Trenutno čitaš
Mars u Jarcu će promijeniti ovaj mjesec na bolje

Mars u Jarcu će promijeniti ovaj mjesec na bolje

Mars, planeta akcije, agresije i seksa, napušta svoje mjesto u vatrenom Strijelcu i kreće u znak Jarca 24. januara, gdje će ostati do 6. marta. Na našu sreću, Mars je egzaltiran u ovom znaku, što znači da je voli da bude u Jarcu. Dobre stvari dolaze.

Ultra magazin

Strijelac i Jarac su dva prilično različita znaka, što znači da će se način na koji pristupamo onome čime Mars vlada (seksualni nagon, ambicije, instinkti) drastično promijeniti. Pošto Mars voli da bude u Jarcu, imamo mnogo planetarne moći na raspolaganju u narednih šest nedelja. Stvari se dešavaju!

Ovo je savršeno vrijeme da završimo sve zadatke koje smo možda ostavili za vrijeme Marsa u Strijelcu, ili da zaronimo u bilo šta što počinjemo u ovom novom ciklusu od šest sedmica. Mars u Jarcu nam daje laserski fokus koji nam omogućava da se pozabavimo svim onim stvarima koje smo možda odugovlačili.

Sjećate se kako Mars vlada našom seksualnom energijom? To znači da ćemo vidjeti i veliku promjenu u našim romantičnim i seksualnim životima. Ako ste u vezi, ovo je idealno vrijeme za planiranje budućnosti i zacrtavanje ciljeva, ne samo za vas, već i za vas dvoje. Ako ste slobodni, iskoristite ovaj tranzit da preuzmete kontrolu i sjednete na vozačevo mjesto. Napravite prvi potez i vidite šta će se dogoditi. Opet, ovo je tranzit koji čini da se stvari dešavaju. Ako ste nesretni u svom ljubavnom životu, tada ćete smoći snage da napravite promjenu.

Mars zapravo ne pravi nikakve oštre aspekte na druge planete tokom svog vremena u Jarcu, što znači da će energija teći glatko i da će na tom putu biti samo zelena svjetla i ruke pomoći. Konkretno, od 3. do 5. februara biće posebno harmoničan, zahvaljujući tome što Mars ima pozitivan kontakt sa Jupiterom, planetom sreće. Ovo će biti dobar trenutak da započnete novi posao ili proširite postojeći, upišete neki kurs ili pokrenete volonterski ili dobrotvorni projekat, jer je Jupiter u Ribama, znaku empatije, nesebičnosti i saosećanja.

Još jedan datum na koji treba obratiti pažnju je 3. mart, kada su Mars, Venera i Pluton u konjunkciji u Jarcu. Ovo je nevjerovatno dinamična kombinacija energije. Ovaj trio će podstaći naše težnje do nivoa koje tek treba da doživimo. Ako ste željeli nešto što je ranije izgledalo nemoguće, sada vas ništa ne sprečava da to dobijete. Rizikujte, recite da na sve, i pustite svoje strahove da nestanu tokom ovog tranzita – ali ne zaboravite da držite noge na zemlji, jer Pluton ima tendenciju da učini stvari intenzivnim.

Pročitaj

Kao i svaki tranzit, postoji i strana u sjeni Marsa u Jarcu, pa budite spremni na moguće negativnosti u vezi s materijalizmom ili konceptom da radite sve što morate da biste postigli uspjeh. Mars u ovom znaku takođe može težiti da bude radoholičar, pa će biti važno da odvojite vreme da se opustite.

Podsjetnik: Vi niste svoj posao i zaslužujete da uzmete odmor. Iako Mars u Jarcu voli da završi poslove, ne možemo mu dati sve od sebe 100% vremena.

Sljedećih šest sedmica prihvatite svoju odlučnost i sposobnost da riješite stvari sa svoje liste obaveza. Ima puno dobrih stvari za vas – sve što trebate je da napravite prvi korak.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum