Trenutno čitaš
Evo šta nam donosi posljednji pun mjesec u ovoj godini…

Evo šta nam donosi posljednji pun mjesec u ovoj godini…

Ovaj emotivni mjesec u Blizancima 07. decembra će vas natjerati da izrazite svoja najdublja osjećanja i želje, prije nego što se godina završi. Kako posljednji mjesec u godini počinje, uvodeći prazničnu sezonu ispunjenu zabavama, koju će ugostiti Sunce u veselom Strijelcu, poželjećete da izbrišete prošlost i povežete labave krajeve, maksimalno iskoristite sadašnjost i gledate u budućnost.

A ima li boljeg načina da to učinite od iskorištavanja moći sagledavanja sebi i svojih želja i ciljeva, posljednjeg punog mjeseca 2022.?

Ultra magazin

Ovaj emocionalni pun mjesec može vas natjerati da izrazite svoja najstrastvenija osjećanja. Zauzvrat, mogli biste se osjećati spremnim da odložite stalnu ogorčenost ili povrijeđenost i uđete u Novu godinu, osjećajući se lakše emocionalno i više fokusirani.

A sa punim mjesecom koji pada u radoznalim, super društvenim Blizancima, bićete podstaknuti da funkcionišete na super nivou. Da predvidite navalu informacija i emocija, te na najbolji način sve to obradite, kao pravi Blizanac, dajući sve od sebe da ne samo govorite, već i da slušate. Možda ćete želJeti da budete posebno pažljivi kada odlučujete na šta da se fokusirate.

Mjesec se uparuje s Marsom, koji je trenutno retrogradan, izvlačeći vaša najvatrenija osjećanja na površinu. Uparen sa ovim brbljivim punim mjesecom, Mars može nešto otkriti i inspirisati vas da započnete razgovore vezane za teške emocije, koje su do sada bile sakrivene ispod tepiha. Možda čak i sami sebe iznenadite koliko iznenada i žestoko izražavate prethodno potisnuta osjećanja.

Dakle, bez obzira na to da li ste se na neki način osjećali ograničeni od strane nekog ili nečeg, možda vas ljuti partner, prijatelj, kolega na poslu ili neko u porodici, e pa sada ćete se više posvetiti  ovim pitanjima u želji da to promijenite.

Ultra magazin

Kao da već nije bilo jasno, da je ovaj pun mjesec sve u vezi sa čišćenjem nekih veza (prijateljkih, ljubavnih, porodičnih, poslovnih) uzmite u obzir činjenicu da će se u petak, 9. decembra, susresti Venera i Jupiter. Najveća planeta u našem solarnom sistemu, Jupiter ima moć da pojača sve sa čim dođe u kontakt, a u ovom slučaju bi sigurno mogla povećati izglede za vikend ispunjen zabavom. Ali Jupiter formira kvadrat prema Veneri koja voli harmoniju, što bi moglo poslužiti samo za podcrtavanje postojećih tenzija i iskušenje da se previše zabavljate ili se previše posvetite i na kraju izgorite u pokušaju da se nosite s ovosedmičnim izazovnim emocionalnim teretom. Ipak, možda bi bilo najbolje iskoristiti moć Marsa da se suočimo sa onim što nas dugo tišti.

Sve počinje 6. decembra, kada se Merkur u Strijelcu sukobljava sa ekspanzivnim Jupiterom, koji preuzima rizik. To će dovesti do velikih ideja punih hrabrosti, pa se prepustite uzbuđenju učenja novih stvari i otkrivanja sjajnih stvari o kojima možete razgovarati. Ovaj trenutak velikog otkrića dogodiće se neposredno prije nego što Merkur uđe u čvrstog, disciplinovanog i pragmatičnog Jarca, dajući vam strpljenja i motivacije da ove ideje zaista ostvarite.

Vrhunski trenutak je ovaj pun mjesec 07. decembra, koji će iznijeti na vidjelo istine koje mijenjaju igru, možda će mu nedostajati osjetljivosti u njegovom donošenju. Formirajući tačnu konjunkciju sa retrogradnim Marsom, ovaj pun mjesec takođe može dovesti do zbunjujućih konflikata, nerazumijevanja, bijesa i debata, koje ne vode nikuda. Međutim, kroz svaki dramatični trenutak, učite više o tome kako efikasno komunicirati, kada vas strast uhvati. Umjesto da gušite svoj bijes, usmjerite ga ka nečemu što vas osnažuje.

Ultra magazin

Naši društveni kalendari takođe mogu sada biti posebno užurbani, jer je decembar praznični mjesec, a i u sezoni smo Strijelca koji nigdje nema mira. Pun mjesec u Blizancima može biti tačka vrhunca za razgovore, koji se spremaju tokom ovog užurbanog perioda, a može biti i važna prekretnica u vezi sa otkrivanjem, gdje želimo da usmjerimo svoj fokus i energiju. Možemo se baviti sa mnogo detalja odjednom, a pun mjesec u Blizancima može nam pomoći da odredimo prioritete.

Pun mjesec u Blizancima, može otkriti koji su detalji ključni i koje trebamo usavršiti, a koje možemo odbaciti. Moguće je da će fokus biti na saradnji, komunikaciji, jasnoći i razumijevanju. Ovo bi moglo biti moćno vrijeme za pronalaženje zajedničkog jezika, saradnju, pregovore, razumijevanje složene situacije i prepoznavanje istine. Osjećati se shvaćenim je nešto što svi želimo, a ovaj pun mjesec može donijeti određeno oslobađanje u tom pogledu. Biti “u toku” i osjećati se “dobro” takođe donosi osjećaj sigurnosti, a pun mjesec u Blizancima može nas zateći da primamo informacije, koje su nam potrebne da se lakše izrazimo.

Pročitaj

Važno je da strpljivo, polako i odmjereno pristupamo situacijama, koje mogu nastati tokom ovog punog mjeseca. Možda dokazujemo svoje liderske sposobnosti ili svjedočimo snazi ​​predanosti. Ovaj pun mjesec nosi neku zagrijanu energiju oko sebe i može pokrenuti probleme iz prošlosti, koje je potrebno riješiti.

Posljednji je pun mjesec u 2022. i možda se osjećate spremni da isperete lošu energiju godine. Iako smo možda željni da se oslobodimo stvari koje su teške, možda će nas čekati ipak još malo posla. Možda ćemo morati još malo da sjedimo sa svojom prošlošću, prije nego što je se možemo osloboditi. Naša prošlost može imati više poruka za nas. Mogu se pojaviti užarene emocije, ohrabrujući nas da dublje pogledamo njihove korijene. Postoji mnogo unutrašnjeg posla u nama, koji možemo obaviti pod ovim punim mjesecom, ako imamo energije i snage da radimo s tim. Bitno je vjerovati svojoj intuiciji. Povežite se ponovo sa nekim ljudima koji vam prijaju, slušajte šta imaju da kažu, popričajte s njima o svojim nedoumicama.

Ultra magazin

Naša energija je dragocjen resurs, pa ovaj pun mjesec takođe može naglasiti na šta vrijedi trošiti našu energiju, a šta treba osloboditi. Ako trošite energiju na određene misli, ponašanja, situacije, odnose, veze i uvjerenja, ovaj pun mjesec je pravo vrijeme da ih izgovorite naglas i pustite ih u vjetar. Vatrena i uzavrela energija oko ovog punog mjeseca, mogla bi nas natjerati da kažemo nešto zbog čega žalimo ili podstakne naše emocije na način zbog kojeg ćemo se kasnije možda kajati ili posramiti. Ali budite nežni prema sebi. Nemojte biti previše ponosni da se izvinjavate ako je potrebno, ali nemojte povlačiti ono što ste izrazili, ako je to zaista tako kako se osjećate.

Imajte hrabrosti da poštujete svoje granice, ko ste i za šta se zalažete. Što više izražavamo svoje nezadovoljstvo, tugu, frustraciju i usijane emocije, to smo bolji u tome da to radimo na svjestan i zdrav način. Potrebna je praksa, tako da moramo nastaviti da pokušavamo. Neptun je još jedna planeta aktivna na nebu tokom ovog punog mjeseca. Neptun je planeta intuicije, tako da možemo naći sebe kako dobijamo potvrdu za nešto o čemu već neko vrijeme intuitivno slutimo. Vjerujte svojim instinktima pod ovim punim mjesecom. Sve u svemu, energija punog mjeseca pokazuje nam da je u redu da osjećamo, iskusimo i testiramo granice.

Ako ste nedavno iznosili nepopularna mišljenja i upuštali se u žestoke rasprave, najvjerovatnije vas je ugrizla greška u sezoni Strijelca. Iako vaša brutalna iskrenost ponekad nije dobro prihvaćena, ona se uvijek poštuje. Međutim, kako se bliži posljednji pun mjesec u godini, bićete ohrabreni da budete mnogo pažljiviji sa svojim riječima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum