Trenutno čitaš
Mars u Vagi će donijeti promjenjivo raspoloženje i fokus na odnose

Mars u Vagi će donijeti promjenjivo raspoloženje i fokus na odnose

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

Od 27. avgusta do 12. oktobra planeta akcije, seksa i energije biće u kardinalnom znaku Vage. Mars u Vagi koristi riječi, ponekad teške, a ponekad slatke, kako bi prenio svoja osjećanja.

Mars je planeta akcije, nagona i asertivnosti, dok je Vaga vazdušni znak povezan sa ravnotežom, harmonijom i odnosima. Ova kombinacija stvara jedinstven spoj karakteristika koje utiču na to kako pojedinac izražava svoje želje, teži ciljevima i komunicira s drugima.

Pinterest

Pozitivna strana ove astrološke konstelacije ogleda se u težnji da pažljivo procijenimo stvari. Vještina kompromisa postaje ključna, omogućavajući svima da ostvare svoje interese. Pregovori postaju od suštinskog značaja za uspješne odnose, gdje svako ima osjećaj da je saslušan i da nije otišao praznih ruku. Mars u Vagi će se boriti protiv nepravde, postajući borac za ciljeve koji su mu bliski.

Važno je napomenuti da je Mars značajno oslabljen u znaku Vage. Ovaj znak ne teži ulaganju velikog napora kao što to čini Mars, a njegova priroda nije takmičarska ili agresivna. To može usporiti ostvarenje ciljeva i ambicija, jer Mars u Vagi pažljivo procjenjuje prije nego što djeluje, što može potrajati s obzirom na Vagu koja je sklona nesigurnosti i nedoumici. Umjesto otvorenih konfrontacija, Mars u Vagi preferira izbjegavati sukobe i koristi taktiku kako bi izbjegao neprijatne situacije.

U sferi odnosa, Mars u Vagi može djelovati povučeno. Vaga je poznata po manjku emocionalnosti, što može činiti da Mars u Vagi izgleda neemotivan. Kada se suoče s konfliktom, više vole izbjeći žestoke rasprave. Međutim, ako se nađu u dramatičnim sukobima, braniće se kako bi postigli pravednost. Radije će učestovati u laganom razgovoru i flertu nego u dubokim diskusijama. Žele biti viđeni kao vesela i zabavna osoba te će izbjegavati intenzivne situacije ili veze. Njihovu sposobnost refleksije i pažljivog odabira riječi smatrajte pozitivnom karakteristikom.

Ultra magazin/Pinterest

Značaj tranzita Marsa u Vagi je u tome što donosi jedinstvenu dinamiku koja može uticati na nas pojedinačno i globalno. Evo nekih od efekata ovog tranzita:

Povećani fokus na odnose: Mars u Vagi može dovesti do većeg fokusa na partnerstva i veze. Ovaj tranzit može donijeti povećanu želju za harmonijom i ravnotežom u odnosima, što dovodi do poboljšane komunikacije i dubljih veza sa voljenima.

Mogućnosti za rast i transformaciju: Očekuje se da će tranzit Marsa u Vagi donijeti značajne promjene i prilike u našim životima. To može biti vrijeme rasta, transformacije i novih početaka.

Pročitaj

Promjenjive emocije: Mars u Vagi će donijeti temperamentne i promjenjive vibracije zbog svog usklađivanja sa Južnim čvorom sudbine. To može rezultirati promjenjivim emocijama i potrebom za ravnotežom u odnosima.

Poboljšana diplomatija i kompromis: Tranzit Marsa u Vagi podržava mirno rješavanje problema koji se pojave. Možda ćete biti skloniji traženju kompromisa.

Važni astrološki datumi za Mars u Vagi:

27. avgust: Mars ulazi u Vagu, dajući nam uzvišeniji i složeniji pogled na to kako se boriti za sebe.
24. septembar: Mars u Vagi se suprotstavlja kentauru Hironu, koji je retrogradan u Ovnu, pomažući nam da izliječimo prošlost i popravimo svoja srca.
4. oktobar: Mars se poravnava sa južnim čvorom u Vagi, iscrpljuje naše nivoe energije i čini nas preemotivnima.
8. oktobar: Mars u Vagi je u kvadratu sa Plutonom u retrogradnom znaku u Jarcu, gurajući nas da se oslonimo na svoju moć.
12. oktobar: Mars izlazi iz Vage i prelazi u Škorpiju.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum