Trenutno čitaš
Korset haljina Florence Pugh vraća ovaj kontroverzni trend 2000-ih

Korset haljina Florence Pugh vraća ovaj kontroverzni trend 2000-ih

L'Occitane
L'Occitane

Florence Pugh je imala sjajnu 2022. kada je u pitanju stil sa crvenog tepiha, a sada je ponovo oduševila svojim prvim izgledom ove godine. Glumica je prisustvovala 43. dodjeli filmskih nagrada London Critics’ Circle Film Awards, noseći zadivljujuću crvenu haljinu bez naramenica sa peplumom, što dokazuje da se modni detalj koji izaziva podjele zvanično vratio.

Izgled, koji je sastavila dugogodišnja stilistkinja Rebecca Corbin-Murray, bio je iz couture kolekcije Roberta Wuna za proljeće 2023. i svakako je bila izbor koji je zapanjio. Korset haljina sa peplumom dodala je dramatičnost elegantnoj silueti.

Getty / David M. Benett

Peplum je postao popularan početkom 2010-ih, ali je od tada bio razlog za debatu među modnim entuzijastima. Ipak, Pugh dokazuje da je to šik dodatak kada se uradi kako treba. Pozadina haljine je otkrivala otvorena leđa, dok su slojevi zlatnih ogrlica, naušnica i narukvica iz Tiffany & Co. bili savršeni završni detalji.

Getty / Karwai Tang

Ova 27-godišnjakinja, koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu za film “Wonder” na događaju, dodatno je dodala teatralnost svom izgledu uzimajući inspiraciju iz svog drugog filma: “Mačak u čizmama: Posljednja želja”. Dodala je crveni šešir širokog oboda, sa dugim perjem i crvenim velom do poda, koji podsjeća na odjeću naslovnog lika u animiranim filmovima. U stvari, Pugh se čak našalila tokom svog govora, “ove godine sam došla obučena kao Tabasco boca i nosila šešir Mačka u čizmama.”

Getty / David M. Benett

Naslanjajući se na retro holivudski glamur, makeup artist Alex Babsky je dodala duge trepavice, eyeliner i tamno ružičaste usne, dok je Hyungsun Ju njenu bob frizuru zalizala sa strukturiranim talasima i uvijenim vrhovima.

Pročitaj

Getty / Dave J Hogan

Pugh je prisustvovala prestižnom događaju sa svojim bratom, muzičarem Tobyjem Sebastianom, i primijećena je kako se druži sa nizom glumaca nominovanih za Oskara. Pugh se veselo družila s Cate Blanchett i Michelle Yeoh, obje nominovane za najbolju glumicu u glavnoj ulozi. Pugh je viđena i s Paulom Mescalom, iznenađujućim nominovanim za najboljeg glumca u glavnoj ulozi na predstojećoj dodjeli Oskara.

Getty / Dave J Hogan
Getty / David M. Benett

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum