Trenutno čitaš
Makeup trikovi koje sigurno nisi znala

Makeup trikovi koje sigurno nisi znala

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Sve žene vole trikove koji će im omogućiti da iz svoje šminke izvuku maksimum. Ne moraš biti profesionalac kako bi izgledala sjajno. Donosimo ti jednostavne savjete i trikove koje sigurno nisi znala. 

Suhu olovku za oči pretvori u gel lajner pomoću malo toplote

Svoju crnu, zelenu, ljubičastu i svaku drugu olovku za oči, drži ispred plamena sekundu, ostavi je da se ohladi 15 sekundi i spremna je za korištenje. Pružiće glatko i brzo nanošenje, a odlična je za blendanje.

Foto: Cosmpolitan.com
Preko očnog kapka nanesi bijelu olovku

Da bi sjenke koje nanosiš bile intenzivnije, na kapak prvo nanesi bijelu olovku. Neprovidna tekstura bijele olovke ili lajnera će pojačati svaku nijansu sjenila i učiniti ga dosta primjetnijim, ali i postojanijim.

Foto: Cosmopolitan.com
Dodaj fiziološku otopinu u maskaru

Maskara bi trebalo da se koristi tokom 3 mjeseca. Međutim, ukoliko se osušila prije tog perioda, slobodno dodaj u nju kapljicu slanog rastvora koji će da produži period njene upotrebljivosti.

Makeup trikovi
Foto: Cosmopolitan.com
Fenom zagrij uvijač za trepavice

Toplota iz fena će zagrijati uvijač za trepavice, što će dovesti do lakšeg uvijanja trepavica. Dovoljno je manje od minute da bi se uvijač zagrijao, malo pričekaj da se ohladi i uvijač je spreman da ti pruži zanosne i uvijene trepavice.

Makeup trikovi

Pročitaj

Za dugotrajnost ruža, koristi puder u prahu

Nanesi svoj omiljeni ruž na usne, prekrij usne maramicom, a preko nje, natapkaj pudera u prahu. Iako se ovo čini kao „proces“, isplatiće se! Providni puder u kamenu će dati dugotrajnost karminu i djelovati kao štit, čuvajući njegovu boju i intenzitet.

Makeup trikovi
Foto: Cosmopolitan.com

 

Izvor: cosmopolitan.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum