Ovi čokoladni kolačići od mente prava su poslastica. Možeš ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana. Takođe, možeš zamrznuti tijesto do 3 mjeseca, pa praviti kolačiće kad god poželiš.
Sastojci
- 55 g nezaslađene čokolade, sitno isjeckane
- 120 g višenamjenskog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 2 velika jaja, sobne temperature
- 200 g šećera
- 50 g biljnog ulja
- 1/4 kašičice ekstrakta mente
- 25 g poluslatke čokolade
- Zdrobljene bombone od peperminta, za posipanje
Priprema
U maloj zdjeli otpornoj na toplinu stavi nezaslađenu čokoladu u mikrovalnu u intervalima od 15 sekundi, miješajući između, dok se ne otopi i ne postane glatka. Ostavi da se malo ohladi.
U manjoj posudi umuti brašno, prašak za pecivo i so. U velikoj posudi umuti jaja, šećer i ulje, dok se dobro ne sjedine. Dodaj ekstrakt mente, a zatim otopljenu čokoladu, dok se ne sjedini. Dodaj suhe sastojke i miješaj dok se potpuno ne sjedine. Pokrij i ostavi u frižideru dok se ne stegne, najmanje 3 sata ili do 1 dan.
Zagrij rernu. 2 velika lima za pečenje obloži papirom za pečenje. Zahvati oko 30 supenih kašika tijesta i poredaj ih sa razmakom na pripremljene listove. Peci kolačiće 10 do 12 minuta. Pusti da se potpuno ohlade.
U maloj zdjeli otpornoj na toplinu stavi u mikrovalnu poluslatku čokoladu u intervalima od 15 sekundi, miješajući između, dok se ne otopi i ne postane glatka. Polovinu svakog kolačića umoči u čokoladu, a zatim pospi smrvljenim bombonima.
Izvor: delish.com