Trenutno čitaš
Makeup trendovi za zimu

Makeup trendovi za zimu

L'Occitane
L'Occitane

Makeup trendovi su uzbudljiviji nego ikad – posebno za zimu. Sjajne usne, ultra hrabra rumenila, plave sjenke i još mnogo toga. Od modnih pista za jesen/zimu 2022. do viralnih TikTok trendova šminkanja, ovu su neka od predviđanja o trendovima koji će vladati u novembru i, generalno, ove zime.

Dobra vijest za sve ljubitelje rumenila! Visoko u blizini sljepoočnica, preko jabučica na obrazima, uz jagodice i obrve – rumenilo, rumenilo, rumenilo. Da, jako rumenilo i zajapureni obrazi definitivno će biti trend za zimu 2022, pa nanesi to rumenilo gdje god ti srce poželi.

Plava šminka za oči bila je veliki hit na pistama za sezonu jesen/zima 2022. Šljokice i sjaj nisu na odmet kada je u pitanju makeup za zimu. Odličan primjer vidjeli smo i u novom spotu Taylor Swift.

Šta je zimska šminka bez klasičnih crvenih usana? Ipak, ako želiš da isprobaš nešto drugačije od uobičajenog, odaberi tamno-ciglastu nijansu, umjesto vesele trešnje nijanse crvenog karmina koju smo očekivali.

Djelimično oči sirene, dijelom smokey eyes, ovaj zimski trend šminke uzima sve naše trenutne favorite i spaja ih kako bi stvorio jedan izgled koji ćeš poželjeti nositi cijelo vrijeme. Za razliku od oštrih linija potrebnih za mačje oko, ovaj izgled ima mekano, izblijedjelo krilo koje bi čak i početnik mogao pokušati napraviti sam.

Niko nikada ne govori o tome koliko je teško odabrati pravu boju usana uz šminku za oči, ili obrnuto. Olakšaj sebi i drži se iste boje. Od sjenila preko rumenila do ruža za usne—monohromatski makeup je idealan za zimu.

Pročitaj

Kristali na očima i dalje su veliki trend za zimu 2022. i imaj na umu, svi će uskoro nositi neku varijaciju ovih hladnih crvenih usana i očiju s kristalnim detaljima.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum