Uroni u toplinu i bogatstvo supe od pečenog karfiola, prožetu aromatičnom esencijom pečenog bijelog i crvenog luka. Ova hranljiva supa je divna simfonija ukusa.
Prelivena kokosovim vrhnjem, ukrašena svježim timijanom i posuta sirom, svaka kašika obećava kulinarsko putovanje koje je podjednako zadovoljavajuće, koliko i ukusno. Pripremi se da uživaš u domaćoj supi koja je savršena za svako godišnje doba!
Sastojci
- 2 srednja krompira, oguljena i iseckana
- 1/2 glavice karfiola, iseckanog na cvetove
- 1/2 glavice bijelog luka
- 1/4 glavice crvenog luka, seckanog
- so, biber
- 1 i 1/2 šolje temeljca od povrća (ili više, u zavisnosti od toga koliko želiš da bude gusta)
- kokosova krema
- svježi timijan
- sir, narendan
Priprema
U tepsiju dodaj krompir, karfiol, bijeli luk, crveni luk, maslinovo ulje, so i biber i prekrij aluminijumskom folijom. Pecite na 200 stepeni, 25-30 minuta pokriveno i još 10 minuta nepokriveno. Dodaj sve sastojke u blender zajedno sa temeljcem od povrća i miksaj dok ne postane glatka smjesa. Sipaj u činiju, prelij kokosovim vrhnjem, svježim timijanom, naribanim sirom i mljevenim biberom. Uživaj!