Trenutno čitaš
Lana Del Rey zvijezda prve večeri Coachella festivala

Lana Del Rey zvijezda prve večeri Coachella festivala

Lana Del Rey
Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Lana Del Rey i njeni eterični i sanjivi stilovi pjesama, zauzeli su binu prve večeri Coachella festivala. Ali prvo je napravila prilično epski ulazak kako bi pokrenula stvari.

Ona se, zajedno sa svojim pratećim pjevačima i plesačima, dovezla do bine stojeći na stražnjem dijelu motocikla, dok je “Jealous Girl” svirala iznova i iznova na zvučnicima.

Pjevačica, poznata po svojim sanjivim i melanholičnim pjesmama, gotovo je sinonim za čuveni festival — čak ima i pjesmu pod nazivom “Coachella – Woodstock in My Mind”. Međutim, ovo je njena prva godina kao headliner, tačno deceniju od njenog posljednjeg pojavljivanja na Coachelli 2014. na pozornici Outdoor Theatre.

Sa kosom koja joj je vijorila na vjetru cele noći, pjevačica je na sceni izgledala blistavo u svjetlucavoj plavoj haljini. Vizuelni prikazi na ekranu smjenjivali su se između crno-bijelih i kolor i prikazivali su poglede na palme, valove koji se razbijaju i video zapise iz njene karijere.

Instagram/@gregory_knipp

Teško je pratiti koliko hitova Lana Del Rey ima u svojoj diskografiji, koja obuhvata devet albuma. Njen set je bio podsjetnik na sve njih – u nizu “Summertime Sadness”, “Cherry”, “Pretty When You Cry” i “Born to Die”. To nisu uobičajene brze i dinamične pjesme koje sadrži većina Coachellinih setova, ali obožavatelji i povremeni slušaoci su i dalje uživali tokom cijele noći.

Del Rey set bio je pun specijalnih gostiju. Prvo je poželila dobrodošlicu Jonu Batisteu na pozornici kako bi odsvirala njihovu kolaboraciju “Candy Necklace”. Njenom sljedećem specijalnom gostu nije bilo potrebno predstavljanje: headliner Coachelle 2022. Billie Eilish pridružila se bini kako bi otpjevala svoj hit “Ocean Eyes” sa Del Rey. Nastavile su sa duetom “Video Games”, savršenom pjesmom koja odgovara njihovim sanjivim vokalima.

“To je glas naše generacije”, rekla je Lana Del Rey o dvostrukoj dobitnici Oskara.

Producent i autor  Jack Antonoff takođe se pridružio na sceni za “Hope is a Dangerous Thing for a Woman like Me to Have”.

Svoj set je zatvorila svojom hit pjesmom “Young and Beautiful” iz filma “The Great Gatsby”, uz uzbudljiv vatromet.

Lana Del Rey ima uzbudljivu 2024. Osim što će oba vikenda biti headliner Coachella, u septembru će objaviti “Lasso”, svoj 10. studijski album.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum