Trenutno čitaš
Lisnati trokutići sa feta sirom i špinatom

Lisnati trokutići sa feta sirom i špinatom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Molimo te, spremi se, jer će ova peciva da nestanu sa tvog stola čim ih serviraš gostima! Njihov slani ukus i perfektna mini veličina će tjerati ljude, da ih uzimaju sve do posljednjeg komada. Pripremi se i da te mnogi pitaju za recept, nakon što ove trokutiće probaju na tvojoj zabavi!

Foto: Rachel Schultz

Sastojci:

  • 2 šolje špinata
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 120 g feta sira
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • 2 stabljike mladog luka
  • ¼ kašičice bijelog luka u prahu
  • ¼ kašičice bibera
  • 2 jaja
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta

Postupak:

Odmrznuti lisnato tijesto. Zagrijati rernu na 180 stepeni. Špinat preliti maslinovim uljem u tavi i miješati dok ne omekša. Skloniti sa vatre i u posudi pomiješati sa feta sirom, parmezanom, isjeckanim mladim lukom, bijelim lukom u prahu, biberom i 1 jajetom.

Isjeći lisnato tijesto na kvadratiće. U centar svakog kvadratića staviti po kašiku smjese sa špinatom. Preklopiti tijesto dijagonalno, tako da se formira trokut. Umutiti preostalo jaje sa jednom kašikom vode. Trokutiće premazati jajetom.

Slagati na pleh obložen papirom za pečenje i peći 25 minuta.

Pročitaj
mediteranski mafini

 

Izvor: rachelschultz.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum