Trenutno čitaš
Kako koristiti bijelu olovku za oči?

Kako koristiti bijelu olovku za oči?

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

 Na kapcima. Ispod oka. Duž vodene linije. Ovo su samo neki od mnogih načina nošenja olovke za oči. Ako ti prvo na pamet pada crna olovka za oči, dozvoli da ti proširimo vidike ljepote. Bijela olovka za oči je podcijenjeno oružje za šminkanje.

Sa svojim mogućnostima osvjetljavanja, izgled bijele olovke za oči može osvijetliti lice jednim potezom olovke. Bijela olovka može vizuelno povećati oko. A mi ćemo ti otkriti tajnu: njene transformativne moći nisu ograničene samo na oči.

Da li bijela olovka za oči zaslužuje mjesto u tvojoj makeup torbici, kao i tvoja voljena crna olovka? Prosudi sama.

Oštar potez tečne olovke za oči tradicionalno se radi u crnoj boji, ali korištenje bijele olovke za ovaj izgled jednako je zadivljujuće. Eyeliner u bijelj boji i bijela linija ima eteričnu kvalitetu koja osvježava i laska svim tonovima kože. Kao što je u ovom TikTok-u demonstrirala Alissa Janay, kada su oba sloja jedan pored drugog, rezultat je izgled visokog kontrasta koji će sigurno okretati glave.

@alissajanay1

Idk if i love it or hate it 😂

♬ original sound – Alissajanay

Želiš da stvoriš iluziju većih, širom budnih očiju? Bijela olovka za oči će uskoro postati tvoj novi najbolji prijatelj. Omiljen vizažistima, ovaj klasični trik uključuje korištenje bijele olovke za oči duž vodene linije i unutrašnjeg ugla očiju. Čini se da proširuje prirodnu bjeloočnicu naših očiju, pa će bijela olovka učiniti da oči izgledaju veće.

@elanaedaan

The only thing you need is a white pencil #whiteliner #whitehighlighter #biggereyestutorial #biggereyeshacks #biggereyesmakeup #biggereyes

♬ low sped up sza – xxtristanxo

Ko je rekao da se olovka za oči može koristiti samo na očima? U ovom TikToku, guru za ljepotu Atosa Aghakhani pokazuje nam kako bijela olovka za oči može poslužiti kao hajlajter. Nanoseći olovku duž unutrašnjih uglova očiju, kao i mostića i vrha nosa, ovaj svestrani proizvod je u stanju da osvetli lice u samo nekoliko poteza.

@atosaaghakhani

Pročitaj

Highlight with @nyxcosmetics jumbo eye pencil in milk (JEP604) 🤍🥛 Sometimes I skip contour altogether and only use this to add dimension to my face ☺️ credit: @sierracannon #makeup #beauty #highlighter #highlighthack #highlighthacks #highlighterhack #highlighterhacks #highlightertutorial #highlightertips #nyxcosmetics #nyxcosmeticscanada

♬ cardigan – Taylor Swift

Kao što se moglo vidjeti na pisti Dior Couture proljeće ljeto 2022., francuska kuća mode i ljepote uzela je klasičnu liniju i dala joj novi život. „Pokrenuo sam temu šminke s potpisom s ‘podcrtačem’, ovaj put u čistoj živopisnoj bijeloj, oštroj liniji,” podijelio je Peter Phillips, kreativni i imidž direktor Dior Makeup-a, za Allure. Izgled je jednostavniji nego što misliš; sve što će ti trebati je bijela olovka duž vodene linije i tečni eyeliner koji prati podočnjake i unutrašnji ugao oka da dobiješ ovaj izgled odobren za pistu.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum