Trenutno čitaš
5 savjeta kako “preživjeti” prvi sastanak?

5 savjeta kako “preživjeti” prvi sastanak?

kako preživjeti prvi sastanak

Od prvih poruka do prvog susreta s nekim, upoznavanje je uvijek stresno. Ali iako je normalno da se osjećaš anksiozno prije prvog sastanka, imamo savjete kako savladati nervozu i “preživjeti” prvi sastanak sa potencijalnim partnerom.

Na prvom sastanku, oboje se vjerovatno osjećate super nervozno i pokušavate ostaviti dobar prvi utisak. Generalno, postoje stvari koje treba da pratiš na prvom sastanku, kao što je da ne piješ previše, ne nosiš nešto neprijatno, odložiš telefon, ponudiš da platiš, itd. Najbolja stvar koju možeš da uradiš—i za sebe i za svog partnera—je biti samo ono što jesi. To je zaista jedini način da imaš uspješan prvi sastanak.

Pinterest

Iako su sve to normalne brige, čitaj dalje za korisne savjete koje trebaš imati na umu kada se osjećaš nervozno zbog prvog sastanka:

Stavi se u njihov položaj

Zapamti – oni se osjećaju nervozno jednako kao i ti. Oboje vjerovatno preterujete u svemu, jer želite da vaš partner zaista uživa u vašem društvu. Umjesto da budeš pod stresom zbog toga, osloni se na to. Pokušaj da se ne opterećuješ time što ćeš ih impresionirati i više se fokusiraj na to da jednostavno budeš ono što jesi.

Zapamti – ljubav je uvijek rizik

Pokušaj zapamtiti da upoznavanje može biti najbolji dio! Nemoj sakrivati uzbuđenje i nemoj se sramiti ako ti se ova osoba zaista sviđa. Može biti teško biti ranjiv u pogledu svojih osjećaja prema nekome, ali sve što vrijedi imati je rizično. Ništa nije bolje nego kad prirodna hemija pogura stvari. Ova iskra može stvoriti ili prekinuti vezu, ali nije li bolje znati prije nego kasnije?

Pinterest

Ne očekuj da će sastanak proći savršeno

Ako prvi sastanak prođe loše, postoji šansa da više nikada nećeš morati vidjeti ovu osobu. Razmisli o zabavnim idejama za sastanak i jednostavno odvoji trenutak da se dobro provedete zajedno. Zabavne aktivnosti vam uvijek daju nešto oko čega se možete povezati, ali može ukloniti pritisak i omogućiti vam da jednostavno uživate u zajedničkom društvu.

Pročitaj

Ne pristajaj na manje od onoga što želiš

Nakon prvog sastanka možemo biti kritični prema sebi i drugima. Možda čak istražuješ njihovo ponašanje i tražiš nedostatke. Zapamti, možda će ti se svidjeti, a možda i ne. Pa šta? Ovo je tvoj život, pa zašto da se zadovoljiš nečim manjim od onoga što tražiš? Ali ne dozvoli da te strah spriječi u mogućnosti nečeg zaista nevjerovatnog!

Znaj da si dobra prilika

Ne zaboravi koliko vrijediš. Reci šta želiš da kažeš, naruči ono što želiš i ne pokušavaj da se pretvoriš u nekoga za koga misliš da će se svidjeti tvom potencijalnom partneru. Najgora stvar koju možeš učiniti je kritikovati sebe ako to prođe loše. Samopouzdanje je presudno i neće samo učiniti da se osjećaš dobro zbog toga što jesi, već će te učiniti 10 puta privlačnijom osobom.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum