Trenutno čitaš
Maya Sar predstavlja novi singl „Ljubav“!

Maya Sar predstavlja novi singl „Ljubav“!

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Maya Sar, renomirana regionalna pjevačica i kantautorka, predstavlja svoj novi singl „Ljubav“!

maya sar ljubav

Uvijek drugačija i jedinstvena, a ponajviše autentična u svemu što stvara, Maya je u svoju novu pjesmu „Ljubav“ pretočila svoje intimne i toliko istančane emocije i posvetila je svojoj najvećoj životnoj inspiraciji – ćerki Mini.

„Pjesma je prizor najsretnijeg životnog trenutka. Napisala sam je kada se rodila moja kćer, pod utiskom bujice nepoliranih, iskonskih emocija. Tako je i snimljena, u dahu, kao live session, sa mojim dragim prijateljima muzičarima. Simbolika je da jedno od značenja imena moje kćeri jeste Ljubav. Ona je moja inspiracija i za pjesmu i za život“, ističe Maya koja je na ovoj jazz-pop baladi okupila vrlo dojmljiv muzički tim. To su prije svega etablirani muzičari, Mayini  dugogodišnji saradnici, Matija Dedić, Dino Šukalo, Dado Marinković, Ante Gelo, Nermin Puškar, Daria Hodnik Marinković i Henry Radanović. Aranžman i produkcija djelo su Mahira Sarihodžića, koji je neizostavni dio Mayinog kreativnog i autorskog tima.

„U nedostatku pravih riječi, jačinu osjećaja sreće, odgovornosti, strepnje, želje i nade za lijep život, nekada je lakše otpjevati nego ispričati“,  naglašava iskreno Maya, prisjećajući se trenutaka u kojima je nastajala pjesma „Ljubav“ koju je premijerno uživo izvela prije nekoliko sedmica na regionalnom muzičkom festivalu „Beogradsko proleće“.

maya sar ljubav
Foto: Dunja Dopsaj

Maya Sar svoj je javni imidž od početaka karijere koja traje već više od decenije, beskompromisno izgradila na iskrenom pristupu muzici, dajući se kroz svaku autorsku pjesmu ‘do daske’, razotkrivajući se često i izvan očekivanja kao umjetnica i žena, kroz svoje stihove i muziku. Tako su nastali i njeni veliki hitovi „Hvala“, „Korake ti znam“, „Zar se nismo shvatili“, „Naša ljubav, naša kuća“, „Nespretno“, ali i Mayini mnogi društveno-angažovani projekti  u kojima je učestvovala kao inicijatorka i autorka. Prvenstveno, to je pjesma i projekt “Moj je život moja pjesma“, jedna od najzapaženijih regionalnih kampanja o prevenciji raka vrata maternice, a nedavno je predstavila autorsku pjesmu „Vjetar“ koja je dio projekta #PlanBfondacije čije je djelovanje usmjereno na pomoć muzičarima iz regije koji se nalaze u teškim životnim okolnostima.

Pročitaj

Kriteriji kojima se oduvijek vodila, naglašava Maya, nikada nisu podrazumijevali kompromis koji bi zadovoljio masu, a da bude nauštrb kvalitete ili stvaralačkog impulsa. A upravo je takav odabir s godinama postao prepoznatljiv pečat njenih pjesama koje, uz to što ih uvijek komponuje za sebe, nerijetko komponuje i za druge muzičare. Među njima su i Zdravko Čolić, Jelena Tomašević, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, Karolina Gočeva i mnoga druga zvučna imena regionalne muzičke scene.

Nakon vro uspješne koncertne turneje “Maya Sar – Live in Theatre” Mayu ove godine ponovno očekuje radno ljeto i koncerti širom regije. A uz regionalnu premijeru singla, Maya Sar je već najavila i premijeru video spota za pjesmu „Ljubav“ u kojoj ćemo moći uživati za koju sedmicu!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum