Trenutno čitaš
Lyst “Godina u modi”: Adidas Samba su najpopularnija obuća 2023.

Lyst “Godina u modi”: Adidas Samba su najpopularnija obuća 2023.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Došlo je vrijeme da Lyst otkrije svoj dugo očekivani izvještaj „Godina u modi“ za 2023., započevši s najpopularnijom obućom godine. Prema platformi, najpopularni par obuće za 2023. su adidas Samba patike, što nije iznenađujući rezultat.

U izvještaju za 2023. navodi se da je pojam Samba pretraživan svakih 1,7 minuta na Lystu, s porastom pretraživanja za 43% u posljednja četiri mjeseca. Dodatna privlačnost, patike su nosile it-cure poput Belle Hadid, Kaia Gerber i Hailey Bieber, uz kultne slavne osobe poput A$AP Rockyja i Harry Stylesa.

Mega/GC Images

Zbog svoje rastuće liste saradnji, patike su generisala preko 836 miliona pregleda na TikTok-u, pri čemu su pretrage dostigle određeni vrhunac u novembru, povećavši se za 13,227% kada su se pojavile vijesti o saradnji sa Wales Bonner. Uz to, uspon je vjerovatno dijelom posljedica rastućeg blokecore trenda, koji ističe da sportske osnovne stvari prelaze u modne siluete.

Zajedno sa Sambom, Lystov izvještaj za 2023. dijeli pogled na brend godine, koji je pripao Miu Miu, uz logo godine, Loewe anagram.

Pročitaj

Launch Metric Spotlight

Nakon prošlogodišnje vladavine mikro mini suknje, rubovi su nastavili da se skraćuju 2023., ustupajući mjesto usponu vrućih hlačica – za kojima su pretrage porasle za 133% u odnosu na prethodnu godinu. Tend donjeg rublja kao odjeće viđen je na SS24 pistama Tom Ford, Khaite, Chloé, Stella McCartney, Gcds i Coach. A nakon što je Emma Corrin prošetala na Miu Miu pisti u paru zlatnih šljokičastih gaćica, pretraga za brendom je porasla za 257% u 24 sata.

Launch Metric Spotlight

Ako je 2022. bila godina “golih” haljina, 2023. godina “golih” cipela. Trend za prozirnu obuću prešao je od popularnog modnog dodatka za pistu do favorita uličnog stila, predvođen Alaïa mrežastim baletankama od 850 dolara.

Getty Images

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum