Trenutno čitaš
Kada će Merkur biti retrogradan 2022. godine?

Kada će Merkur biti retrogradan 2022. godine?

Budući da su retrogradnosti 2021. bile prilično haotične, vrijeme je da se pripremimo za 2022. godinu i provjerimo kada će se Merkur – planeta komunikacija, kretati “unazad”.

Instagram/@stephendoby

Tokom retrogradnog Merkura imamo poteškoća s tehnologijom, naše lične veze i komunikacije se pogoršavaju, pa čak i naši planovi putovanja se iznenada mijenjaju. Ali sa svjetlije strane, ovi tranziti nam takođe daju priliku da razmislimo i, ako ih iskoristimo, planiramo promjene koje bi mogle učiniti naše živote sretnijima.

Merkur se retrogradno kreće tri do četiri puta godišnje – više od bilo koje druge planete u našem solarnom sistemu – i planeta je relativno blizu našoj. Kao rezultat toga, retrogradna energija je primjetna i prilično često nas muči. U 2022. godini, Merkur će se retrogradno kretati četiri puta, što znači da ćemo “iskusiti velike kosmičke pomake i promjene tokom cijele godine.

Štaviše, dok Merkur obično ide unazad u samo jednom elementu godišnje, 2022. će se tri od četiri puta pojaviti u dva elementa: vazdušnim i zemljanim. Šta to znači? Možemo očekivati ​​da ćemo ove godine ispitati način na koji se nosimo sa materijalističkim stvarima i našim finansijama.

Instagram/soulspace94

Datumi kada će Merkur retrogradno kretati 2022. godine su:

Od 14. januara do 3. februara. Od 14. januara do 25. januara, retrogradnost će se desiti u znaku Vodolije; od 25. januara do 3. februara prelazi u Jarca.

Prvi retrogradni Merkur 2022. godine desiće se u fiksnom vazdušnom znaku Vodolije, stavljajući fokus na ideje koje djeluju inovativno i orijentisane su na zajednicu. To će izazvati društvenu dinamiku grupa u koje ste uključeni, a istovremeno će vas inspirisati da nađete pravi put između previše nezavisnosti i previše asimilacije. Do 25. januara, Merkur će se privremeno retrogradno vratiti u prizemljenog i disciplinovanog Jarca, ohrabrujući vas da radite još više.

10. maja do 3. juna. Od 10. maja do 22. maja retrogradno će se odigrati u Blizancima; od 22. maja do 3. juna preći će u Bika.

Do proljeća, Merkur će se retrogradno kretati u promenljivom vazdušnom znaku Blizanci, koji je takođe horoskopski znak njegove vladavine. Ova retrogradnost će izazvati vašu sposobnost da efikasno komunicirate i obrađujete informacije na način koji je koristan. To će vas podstaći da pročešljate nered u svom umu i pronađete način da dođete do srži onoga što mislite. Do 22. maja, retrogradni Merkur će se vratiti u praktičnog i senzualnog Bika, podsjećajući vas da budete strpljivi.

Od 9. septembra do 2. oktobra. Od 9. septembra do 23. septembra retrogradni Merkur će biti u Vagi; od 23. septembra do 2. oktobra biće u znaku Djevice.

Krajem ljeta i početkom jeseni treća je faza retrogradnog Merkura u 2022. godini. Ovaj put će se odvijati u kardinalnom vazdušnom znaku Vage, tako da je tema ovog retrogradnog perioda rješavanje problema i smanjenje konflikata. Međutim, to će takođe ukazati na trenutke u kojima bi vas strah od sukoba mogao spriječiti da budete asertivni i iskreni. Do 23. septembra, ova retrogradnost će vratiti stvari u analitičku i organizovanu Djevicu, skrećući vašu pažnju na način na koji vas pogrešne procjene i pogrešna tumačenja mogu odvesti na krivi put.

Od 29. decembra do 18. januara 2023. u Jarcu.

Posljednji retrogradni Merkur 2022. počinje upravo kada se godina približi kraju. Međutim, počećete da osjećate njegov zbunjujući uticaj u nedeljama koje su prethodile ovom iskustvu, završavajući 2022. godinu na čudan način. Ovo retrogradno kretanje će se odigrati u kardinalnom zemljanom znaku Jarcu, dovodeći vaš fokus na način na koji vas karma uvijek prati, bez obzira koliko daleko ste stigli. Neka vam ova retrogradnost pokaže kako priprema može umanjiti udarac kada stvari krenu po zlu.

Zapišite ove datume, dodajte ih u svoj kalendar za 2022. godinu i planirajte narednu godinu. Retrogradni Merkur nije uvijek loš, ali može izazvati haos, a priprema za ono što dolazi može vam pomoći da se nosite s tim sa izazovima— pa čak i da budete na vrhu. Retrogradnosti su vrijeme razmišljanja i pomalo nestalne aktivnosti – ne nužno propast. Ako je pravilno koristimo, možemo napraviti velike promjene u našim životima koje će uticati na nas u godinama koje dolaze na nevjerovatne načine.

Inastagram/dystopia_visuals

Šta se dešava tokom retrogradnog Merkura?

Sukobi u komunikaciji.

Merkur upravlja komunikacijom, pa kada je retrogradan, vjerovatno ćemo pogrešno protumačiti informacije od drugih ili reći nešto što ne mislimo. Razmislite prije nego što progovorite i birajte riječi mudro kako biste izbjegli zabunu, i ponovo pročitajte sve svoje poruke i e-mailove prije nego što pritisnete “pošalji” kako biste bili sigurni da ne kažete pogrešnu stvar pogrešnoj osobi.

Pročitaj

Raspored obaveza je u haosu.

Za vrijeme retrogradnog Merkura svi planovi “padaju u vodu.” Nemojte biti šokirani ako se više planova na kraju otkaže u posljednjem trenutku ili ako slučajno propustite sastanak ili dva, jer ste pomiješali raspored.

Izbjegavajte pokretanje novih projekata ili potpisivanje papirologije.

Potpisivanje ugovora, donošenje važnih odluka i kupovina ili pokretanje novih projekata nije preporučljivo tokom retrogradnog perioda Merkura. Veća je vjerovatnoća da ćemo propustiti važan detalj ili se zbuniti dok čitamo sitna slova, zbog čega ćemo kasnije požaliti. Pokušajte odgoditi sve velike nove poduhvate ili dogovore dok se retrogradnost ne završi.

Kvarenje tehnike i uređaja.

Budući da Merkur upravlja našom sposobnošću dijeljenja informacija, njegovi retrogradni periodi mogu imati veliki utjecaj na naše tehnološke uređaje — stoga nemojte biti iznenađeni ako vam se pokvari telefon, laptop ili slučajno obrišete važne fajlove.  Uvijek je dobra ideja napraviti kopiju svih vaših datoteka prije nego što počne retrogradnost.

Ali retrogradni Merkur takođe može biti od pomoći.

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar – ako znate šta možete očekivati ​​i preduzmete odgovarajuće mjere predostrožnosti, možete ih koristiti kao tromjesečne provjere kako biste ponovno procijenili gdje se nalazite i kuda idete. Uložite dodatni napor da usporite, razmislite o stvarima i izbjegnete bilo kakva veća putovanja ili odluke i izići ćete još bistrije glave nego prije.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum