Trenutno čitaš
Kako da pravilno njeguješ ruke

Kako da pravilno njeguješ ruke

Sigurni smo da svake sedmice stavljaš masku na lice, koristiš hidratantnu kremu za tijelo poslije tuširanja i obavezno nanosiš zaštitnu kremu za lice prije nego izađeš iz kuće. Pitanje je, da li obraćaš istu pažnju na ruke? Većina nas nanosi kremu za ruke kada se sjeti ili kada ruke postanu veoma suhe i oštećene. Međutim, veoma je važno da svakodnevo nanosiš kremu za ruke.
Pexels
Koristi kremu sa zaštitnim faktorom u toku dana
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Obzirom da svakodnevno peremo ruke, one nisu zaštićene od sunčevih zraka. Sunčevi zraci su u 80% slučajeva uzrok starenja kože ruku. Tvoje ruke su stalno izložene suncu, ali mali broj ljudi se sjeti da ih zaštiti kremom sa zaštitnim faktorom. Najbolje bi bilo da stalno imaš torbi kremu za ruke (a drugu na radnom stolu) sa zaštitnim faktorom.

Pexels
Peri ruke blagim sapunom

U toku dana tvoje ruke dolaze u kontakt sa puno stvari, tako da je veoma važno da ih redovno pereš. Svi znamo da virusi bježe od čistih i dezinfikovanih ruku. Međutim, kada ih pereš potrudi se da koristiš blagi sapun kako bi spriječila isušivanje ruku.

Deposiphotos
Piling ruku jednom sedmično

Ovo pomaže proces obnavljanja ćelija i omogućava da krema za ruke bolje prodire u kožu. Pilingom ćeš ukloniti mrtve površinske ćelije i ostatke prljavštine i gelova. Potrudi se da je sredstvo za piling posebno namijenjeno rukama, koje hidrira i nije agresivno za kožu.

Pexels
Hidratacija prije spavanja

Iako tvoje ruke izgledaju kao da nisu suhe, to ne znači da treba da preskočiš da ih namažeš prije spavanja. Prevencija je jedan od najboljih načina da imaš glatku i elastičnu kožu ruku. Svako veče prije spavanja masiraj ruke sa hidratantnom kremom i na taj način tvoje ruke će uvijek biti hidrirane i zdrave.

Pročitaj

Sada kada znaš koliko je važno da zaštitiš ruke, važno je i da sprovedeš ove rutine kako bi tvoje ruke ostale blistave i nježne.

Izvor: elle.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum