Trenutno čitaš
Kako najbolje da nosiš tamni karmin?

Kako najbolje da nosiš tamni karmin?

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Svi smo nekad poželjeli da nosimo neku tamnu ili „ludu“ nijansu karmina. Kada vidimo sjajne poznat zvijezde, kako vrlo često nose tamne karmine, poželimo da odmah i mi nosimo tamnije nijanse karmina poput tamno bordo, tamno crvene, tamno roze, tamno ljubičaste, tamno smeđe, tamno plave, pa čak i crne…

Foto: pexels

Ukoliko skupiš hrabrost za neki upečatljivi karmin, donosimo ti odlične savjete kako da to izgleda još bolje.

  • Ponosno novi svoj tamni karmin

Samopouzdanje je sve. Vjeruj u sebe i svoj karmin!

  • Eksperimentiši

Ne možemo ti garantovati da će ti svaka nijansa dobro stajati. Dobro istraži kojeg je tona i podtona tvoja koža, te prema tome nađi najbolju nijansu.

Foto: pexels
  • Uvijek koristi olovku za usne

Sa tamnom nijansom karmina moraš biti jako pažljiva. I najmanja greška je vidljiva. Olakšaj sebi posao tako što ćeš prvo olovkom za usne iscrtati rub usana. Ne samo da ćeš olovkom precizno oblikovati usne, nego će olovka spriječiti da se karmin „razlije“ preko ivice usana.

  • Pronađi pravu formulu

Preporučujemo karmine sa mat završetkom, koji će držati boju na usnama. Nema ništa gore od tamnih sjajeva, koji se razmazuju.

Foto: pexels
  • Neka usne izgledaju uredno

Iako si olovkom uspjela precizno iscrtati usne, bilo bi odlično kada bi još uzela tečnog korektora na vrh četkice sa kojom ćeš još dodatno definisati i oblikovati usne.

Pročitaj

  • Dodatno naglasi volumen usana

Pune usne su uvijek poželjne i u trendu. Olovkom možeš lagano preći preko ivice usana i učiniti ih većim i punijim. Ali budi jako pažljiva. Budući da su u pitanju tamne nijanse karmina, usne precrtaj tek za jedan ili dva milimetra, nikako više.

Foto: pexels
Foto: pexels

 

Izvor: hudabeauty.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum