Trenutno čitaš
Koje filmove gledati kad je vani vruće? Evo nekoliko prijedloga s Pickbox NOW

Koje filmove gledati kad je vani vruće? Evo nekoliko prijedloga s Pickbox NOW

Streaming servis Pickbox NOW pripremio je novitete za avgust. Donosimo nekoliko prijedloga poput fantastične norveške krimiserije Rijeka (The River), BBC-jeve serije Tessa iz porodice D’Urberville (Tess of the D’Urbervilles) te informativne i zabavne dokumentarne serije poput Filmovi (The Movies) i Umjetnost uređenja vrtova (The Art of Garden).

Filmovi (The Movies)

Iz CNN-ove produkcije te Toma Hanksa kao izvršnog producenta, ova šestodijelna mini dokumentarna serija pruža pogled na istoriju filmova i njihov uticaj na našu kulturu. Šest epizoda podijeljene su po decenijama, a pratimo razvoj film od zlatnog doba Hollywooda do danas. Kombinujući arhivske snimke i intervjue s vodećim glumcima, rediteljima, producentima, kritičarima i isoričarima, serija prikazuje najvažnije trenutke u filmu koji su uzburkali maštu i uticali na kulturu. Istorijska, informativna i zabavna – ova dokumentarna serija idealna je za sve ljubitelje filma!

Foto: Pickbox

Tessa iz porodice D’Urberville (Tess of the D’Urbervilles)

Ova fantastična BBC-jeva dramska serija adaptacija je popularne knjige Thomasa Hardyja iz 1891. godine. Radnja se vrti oko Tess Durbeyfield, koja živi skromnim životom sa svojom porodicom u iznajmljenoj kući u Wessexu. Majka Joan oportunistica je i pokušava kćerku po svaku cijenu udati za nekog finog gospodina koji bi cijelu porodicu izvukao iz finansijskih nedaća i blatne svakodnevice. Baš kada se učini da bi stvari mogle krenuti nabolje, Tessin otac saznaje kako su Durbeyfieldovi zapravo jedni od posljednjih potomaka nekada poznate plemićke porodice D’Urberville.

Foto: Pickbox

Rijeka (The River)

Napeti norveški triler smješten je u negostoljubiv krajolik sjeverne Norveške u pograničnom području s Rusijom, gdje hladni rat nikad nije prestao. Djevojčica nestaje nakon što je u rijeci iza kuće pronašla odsječenu ruku. Neočekivano, vojska odbija učestvovati u potrazi. Ali nedavno vraćeni policajac Thomas Salmon mrzi laži i tajne i odbija napustiti stvari uptkos upozorenjima. Dok počinje istraživati nestanak djevojčice, budi opasne sile koje su dugo spavale.

Foto: Pickbox

Fudbaler, njegova žena i nesreća  (The Footballer, His Wife and the Crash)

Emma Samuel voljela je svog muža, ali sve do sada zapravo ga nije poznavala. Jlloyd Samuel bio je dio prve ekipe igrača koji su imali koristi od velikih televizijskih poslova koji su doveli do uspona Premier lige. Mladi igrači ušli su u igru nespremni i neupućeni u to kako postupati sa svojim bogatstvom. Ova dokumentarna serija opisuje kako je Jlloydov fudbalski san postao noćna mora, dok su kockarski dugovi, povrede i porodične napetosti izbili u prvi plan. Jlloydova udovica Emma otkriće kako je saznala ne samo da je on ozbiljno loše upravljao svojim bogatstvom nego i da je imao tajni drugi život. S ekskluzivnim pristupom Emmi Samuel i ljudima koji su iz prve ruke iskusili to doba, ovaj dvodijelni dokumentarac otkriva istinu iza ove nevjerojatne priče.

Pročitaj
meryl streep cannes 2024, filmski festival, kan

Foto: Pickbox

Umjetnost uređenja vrtova (The Art of Garden)

Uživaj u najboljem od savremenog vrtnog dizajna širom svijeta! U ovom dokumentarnom serijalu, talentovani dizajneri vrtova govore o svojim najnovijim projektima i pokazuju veze između liječenja, klimatskih promjena, održivosti i umjetnosti vrta.

Foto: Pickbox

Uživaj u ljetnom programu tokom cijelog mjeseca s fenomenalnim premijerama na Pickbox TV-u!

Prati nas na Instagram-u, Facebook-u i TokTok-u.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum