Trenutno čitaš
Kritičari hvale remake Road House, koji zaobilazi kina i kreće direktno na Amazon Prime Video

Kritičari hvale remake Road House, koji zaobilazi kina i kreće direktno na Amazon Prime Video

Road House

Road House, remake akcionog filma iz 1989. godine u kojem je glumio Patrick Swayze zaobilazi kina i kreće direktno na striming putem Amazon Prime Video platforme.

Film koji je režirao Doug Liman (The Bourne Identity) izgleda i zvuči skuplje od onoga što smo očekivali od digitalnih izdanja, a kritičari hvale novo izdanje.

MGM Studios/Prime Video

Prve reakcije na Road House stigle su nakon njegove premijere na ovogodišnjem SXSW festivalu, uz neke iznenađujuće pohvale koje izgleda naglašavaju propuštenu priliku da se film prikaže u kinima.

Originalno izdanje Road House iz 1989. jedan je od onih filmova koji su grubom silom postali klasik pop kulture. Priča o izbacivaču iz noćnog kluba koji se bori protiv korupcije u malom gradu nikako nije visoka umjetnost; ali to je solidno osmišljena, zabavna melodrama, koja je osvojila obožavatelje zahvaljujući svojoj sveprisutnosti na kablovskoj televiziji i uspješnoj izvedbi Patricka Swayzea.

Remake u kojem glavnu ulogu tumači Jake Gyllenhaal, premješten je na Floridu iz Missourija. Eklektična glumačka postava uključuje komičarku Jessicu Williams kao vlasnicu bara koja traži zaštitu od oholog kriminalnog šefa (Billy Magnussen) i njegovog divljeg saradnika (kojeg glumi prvak U.F.C. Conor McGregor).

Jake Gyllenhaal preuzima palicu pokojnog Swayzeja kao Elwood Dalton. Ovog puta, njegova prošlost je malo manje tajanstvena: znamo da je u nekom trenutku bio UFC borac, iako ne znamo šta ga je navelo da napusti sport.

Pročitaj

Međutim, film prate razne kontrovrze. Naime, Liman je napisao urednički članak za Deadline kritikujući Amazon jer je zaobišao film u kinima nakon što su kupili MGM i najavili ulaganje od milijardu dolara za puštanje 12-15 filmova godišnje u bioskop. Napisao je da neće prisustvovati premijeri filma na SXSW u znak protesta.

Originalni scenarista za verziju iz 1989. godine, R. Lance Hill, tužio je MGM i Amazon tvrdeći da krše autorska prava i optužujući studio da koristi glasove glumaca generisanih umjetnom inteligencijom za završetak projekta tokom SAG-AFTRA 2023. štrajka.

Road House je dostupan na Amazonu od 22. marta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum