Trenutno čitaš
Make up artist Sandra Đukić kistom stvara čaroliju

Make up artist Sandra Đukić kistom stvara čaroliju

L'Occitane
L'Occitane

Zima je iza nas i zvanično smo poželjeli dobrodošlicu lijepom i sunčanom vremenu, a svako godišnje doba donosi nam i nove aktuelnosti, kada je u pitanju makeup. Zbog toga smo nakratko zavirili u svijet makeup umjetnice Sandre Đukić koja svojim umijećem stvara pravu čaroliju na našem licu. Super Pufna, kako se zove na Instagramu, otkrila nam je male tajne za veličanstven izgled, a razgovarali smo i o prirodnoj kozmetici, greškama s kojima se susrećemo pri šminkanju i raznim drugim makeup savjetima, koje je Sandra nesebično podijelila sa nama.

Instagram: Super Pufna

Kakav je tvoj stav o prirodnoj kozmetici?

Sandra: Kada je u pitanju njega lica i tijela, trudim se da ono prvo što ide do kože bude što prirodnije. Živeći u savremenom dobu, svakodnevno smo izloženi raznoraznim toksinima i otrovima, koje unosimo kroz vodu i vazduh, a hranu pogotovo. To su uglavnom stvari na koje, nažalost, ne možemo mnogo da utičemo, ali možemo da izaberemo barem tu kremicu, koja je prirodna i dobra. Vidim da se i svijest globalnih brendova mijenja, pa sada sve više na policama viđamo „zelene“ artikle. Međutim, kao i sve u životu i tu ima začkoljica. Smatram da nije dovoljno uzeti prirodne sastojke i pomiješati ih. Iza svega toga mora postojati veliko znanje o dermatologiji, kozmetologiji i farmaciji. A čini mi se da u ovom brzom vremenu, svi olako postajemo kozmetičari, kuhari, terapeuti, virusolozi.

Na tvom Instagram profilu se vidi se da ti je stalo do interakcije sa onima, koji te prate. Sa kojim pitanjima se žene najčešće javljaju? Možeš li iz toga zaključiti gdje najviše griješimo u šminkanju?

Sandra: Da, imamo  dobru komunikaciju i jako sam srećna zbog toga. Pored šminkanja, držim i edukacije, a to je meni posebno korisno i važno, jer čujem šta je ženama najteže i najkomplikovanije. Evo na primjer, nikad ne bih rekla da su četkice toliki bauk, ali svaka druga žena mi kaže da joj uopšte nije jasno za šta koja služi. I onda u toj interakciji, ja dobijem informacije, a i inspiraciju za objave. Više od 90% upita se odnosi na: kako odrediti nijansu pudera, kako izvući ajlajner i blendati sjenke. S tim da je ajlajner definitivno bolna tačka većine žena. 😊

Instagram:: Super Pufna

Koji je tvoj omiljeni makeup trik?

Sandra: Da li su to trikovi ili savjeti, ne znam, ali evo, ići ću redom. Budući da sam već spomenula taj „ozloglašeni“ ajlajner, za vježbanje, zalijepite selotejp duž donjeg kapka prema sljepoočnici i prema tome crtajte lajner. Odlijepite selotejp i dobićete najprecizniji lajner ikad. Takođe, za početak možete da vježbate i sa crnom ili smeđom olovkom. Greške će se manje vidjeti i lakše ćete ih obrisati. Ukoliko vam je puder „težak“ uvijek možete dobiti laganiju verziju, tako što ćete u njega dodati malo prajmera, tečnog iluminatora, ili obične hidratantne kreme.

Ukoliko ste u žurbi, dok stavljate rumenilo na obraze, pređite tom istom četkom i po kapcima i dobićete prirodnu boju sjenke na očima i povezanu cjelinu na licu. Sada je to baš „IN“ i „nude“ usne i tamna olovka su se vratili na velika vrata. Samo što to ne izgleda „oštro“ kao 90-ih, jer sada znamo za blend ne samo na očima, nego i na usnama. Tamno smeđa olovka će dodatno povećati i naglasiti usne, ali ne zaboravite to dobro ublendati sa nude karminom.

Instagram: Super Pufna

Koji su to makeup trendovi, koji će vladati tokom proljećnih dana i koja je prepuruka za uljepšavanje u tom periodu?

Sandra: Već neko vrijeme su aktuelne začešljane obrve. Sada imamo novi trend – laminaciju (trajnije začešljavanje ili podizanje) obrva i trepavica. To jako lijepo izgleda, otvori pogled i vizualno podigne lice. Samo što za to treba da imamo svoje, prirodne obrve i dlačice.

Pročitaj

Što se tiče šminke, oči nikad više nisu bile istaknutije. Kao da nije problem onaj obični, crni, nego sada imamo takozvani – grafički ajlajner. To je ajlajner, koji crtamo ispod i iznad oka, duž kapka, u različitim bojama i debljinama.

Takođe sada lijepimo i cirkone, krupne šljokice i različite naljepnice, ne samo po očima nego i svuda po licu. Moguće je da je to posljedica nošenja maski za lice, gdje su usne „zanemarene“ i onda je sav fokus prebačen na gornji dio lica. Oči prenaglašene dok za usne skoro i ne postoji druga boja, osim „nude“ nijansi.

Instagram: Super Pufna

Koji je najvažniji beuaty savjet za proljeće, koji biste podijelili sa našim čitaocima?

Sandra: Ne preskačite rumenilo! Čak i dok ih šminkam, žene kažu da uopšte neće rumenilo, jer se plaše da će dobiti dva roza kruga na obrazima. A ništa drugo vam neće dati taj prirodni i svježi izgled, nego malo boje na obrazima. Nijanse breskve stoje svima, tako da ako već nemate neko rumenilo u torbici, sa kupovinom ove nijanse, sigurno nećete pogriješiti.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum