Trenutno čitaš
Uroni u svijet K-drama: Ovo su popularne korejske serije na Netflixu

Uroni u svijet K-drama: Ovo su popularne korejske serije na Netflixu

korejske serije

K-drame na Netflixu dolaze u svim oblicima, veličinama i žanrovima: naučnofantastične distopije, romanse, politički trileri, istorijske drame i još mnogo toga. Netflix mnogo ulaže u svoj originalni korejski sadržaj, a za svakog ljubitelja korejskih serija ima ponešto.

Sjećaš li se kada je Squid Game potpuno zaludila svijet? Pa, ima još puno korejskih drama na Netflixu koje zaslužuju našu pažnju.  Dakle, dok čekamo sljedeću sezonu Squid Game, ovo su popularne korejske serije koje trebaš dodati na svoju listu za gledanje. Ili ako želiš da tražiš još više korejskih naslova, koristi ovaj skriveni kod na Netflixu: 68699.

Queen of Tears (2024)

Prati priču o Baek Hyun-woo-u i Hong Hae-inu dok se zaljubljuju, vjenčaju i prolaze kroz “vrtoglave krize” koje ih jednostavno mogu slomiti ili ponovo spojiti. Ono što počinje kao slatka romantična komedija postepeno se razvija u intenzivnu ljubavnu priču.

Extraordinary Attorney Woo (2022)

Woo Young-woo je briljantna žena, koja je na početku svoje advokatske karijere. Kada je angažuje velika advokatska firma u Seulu, mora se pozabaviti izazovnim pravnim slučajevima uz još komplikovanije prepreke u svom privatnom životu. Serija spaja pravnu dramu s romantikom, porodičnim zapletima, komedijom i životnim lekcijama.

Crash Landing on You (2019)

Nesreća u paraglajdingu dovela je južnokorejsku nasljednicu Yoon Se-ri unutar sjevernokorejskih granica. Ona upoznaje Ri Jeong-hyeoka, vojnika koji joj želi pomoći da ostane bezbjedna. Njih dvoje se zaljubljuju, ali ova priča je prožeta komplikovanim porodičnim odnosima, političkom dramom i kriminalom.

Business Proposal (2022)

Zasnovana na istoimenom webtoonu i web romanu, ova romansa na radnom mjestu počinje kada Shin Ha-ri zamijeni prijateljicu na spoju naslijepo sa svojim izvršnim direktorom, Kang Tae-mooom, koji smisli zanimljiv plan.

Love to Hate You (2023)

Yeo Mi-ran je advokat koji pravdu postiže slamanjem muških srca, dok je Nam Kang-ho glumac koji mrzi žene. Par se upoznaje kada Mi-ran nađe posao u firmi koja predstavlja Kang-hoa. Uskoro, zaraćeni par je prisiljen da izlazi jedno s drugim i započne burnu vožnju od neprijatelja do ljubavnika. Ova serija takođe baca kritičko svjetlo na razna druga pitanja na radnom mjestu, kao što su društvena mizoginija i toksična kultura radnog mjesta.

It’s Okay to Not Be Okay (2020)

Moderna romantična drama koja se izdvaja od gomile po portretiranju odrasle osobe iz spektra autizma. U seriji glumi Kim Soo-hyun kao Moon Gang-tae, mladić bez roditelja koji radi kao njegovatelj u psihijatrijskoj bolnici. Većinu svog života provodi brinući o svom starijem bratu, Moon Sang-tae (Oh Jung-se), koji ima autizam. Dva brata su živjela usamljenim životom, otkako je Sang-tae svjedočio ubistvu svoje majke godinama ranije.

Jednog dana, Gang-tae upoznaje ženu po imenu Ko Moon-young (Seo Ye-ji), autorku koja ima antisocijalni poremećaj ličnosti. Nakon što je shvatio da su se njih dvoje ukrstili u prošlosti, Moon-young razvija malu opsesiju Gang-taeom i prati ga unaokolo. Kako Moon-young, Gang-tae i Sang-tae provode više vremena zajedno, počinju se otvarati o svojoj traumi i liječiti se. Serija sadrži ljubavnu priču, ali ona blista kroz prikaz Sang-taea i njegovog odnosa sa bratom. Serija predstavlja relativno tačan i saosećajan prikaz osobe sa autizmom.

Vincenzo (2022)

Korejsko-italijanski advokat (Song Joong-ki kao Vincenzo Cassano) i savjetnik mafije, pomaže tajkunu da sakrije svoje zlato u mafijaški osiguranom trezoru, ali tajkun tada umire. Bez da je iko znao za trezor, planirao je da povrati zlato kako bi podstakao svoju potragu za osvetom. Nijedna drama nije potpuna bez ljubavne priče, pa tu na scenu stupa Hong Cha-younga (Jeon Yeo-been).

Pročitaj

Mješavina mračne komedije i kriminalističkog trilera, sa malo opasnosti, ali sa kratkom pričom koja će te prikovati uz ekran.

Celebrity (2024)

Savršen spoj trilera i romanse, Celebrity je jedna od najzaraznijih K-drama u posljednjih nekoliko godina. Serija prati Seo A-ri (Park Gyu-young), bivšu bogatu djevojku koja je postala prodavačica od vrata do vrata i odlučuje postati influenserka na društvenim mrežama, namamljena perspektivom bogatstva i visokog statusa, ali sve što blista nije zlato. Novac, slava, moć, ljubav i ubistvo spajaju se u ovoj uzbudljivoj seriji.

Nevertheless (2021)

Priča o romansi između muškarca kojeg nerviraju veze, ali voli flertovati i žene koja želi da izlazi, ali ne vjeruje u ljubav. Serija je takođe bazirana na popularnom webtoonu istog imena. Priča o procvatu romanse između dvoje kolega na akademiji umjetnosti, Yu Na-bi (Han), koji uprkos različitim gledištima na ljubav i izlaske, započinju “vezu bez obaveza” koja im menja živote.

Bloodhounds (2023)

Bloodhounds je vrtoglava akciona kriminalistička drama iz Južne Koreje sa maestralnom koreografijom borbe i glumom. Serija prati Kim Geon-woo (Woo Do-hwan) i Hong Woo-jin (Lee Sang-yi), dva mlada boksera koji se nađu u problemima sa ozloglašenim lihvarom, prisiljavajući ih da koriste bokserske vještine kako bi otplatili svoje dugove.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum