Trenutno čitaš
Jupiter u Ovnu: vrijeme je da jurimo svoje snove!

Jupiter u Ovnu: vrijeme je da jurimo svoje snove!

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Velika planeta sreće i ekspanzije, Jupiter, ulazi u Ovna 10. maja, ostajući u ovom vatrenom znaku do 28. oktobra. U prvom dijelu 2022. godine, planeta mudrosti, ekspanzije i sreće bila je u Ribama, u jednom velikom okeanu gdje se sve čistilo i ispiralo. U Ribama, Jupiter je inspirisao povratak iz izolacije u zajedništvo, otapajući iz leda okorjela osjećanja, snove i mogućnosti. Posljednjih 5 mjeseci Jupiter se kretao kroz eterične Ribe, podstičući nas da plešemo sa svojom podsvješću i zaronimo u dubine naše duše. Energija Riba je duboka i nevjerovatno duhovna, ali nalet energije ispunjavaće nebo dok Jupiter, planeta sreće, obilja i rasta, ulazi u strastvenog Ovna.

Foto: Ultra magazin

Dok se Jupiter upušta u vatreni znak Ovna, doživljavamo kolektivnu promjenu. Ovo je energija predvodnika. Jupiter u Ribama ima moć da ohrabruje našeg unutrašnjeg sanjara, a Jupiter u Ovnu nas podsjeća da je vrijeme da preduzmemo akciju, jer ako želimo da ostvarimo svoje snove, moramo uložiti svoju energiju u njihovo ostvarenje. Kao prvi znak zodijaka, Ovan daje svoju hrabrost, vođstvo i optimizam našim težnjama i ciljevima. Kada se oslonimo na hrabrost i samopouzdanje, bićemo nagrađeni. Ovo je ratnička energija koja se ne plaši da se bori za ono u šta veruje. Mi smo heroji u našim pričama, pa koji je sljedeći potez u borbi za ono u šta vjerujemo?

Došlo je vrijeme da iz okeana (ili praznine) isplivamo na suvo. Dok je u znaku individualnosti, nagona i novih početaka, Jupiter inspiriše akciju i ozbiljno započinje nešto sasvim novo, a to je prelazak sa globalnog na lični nivo, od vodene veze do vatrene hrabrosti.

Kao najveća planeta u našem solarnom sistemu, Jupiter djeluje kao svjetionik svjetlosti, moći i sinteze gdje god da putuje. Ako je Sunce glavni lik naše natalne karte, Jupiter je uzvišeno Ja: Avatar koji ovladava sa sva četiri elementa. Gdje god da se Jupiter nalazi u našoj natalnoj karti, on otvara kapiju za širenje, kroz putovanja, učenje i iskustvo.

Budući da Jupiter ima tendenciju da provede oko godinu dana u svakom znaku, njegovi tranziti pomažu u rasvjetljavanju većih kulturnih promjena. Za svoju turneju početkom 2022. godine, Jupiter je otopio granice svijesti na klasičan način karakterističan za znak Riba. Bilo je iskopavanja prošlosti, ekstaza koje su išle do razočarenja, jer Ribe su konačni znak zodijaka, izvorni zid na rubu svemira, tačka sinteze svih naučenih lekcija.

Međutim, prije nego što nas Ribe u potpunosti odvoje od stvarnosti, Ovan ulazi da spasi stvar. Prvi znak zodijaka inače pokreće proljeće, Novu astrološku godinu, te sa njim dolazi i navala seksualne i kreativne inspiracije. Ako su nas Ribe povezale sa jednom dubokom i višom svješću, Ovan će da iščupa konopac i vrati nas u naša tijela, jer Ovan je znak protagoniste i odgovara na viši poziv.

Foto: astrology.com

Jupiterovo vrijeme u Ribama donijelo je sa sobom mračna proročanstva o klimatskim promjenama i globalnim sukobima; postalo je kliše žaliti se na smak svijeta. Ali, možemo da računamo na Jupitera u Ovnu da nam donese nove heroje, umjetnike i vizionare koji će radije izgraditi bolji svijet nego da se žale na stari, a takođe i svaki pojedinac gradeći svoj sopstveni svijet kakav želi, potpomognut Jupiterom u akcionom Ovnu, doprinijeće globalno boljem mjestu za sve nas. Ovan je znak bitke i na svojoj najzdravijoj vibraciji izaziva zapaljivu energiju kroz sukobe dok Saturnov trenutni tranzit kroz Vodoliju nas je zaključao u paralizirajuću eho komoru kulture, potaknutu izolacijom i nerazumijevanjem. Međutim, Ovan uzima zamah da juri naprijed i ništa ga u tome neće spriječiti.

Pročitaj

Jupiter u Ovnu nas budi iz kolektivnog sna i pokreće nas na naše individualne i lične puteve. Prošlo je doba reagovanja na svijet oko nas. Kada se planeta mudrosti i ekspanzije nađe u vatrenom Ovnu imaćemo čarobnu moć i inspiraciju da kultivišemo svoju individualnu tačku gledišta, i da počnemo da stvaramo svoj individualni svijet o kojem maštamo.

Trenutno ne trebamo razmišljati o nagradama za svoj trud: Ovan nema vremena da se zaustavi i razmisli o isplati ili nagradi. Fokus je na akciji, sagorijevanju i svemu što vas uzbuđuje ili stimuliše. U ovo vrijeme sljedeće godine, kada Jupiter uđe u Bika, doći će do pomijeranja kulturnog diskusa naprijed. Vreijme je da prestanemo da se žalimo i počnemo da radimo ono što želimo.

Planeta će provesti nešto više od 5 mjeseci u Ovnu i retrogradno će se vratiti u Ribe 28. oktobra. Bilo bi dobro da obratimo pažnju na pomake i prilike u to vrijeme, jer će Jupiter ponovo ući u Ovna 20. decembra, gdje će ostati do 16. maja 2023, a narednih nekoliko mjeseci poslužiće kao pregled onoga što nam Jupiter u Ovnu sprema sljedeće godine.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum