Trenutno čitaš
5 zadivljujućih filmskih ljetnih ljubavnih priča koje trebaš pogledati

5 zadivljujućih filmskih ljetnih ljubavnih priča koje trebaš pogledati

ljetni filmovi

Otkrij pet zadivljujućih filmskih ljetnih ljubavnih priča koje će te odvesti na nezaboravno putovanje kroz svijet ljubavi, smijeha i ljetnih avantura. Pripremi omiljene ljetne zalogaje i napitke i uživaj u čarima moderne romantike na velikom platnu.

Kad ljetni povjetarac nosi obećanje ljubavi i avanture, nema boljeg vremena da se prepustiš romantičnim filmovima koji će ti zagrijati srce.

Sastavili smo za tebe listu od 5 fenomenalnih ljubavnih ljetnih filmskih priča, koje ostavljaju bez daha…

Bilo da si obožavatelj mjuzikla, ljubavnih filmova ili inovativnih zaokreta u žanru, ovi će ti filmovi sigurno održati toplinu srca i dobro raspoloženje tokom sunčane sezone. Dakle, zgrabi svoj omiljeni ljetni zalogaj i napitak, uroni u očaravajući svijet moderne romanse na filmskom platnu.

“La La Land” (2016.)

U režiji Damiena Chazellea, “La La Land” je muzička romansa koja zadivljuje svojim živim bojama i melodijama od kojih pucketaš prstima. Emma Stone i Ryan Gosling glume Miju i Sebastiana, dvoje ambicioznih umjetnika koji se susreću u Los Angelesu. Smještena u pozadini slikovitih zalazaka sunca i užurbanog gradskog života, njihova se ljubavna priča odvija u ritmu godišnjih doba. Svojom mješavinom starog holivudskog šarma i modernog senzibiliteta, ovaj će te film oboriti s nogu i podsjetiti na čaroliju koju donosi ostvarenje želja i snova.

“The Last Summer” (2019)

Maturanti se nose s ljubavlju i prijateljstvom tokom posljednjeg zajedničkog ljeta prije nego što krenu na fakultet. Priča prepliće živote različitih likova dok se bave vezama, prijateljstvima i ličnim rastom tokom ovog ključnog ljetnog perioda. Film dotiče teme promjene, ljubavi, samootkrivanja i neizvjesnosti koje dolaze s prelaskom iz srednje škole u sljedeću fazu života.

“The Summer of Sangaile” (2015)

Porijeklom iz Litvanije, “The Summer of Sangaile”, redatelja Alantéa Kavaïtéa, nudi jedinstven i intiman prikaz buđenja ljubavi tokom ljeta. Film prati Sangaile, mladu ženu koja otkriva svoje pravo ja i zaljubljuje se u Austea, neustrašivog pilota kaskadera. Smještena u pozadini aeromitinga i pejzaža koji oduzimaju dah, njihova veza cvjeta, slaveći oslobođenje koje ljeto donosi.

“Palm Springs” (2020)

Brišući granice između komedije i romanse, “Palm Springs” je divan i inventivan pogled na žanr. U glavnim ulogama Andy Samberg i Cristin Milioti, ovaj film prati dvoje svatova koji se nađu zaglavljeni u vremenskoj drugoj dimenziji, ponovno proživljavajući isti dan. Dok se snalaze kroz ponavljajuću prirodu svoje nevolje, njihova se veza produbljuje, što rezultuje šarmantnom pričom o neočekivanim vezama i ličnom rastu. Smješten u suncem okupanu pustinju, jedinstvena premisa filma donosi svježi zaokret tipičnoj ljetnoj romansi.

Pročitaj

“500 Days of Summer” (2009)

Iako nije u potpunosti o ljetu, ovaj film predstavlja nelinearnu priču o iskustvu mladića s ljubavlju, uključujući ljetnu romansu. Film se vrti oko uspona i padova veze između Toma i Summer. Tom, romantični i ambiciozni arhitekta, duboko se zaljubljuje u Summer, ženu koja vjeruje u neobavezne veze i nije zainteresovana za ozbiljne veze. Priča se odvija kroz 500 dana, skačući između različitih trenutaka u njihovoj vezi.

 

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum