Trenutno čitaš
Minival je ponovo u trendu

Minival je ponovo u trendu

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

And Just Like That serija nam je vratila toliko voljenih aspekata Sex and the City, od visokih štikli do Aidana. Ali postoji jedna stvar koja nam je zaista nedostajala – velike prirodne lokne Carrie Bradshaw. Iako se njene lokne nisu pojavile u seriji, pojavljuju se širom TikToka na iznenađujući način – minival se vraća.

Ovog puta, minival je malo drugačiji. Da, kovrče iz 80-ih su se vratile, ali moderan minival izgleda prirodnije i manje je štetan od originalne verzije. Shaggy stilovi  frizura takođe su popularni.

Getty | Edward Berthelot

Još jedan razlog zašto se minival vraća je to što se lako održava i stilizuje. Trenutni trendovi doprinose stilovima manjeg održavanja koji imaju tendenciju da najbolje djeluju na kosi s teksturom.

Moderni minival se razlikuje od starog na dva načina. Ili se poboljšala tehnika zamotavanja (veći vikleri i pametniji položaji) ili je proizvod koji se koristi u cjelini manje štetan, a neki su čak i polu-trajni, što znači da nestaju iz kose, a ne da moramo čekati da kosa izraste.

Minival zapravo može djelovati na svim tipovima kose. Može se koristiti za povećanje teksture na ravnoj ili valovitoj kosi ili se može koristiti za stvaranje glađe, konzistentnije kovrče za one s većom teksturom.

U većini slučajeva, trajna će trajati tri do šest mjeseci, tako da može uštedjeti vrijeme ljudima koji ne žele svakodnevno stilizovati kosu.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum