Trenutno čitaš
Merkur u Ovnu tjera nas da kažemo šta mislimo

Merkur u Ovnu tjera nas da kažemo šta mislimo

Planeta komunikacije, Merkur, napustila je fantaziju i plutanje kroz znak Riba i prešla u žustro sazvježđe Ovna. Kada Merkur mijenja znakove, doživljavamo promjenu u načinu razmišljanja i kako percepiramo svijet oko sebe. Naša komunikacija se mijenja promjenom položaja Merkura, a samim tim i naše razmišljanje i odnos prema drugima.

Ultra magazin

Dok Merkur bude boravio u vatrenom znaku Ovna, imaćemo potrebu da zadovoljimo one dijelove sebe koji su nestrpljivi i hiroviti. Kosmički glasnik komunikacije, intelekta i vizije zapaliće se u horoskopskom znaku Ovna. Komunikacija će biti implusivna, strastvena i ako želimo da nas čuju, trebalo bi da govorimo direktno i jasno. Mjesta za zbunjenost neće biti tokom Merkurovog boravka u kardinalnom vatrenom znaku.

Merkur je poznat kao božanstvo inteligencije i govora, pa direktno utiče na one koji mnogo ulažu svoj um u bilo kojem životnom segmentu. Ishitrene i brze odluke biće karakterističan za ovaj period, nećemo mnogo razmišljati o postupcima i strpljene nam neće biti jača strana.

U ovom periodu kada je nalet svih tranzitnih planeta u Ovnu, bićemo podstaknuti na akciju i možemo očekivati trajna razriješenja određenih situacija. Sam naboj sezone Ovna je ubojit, pun vatrene energije, a Merkur u njemu se budi, diže se iz pasivnosti u kojoj je boravio u Ribama, gdje je empatija bila broj jedan u komunikaciji sa drugima, a sada se taj smijer mijenja.

Direktnost i iskrenost u komunikaciji mogu dovesti do grubosti ili možemo izgledati agresivno, ako naiđemo na protivljenje našim mišljenima i idejama, što može biti frustrirajuće jer kod Ovna postoji osjetljivost i defanzivnost kada se Merkur smjesti u njegov znak. Prilično ćemo biti vezani za svoje ideje, pa bi bilo dobro obratiti pažnju na način na koji komuniciramo i na lični stav.

Ultra magazin

Pozicija Merkura u Ovnu favorizuje pokretanje novih stvari, jer Ovan nije vezan za zastarjele ideje i ima veoma entuzijastičan stil. Na mentalnom nivou biće izražena borba i izazov za nove projekte. Odbacićemo stara razmišljanja i zamijeniti ih nečim svježijim i uzbudljivim.

Empatija u komunikaciji sa drugima biće u sjenci, a Merkur, planeta komunikacije, poznaje impulsivnost i dominaciju u komuniciranju. Čak za vrijeme ovog aspekta nema ni takta. Nema oprosta, ni tolerancije, verbalni sukobi su pojačani.

Pročitaj
mjesečni horoskop za maj 2024

Period je kada trebamo dobro otvoriti oči u saobraćaju, jer tu možemo očekivati pravu bombu punu nervoze, kašnjenja, gužvi i sličnih situacija što je karakteristično za retrogradni Merkur, međutim Ovan je najžustriji znak zodijaka i kao takav utiče na Merkur iako je direktan.

Taktiziranju i igri riječima mjesta nema. Zbog toga bi ovo mogao biti težak period za one, koji nisu navikli ili ne znaju da komuniciraju direktno. Ali, svakako vrijeme je da se istine koje su skrivene u dnu duše otkriju jasnom, direktnoom, iskrenom, pa čak i bolnom komunikacijom.

Međutim i pored eksplozivne i vatrene komunikacije, koju nam donosi Merkur u znaku Ovna, idealan je period za promociju novih ideja koje možemo izraziti na motivišući i zabavan način i doživjeti entuzijazam koji će biti potpuno zarazan za sve oko nas.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum