Trenutno čitaš
Nisi ljubiteljka šampona za suho pranje? Micelarna voda je rješenje!

Nisi ljubiteljka šampona za suho pranje? Micelarna voda je rješenje!

micelarna voda, suho pranje kose
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Nisi ljubiteljka šampona za suho pranje kose? TikTok ima novi trik – micelarna voda.

Vizažistica i YouTuberka Tati Westbrook objavila je u videu “Beauty Hacks” da zapravo koristi micelarnu vodu umjesto šampona za suho pranje kose, kako bi produžila “bujnoću i svježinu” svoje kose, posebno nakon vježbanja.

@abbeyyung

Have you tried? #hairhacks #hairhack #micellarwaterhacks #dryshampoohack

♬ Hey, Mickey! – Baby Tate

Kako micelarna voda može da osvježi kosu?

Micelarna voda, koja se uglavnom koristi kao sredstvo za uklanjanje šminke, nedavno je postala popularna u industriji njege kose zbog svojih svojstava kontrole ulja i čišćenja. Micelarna voda se sastoji od ‘micela’ koje su malene kuglice za čišćenje koje plutaju u vodi. Privlače ulje i prljavštinu i odvlače ih od kože kada se koriste. Stoga je logično da se može koristiti za “čišćenje” kose.

@kiyana.ebrahimi

does my hair look even cleaner than before my workout??? #dryshampoo #micellarwater #greenscreenvideo

♬ original sound – kiyana <3

Tati kaže da je upotreba micelarne vode bez ulja ili micelarne vode koja reducira ulje za ovu metodu neophodna. Ona lično za ovu metodu koristi Bioderma Sébium micelarnu vodu za čišćenje, za kožu sklonu flekama (tzv. zelenu). Savjetuje da poprskamo korijen kose i liniju kose micelarnom vodom, bilo pomoću pamučnog jastučića ili pomoću bočice s raspršivačem. Zatim fenom “osuši” kosu i raščešljaj je okruglom četkom.

Pročitaj

I voila! Imaš osvježenu svilenkasto glatku kosu!

Video, prvobitno objavljen u decembru 2023. godine, nedavno je ponovo počeo da kruži po TikToku, a ljudi apsolutno vole ovaj trik.

Sada vidimo da se micelarna voda koristi u proizvodima za njegu kose i balzamima, kao što su Evolve Organic Beauty Deep Clean micelarna voda i Wella Professionals Nutricurls micelarni šampon za kovrče.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum