše finansijske interese unoseći iznenađujuće pozitivne obrte.

Pomračenje Sunce i mladog mjeseca dogodiće se 30. aprila i Ribama osvijetliti treću kuću komunikacije i ugovornih sporazuma. Ovo pomračenje može donijeti priliku za rad na uzbudljivom projektu gdje do izražaja dolaze značajani talenati za pisanje, govor, uređivanje, digitalno kodiranje ili pregovaranje. Ponovo će Venera imati dominantnu ulogu, a to je izuzetno važno, jer Venera u konjunkciji sa Jupiterom je fantastičan aspekt, tako da bi ishod trebao da vas oduševi.

Romantika će biti na zavidnom nivou ovog mjeseca, harizma će vas pratiti gdje god da krenete i bićete neodoljivi i zablistati u punom sjaju. Izgradnja toplog porodičnog kruga punog ljubavi postaće vam najvažnija.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum