Trenutno čitaš
Kraljica Elizabeta II prvi put na naslovnici časopisa “Vogue”

Kraljica Elizabeta II prvi put na naslovnici časopisa “Vogue”

Kraljica Elizabeta II upravo je objavila svoju prvu naslovnicu Voguea, dok se sprema da proslavi svoj kultni platinasti jubilej. Njeno Veličanstvo pojaviće se na naslovnici čuvenog magazina u aprilu 2022 u čast njenih nevjerovatnih 70 godina na tronu – sa zadivljujućim crno-bijelim portretom, koji je davne 1957. godine napravio prvi grof od Snowdona, Antony Armstrong Jones, bivši suprug princeze Margaret.

kraljica elizabeta vogue
Foto: PA IMAGES

Na kultnom portretu, kraljica se može vidjeti kako nosi državnu dijademu Džordža IV (tj. krunu koja je napravljena 1820. za kralja Džordža IV) i graciozno gleda u kameru. Fotografija je navodno snimljena otprilike u vrijeme desete godišnjice braka, nje i njenog pokojnog supruga princa Filipa.

Prema Edvardu Eninfulu, glavnom uredniku britanskog Voguea i evropskog uredničkog direktora Voguea, aprilsko izdanje „odaje počast dugo vladajućoj kraljici na naslovnici specijalnog izdanja i osvrće se na jedinstveni odnos Vogue magazina sa monarhom, ucrtavajući kurs vladavine koja je rekordna koliko i jedinstvena, kroz niz poznatih i rijetko viđenih fotografija, izvučenih iz naše arhive ovdje u Vogue House u Londonu.” Zvuči kao da će to biti izdanje, koji se ne može propustiti!

Kraljičina naslovnica nije jedina verzija koja će biti objavljena za aprilsko izdanje, jer zvijezda The Queen’s Gambit-a Anya Taylor-Joy takođe ima svoju naslovnicu, na kojoj odaje počast kraljičinoj originalnoj naslovnici, a nosi repliku njene krune i srebrne haljine kraljevskog izgleda.

Prilično je rijetka prilika da se članovi kraljevske porodice, pojavljuju na naslovnici Voguea. Pokojna princeza Dajana je 1990. godine bila na naslovnici britanskog Vogue, dok se Kejt Midlton pojavila na naslovnoj strani 2016. godine, u čast specijalnog izdanja magazina o 100 – godišnjici časopisa. I Meghan Markle bi takođe trebala biti spomenuta, jer je 2019. godine uređivala izdanje kao gošća, a njena naslovnica sadrži slike žena koje je opisala kao “sile za promjenu”.

Vogue izdanje za april 2022. se smatra da će biti nešto kao kolekcionarski komad.

Izvor: shefinds.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum