Trenutno čitaš
Metalik test ti može pomoći da odrediš podton svoje kože

Metalik test ti može pomoći da odrediš podton svoje kože

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Jesi li se ikada zaljubila u boju karmina ili nijansu rumenila i onda otkrila da ti baš i ne pristaje? 

Osim naše očigledne prirodne boje kože, naš podton igra značajnu ulogu u tome koje palete boja odgovaraju našem tenu. Naš podton je nijansa koja se zapravo nalazi ispod površine naše kože, a može biti hladna, topla ili neutralna.

Zbunjena si oko razlike između boje kože i podtona? Nečiji podton se neće promijeniti u različitim godišnjim dobima kao što se može promijeniti nijansa kože. Na primjer, tokom ljeta, nečija nijansa pudera će vjerovatno biti tamnija od njene nijanse tokom zime zbog izlaganja suncu. Međutim, podton će uvijek ostati isti.

Jednom kada shvatiš razliku između to dvoje, poznavanje tvog podtona postaje ključno. Tek kada shvatiš koji je tvoj podton, možeš odabrati prave kozmetičke proizvode za sebe — na primjer, odabir bronzera koji nadopunjuje podton tvoje kože.

Dakle, kako možeš znati da li je tvoj podton hladan, topao ili neutralan? Postoji nekoliko trikova, ali jedan je posebno u trendu na društvenim mrežama u posljednje vrijeme: metalik test.

Ljubiteljica šminke Rose Siard, koja ima nevjerovatnih 1,4 miliona TikTok pratilaca, demonstrira jednostavan metalik test koristeći nakit i sjenila za određivanje podtona nečije kože. Test nakita postoji već godinama, ali njena upotreba sjenila je inovativnija i praktičnija za mnoge ljude.

Za test nakita odaberi dva komada nakita (žuto zlato i bijelo zlato ili srebro) i stavi po jedan na oba uha za poređenje. Sada, pogledaj se u ogledalo. Koji komad nakita ti najbolje pristaje? Ako se žuto zlato bolje stapa s tvojom kožom, vjerovatno imaš topli podton. S druge strane, ako ti bijelo zlato bolje stoji, onda vjerovatno imaš hladni podton. Ne možeš se odlučiti između to dvoje, jer ti oboje podjednako odgovaraju? U tom slučaju, možda imaš neutralni podton.

U drugoj verziji testa koristi metalik sjenila, a Siard u svom videu objašnjava: “Pošto je na očima, osjećam da je mnogo lakše proučiti i pronaći podton kože.” Siard farba svoje desno oko u zlatno, a lijevo oko u srebrno, dok istovremeno nosi odgovarajuće metalne alkice na ušima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum