Trenutno čitaš
Kako ove sezone nositi perje? Outfit ideje za praznične zabave.

Kako ove sezone nositi perje? Outfit ideje za praznične zabave.

L'Occitane
L'Occitane

Zaboravi šljokice, ove sezone na party nosimo perje. Kao što se moglo očekivati, priroda je glavni izvor na koji se mnogi dizajneri oslanjaju u svom radu. Ali kada je u pitanju praznični glamur, savršen outfit se može postići pomoću glavnog teksturnog trenda: perja.

Perje je bilo zastupljeno u modi kroz istoriju, ali tek u srednjem vijeku ono je zaista postalo popularno. Budući da je bilo skupo za nabavku, nosili su ga samo bogati i postalo je simbol visokog društvenog položaja.

Zbog svoje očaravajuće, kinetičke energije, perje se danas često koristi u ansamblima na pisti ili na revijama, na crvenom tepihu, a razne velike modne kuće kao što su Elie Saab, Bronx i Banco i Chanel su ugradile raskošni trend u nedavne kolekcije.

Postoji mnogo diskursa oko etike upotrebe perja u modnom dizajnu, posebno o pitanju očuvanja ptica i rizika od izumiranja. Sada neki brendovi, zapravo rade s umjetnim perjem ili koriste reciklirano perje.

Pročitaj

Iako je perje nestalo iz naše svakodnevne odjeće, ne može se poreći uticaj koji ima na ultra glam odjeću, a ove sezone tu su komadi koji će garantovano na zabavi privući pažnju.

Ponekad je dovoljan i samo detalj poput pernate torbice ili rubova nogavica.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum