Trenutno čitaš
Mini cheesecake u teglici: Najukusniji (i najljepši!) desert ljeta

Mini cheesecake u teglici: Najukusniji (i najljepši!) desert ljeta

cheesecake u teglici
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ko može da odoli cheesecakeu? Taj kremasti, bogati desert oduvijek ima posebno mjesto u našim srcima (i frižiderima), ali sada je doživio makeover koji će oduševiti sve sladokusce – cheesecake u teglici, bez pečenja!

Ova ljetna poslastica kombinuje sve ono što volimo kod klasične torte od sira, ali u simpatičnom, praktičnom i Instagram-friendly izdanju. Idealna je za dane kada želiš nešto slatko, ali ne i teško. I da, izgleda preslatko na stolu – ili na pikniku!

Zašto volimo cheesecake u teglici?

  • Ne peče se.
  • Porcija je taman – ni previše ni premalo.
  • Možeš da ga poneseš bilo gdje.
  • Ukusi su neodoljivi i mogu se prilagođavati tvojoj mašti.
cheesecake u teglici
littlebitrecipes.com

Osnovni sastojci:

  • krem sir
  • limunov sok
  • slatka pavlaka (za šlag)
  • šećer u prahu
  • ekstrakt vanilije
  • puter
  • mljeveni keks (najčešće plazma ili graham)
  • voćni preliv (višnje, jagode, borovnice – sve prolazi!)

Kako se pravi?

Umuti šlag: Umuti slatku pavlaku sa vanilijom i šećerom u prahu dok ne postane čvrsta i pahuljasta.

Napravi kremu: U drugoj posudi umuti krem sir sa malo limunovog soka, pa u to umiješaj umućeni šlag.

Pripremi koru: Izmiješaj mljeveni keks sa otopljenim puterom i rasporedi ga na dno svake tegle.

Složi desert: Preko keksa stavi sloj kreme, pa dodaj voćni preliv.

Ohladi: Teglice prebaci u frižider na par sati da se desert stegne. I to je to!

cheesecake u teglici
littlebitrecipes.com

Kreativne varijacije koje moraš probati:

Oreo: zamijeni klasični keks Oreo mrvicama i dodaj malo u fil

Matcha: umiješaj prstohvat matcha praha u kremu

Nutella: umuti Nutellu u fil ili koristi kao preliv

Pročitaj
Bozcaada

Raspberry dream: koristi domaći malinasti sirup i par svježih malina

Pumpkin spice: savršeno za jesen – dodaj cimet, muškatni oraščić i kašiku pirea od bundeve

Zatvori teglice i čuvaj ih u frižideru do 5 dana. Ako praviš unaprijed, možeš ih i zamrznuti – samo ih prebaci u frižider veče prije posluživanja da se lagano odmrznu.

Cheesecake u teglici je slatki momenat sreće koji možeš podijeliti s drugima, ponijeti na piknik ili jednostavno uživati sama uz šolju kafe. Isprobaj ga već danas i uvjeri se zašto svi pričaju o ovom desertnom trendu ljeta!

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum