Ultra Moderno

Kako da pravilno njeguješ ruke

Sigurni smo da svake sedmice stavljaš masku na lice, koristiš hidratantnu kremu za tijelo poslije tuširanja i obavezn nanosiš zaštitnu kremu za lice prije nego izađeš iz kuće. Pitanje je, da li obraćaš istu pažnju na ruke? Većina nas nanosi kremu za ruke kada se sjeti ili kada ruke postanu veoma suhe i oštećene. Međutim, veoma je važno da svakodnevo nanosiš kremu za ruke.

Ruke su jedna od zona tijela koje najbrže stare, između ostalog, zbog nedovoljne njege. Sada je pravi trenutak da im posvetiš psebnu pažnju, jer nas je epidemija krona virusa natjerala da ih peremo češće nego obično. Česta upotreba gelova za dezinfekciju ruku i sapuna, isušuju osjetljivu kožu ruku. Ultra ti donosi vodič kako da pravilno njeguješ ruke i da uprkos svemu budu njegovane i hidrirane.

Pexels
Koristi kremu sa zaštitnim faktorom u toku dana

Neki od nas i dalje moraju da izađu uprkos zabrani. Većina izlazi zbog posla ili da prošeta kućnog ljubimca. Obzirom da toliko peremo ruke, one nisu zaštićene od sunčevih zraka. Sunčevi zraci su u 80% slučajeva uzrok starenja kože ruku. Tvoje ruke su stalno izložene suncu, ali mali broj ljudi se sjeti da ih zaštiti kremom sa zaštitnim faktorom. Najbolje bi bilo da stalno imaš torbi kremu za ruke (a drugu na radnom stolu) sa zaštitnim faktorom.

Pexels
Peri ruke blagim sapunom

U toku dana tvoje ruke dolaze u kontakt sa puno stvari, tako da je veoma važno da ih redovno pereš. Svi znamo da virusi bježe od čistih i dezinfikovanih ruku. Međutim, kada ih pereš potrudi se da koristiš blagi sapun kako bi spriječila isušivanje ruku.

Deposiphotos
Piling ruku jednom sedmično

Ovo pomaže proces obnavljanja ćelija i omogućava da krema za ruke bolje prodire u kožu. Pilingom ćeš ukloniti mrtve površinske ćelije i ostatke prljavštine i gelova. Potrudi se da je sredstvo za piling posebno namijenjeno rukama, koje hidrira i nije agresivno za kožu.

Pexels
Hidratacija prije spavanja

Iako tvoje ruke izgledaju kao da nisu suhe, to ne znači da treba da preskočiš da ih namažeš prije spavanja. Prevencija je jedan od najboljih načina da imaš glatku i elastičnu kožu ruku. Svako veče prije spavanja masiraj ruke sa hidratantnom kremom i na taj način tvoje ruke će uvijek biti hidrirane i zdrave.

Pinterest
Koristi masku za ruke

Jednom ili dva puta sedmično (zbog učestalog pranja ruku). Kada smo već primorani da ostanemo kod kuće, zašto ne bi to vrijeme iskoristila da posvetiš posebnu pažnju rukama. Maska za ruke je jedna vrsta rukavica koje su obogaćene ublažavajućom kremom. Ostavi da djeluje 15-30 minuta i nakon toga ukloni višak kreme.

Pinterest
Koristi ulje za zanoktice
Zanoktice, takođe pate zbog gela za dezinfekciju ruku i čestog pranja. Zato obavezno koristi ulje koje je hranjiv i mirisan proizvod, a takođe štiti od bakterija i pretjeranog pranja ruku.
Sada kada znaš koliko je važno da zaštitiš ruke, važno je da sprovedeš ove rutine kako bi tvoje ruke preživjele izolaciju i zaštitile te od virusa.

Izvor: elle.com

Slični članci

Novi trend koji je zavladao internetom

Ultra magazin

Razmišljaš o šiškama? Pronađi inspiraciju među poznatim ličnostima

Ultra magazin

Kako da napraviš najbolju masku za kosu od kokosovog ulja

Ultra magazin