Trenutno čitaš
Kolumna: Venera u Ovnu je kraljica strasti

Kolumna: Venera u Ovnu je kraljica strasti

Planete u astrologiji dijele se na lične i spoljašnje planete. Lične planete (Sunce, Mjesec, Merkur, Venera i Mars) ukazuju na onaj dio ličnosti na koji možemo da utičemo i na taj način pokrećemo pozitivnu stranu astroloških uticaja. A kada su u pitanju spoljašnje planete, one nam pokazuju put svih događaja izvan nas, to su situacije u koje ulazimo bez našeg uticaja. 

Jedna od najvažnijih ličnih planeta je Venera, koja ukazuje na sposobnost svakog od nas koliko sebe može da voli, poštuje, cijeni. Venera govori o kapacitetu ljubavi i koliko je osoba u stanju da balansira u ljubavnim odnosima.

Ultra magazin

Kada se Venera nađe u znaku Bika ili Vage, to se zove sjedište Venere. U ovim sazvježđima Venera se osjeća prijatno, stabilno, ljubavni odnosi se lako poklapaju i razvijaju.

Kada se nađe u znaku Ovna, onda je to izgon Venere, tu se smanjuje mogućnost davanja i primanja ljubavi. Osoba koja ima ovu Veneru nije u stanju da sebe vrednuje na pravi način, već pokušava da sebe realizuje kroz druge osobe tako što će očekivati partnera koji dominira. To su osobe sklone strasnim i vatrenim ljubavima koje kratko traju. Ova Venera ne može dugo da traje u emotivnom smislu. Najvažnija lekcija ove Venere je da nauči važnost ljubavnog odnosa i da sve može trajati duže, biti kvalitetnije i snažnije, ali su veoma važni motiv i želja kod ovih osoba. Posebno kada se radi o ženama koje imaju ovu Veneru, kod njih je jako važno raditi na samopouzdanju. Važno je vratiti vjeru u ljubav.

Kada se tranzitna Venera nalazi u znaku Ovna, onda je u tom periodu jako važno usmjeriti svoje emocije u pravcu ljubavi i aktivirati taj dio braka ili veze. Ako je osoba slobodnog emotivnog statusa, onda je u tom periodu moguće da se pokrene neka veza ili neki kontakt koji se bazira na fizičkoj privlačnosti.Takvi odnosi ne traju dugo.

Od 20. februara 2023. Venera ulazi u znak Ovna i tu će boraviti do 16. marta 2023. Ona se ovdje ne oseća najsjajnije, njen vladar je Mars koji se nalazi u znaku Blizanaca. Mars može donijeti osjećaj nelagodnosti i veliku ljubomoru u partnerskim odnosima.

U narednih mjesec dana najvažnije je imati zdravu komunikaciju, razumijevanje u partnerskim odnosima. Mnoge emotivne veze mogu napredovati kada su u pitanju razgovori i dogovori među partnerima.

Venera u Ovnu može pozitivno uticati na vatrene znakove kao što su Ovnovi, Strijelčevi i Lavovi.

Ovnovi će biti u situaciji da probude strast u svojim vezama, naročito ako za partnera imaju osobu rođenu u znaku Vage ili u znaku Blizanaca. Moguće je da će mlađi pripadnici ovog znaka biti jako ljubomorni, posebno ako su započeli vezu početkom ove godine. Najvažnije je spoznati vrijednost partnerskog odnosa i ne donositi nagle odluke do kraja februara.

Lavovi će, pod uticajem ove Venere u znaku Ovna, dominirati u ljubavnom odnosu u punom sjaju. Njihova ljubav je veoma izražena i ljekovita, a partner će imati priliku da to osjeti početkom marta. Za Strijelčeve ovo je veoma dobar i inspirativan period kada su u pitanju odnosi sa partnerom. Mlađi pripadnici ovog znaka iznenadiće svog partnera jednim romantičnim putovanjem.

Kada su u pitanju Vage, Rakovi i Jarčevi, oni će pod uticajem ove Venere u znaku Ovna imati velika emotivna preispitivanja, a možda i neko ljubavno razočarenje. Najbolji savjet za emotivne Vage je da povedu računa o tome na koji način izražavaju svoje emocije. Partner može biti veoma ljubomoran i posesivan. Kada su u pitanju Rakovi, dobro je znati da ljubav uvijek pobeđuje i da ne treba gubiti vjeru i nadu.

Pročitaj

Jarčevi će biti preopterećeni poslovnim i privatnim problemima što može negativno da se odrazi na njihovu ljubavnu priču. Neki Jarčevi mogu dobiti velike kritike od strane partnera, što stvara veliku emotivnu distancu.

Kada su u pitanju Blizanci, oni će pod uticajem Marsa koji se nalazi u njihovom znaku, biti veoma rječiti i komunikativni, pa samim tim poboljšavaju kvalitet svojih emotivnih odnosa. Bikovi donose jako dobre i kvalitetne poslovne odluke i ova Venera u Ovnu ne utiče direktno na njihove ljubavne odnose.

Djevice su veoma posvećene porodičnim odnosima, a ova Venera može da im pruži malo više samopouzdanja i emotivne stabilnosti. Za Škorpije je ovo jako dobra pokretačka energija jer Venera u Ovnu je pod uticajem Marsa (Mars je vladar Škorpije).

Vodolije veoma snažno osjećaju pozitivnu stranu ove Venere i popravljaju emotivne odnose. A za pripadnike najemotivnijeg znaka, za sve Ribe, uticaj ove Venere je veoma diskutabilan i komplikovan. Ribe su veoma senzitivne i okrenute sebi, a ova Venera od njih traži da se što više otvore i da direktno pokažu svoju strast.

U energetskoj astrologiji planeta Venera se povezuje sa drugim energetskim centrom, koji je zadužen za naš unutrašnji osjećaj ženstvenosti, osećaj prijatnosti i zadovoljstva. Kada se nadje u znaku Ovna, koji simbolizuje strast, vatrene emocije, ljubav koja “gori “ i rasplamsava našu maštu, onda je važno probuditi u sebi svoju vatru, svoju strast i učiniti svoj život ljepšim i sadržajnijim. Naučiti i sebe da je potrebno u svemu unijeti strast, jer bez nje je život veoma siromašan i dosadan.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum