Trenutno čitaš
John Wick 4 prvog dana prikazivanja srušio rekorde u bioskopima

John Wick 4 prvog dana prikazivanja srušio rekorde u bioskopima

NEM Dubrovnik 2023
NEM Dubrovnik 2023

Novi kino hit kompanije Lionsgate, u distribuciji Blitz filma, već prvog dana prikazivanja u domaćim kinima ruši rekorde na kino blagajnama. “John Wick 4” pogledalo preko 3.500 gledalaca, što je najbolji rezultat franšize do sada, ali i najbolje pretpremijeno otvaranje filma ove godine! 


Posljednji nastavak je mnogobrojna publika u Zagrebu jedva dočekala pogledati u reprezentativnim IMAX i 4DX formatima, te luksuznim Gold Class dvoranama za koje se tražila ulaznica više. Blitz je u saradnji sa CineStarom obožavateljima u priredio pravi “Continental Experience”. Uoči premijere filma održana je izložba arsenala koji je do sada viđen u filmovima koji prikazuju Keanua Reevesa kao briljantnog akcijskog heroja. Riječ je o replikama oružja kojim se John Wick koristio u istoimenim filmovima. Poznato je kako se Wick često nalazio u neugodnim situacijama iz kojih je uvijek izašao kao pobjednik, a ovo je bila idealna prilika da svi fanovi ove filmske franšize vide koji različiti alati su mu u tome pomogli.


“John Wick”, jedna je od najpopularnijih svjetskih filmskih franšiza, a četvrti nastavak je po mnogima najimpresivniji John Wick do sada, čemu svjedoče i prve izjave gledalaca:

„Skroz sam se uživio u film, odličan je.“ Luciano Plazibat, influencer i Tik Toker

„Moja ocjena filma od 1 do 10 je 11, pogledaću ga još minimalno 2 puta. Prepuručio bih ga svima“ Igor Jadan, Tik Toker

„Film je odličan! Definitivno ocjena 10, apsolutna preporuka svima!“ Magdalena Zatko, Tik Tokerka

Posjetioci su prije samog filma mogli uživati i u demonstracijama atraktivnih borilačkih vještina Krav Maga Teama, a oni najsretniji su kući otišli s poklonom iz najnovijeg filma koje je osigurao medijski pokrovitelj premijere CineStar TV Channels.

“John Wick 4” je nastavak koji će zasigurno proširiti horizonte, a Keanu Reeves je impresivno ponovio ulogu plaćenog ubice koji se vraća u opaki svijet koji je ostavio iza sebe kako bi pronašao način kako zauvijek poraziti High Table – vijeće dvanaestorice zločinačkih šefova koji vladaju najmoćnijim organizacijama kriminalističkog podzemlja te koje nudi više miliona dolara za Wickovu glavu. Međutim, prije nego što Wick zaradi svoju slobodu, mora se suočiti s novim neprijateljem koji ima moćne saveznike širom svijeta i koji će pretvoriti stare prijatelje u smrtonosne neprijatelje. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledaoce u New York, Pariz, Osaku i Berlin.

Pročitaj

U režiji Chada Stahelskog i produkciji Stahelskog, Basila Iwanyka i Erice Lee Keanu Reeves je radom na filmovima o Johnu Wicku kao i filmovima Matrix postao jedan od najvećih akcijskih zvijezda, a u ovom nastavku pridružuju mu se još dvije svjetske legende, Donnie Yen i Hiroyuki Sanada. U filmu još glume Bill Skarsgård,  Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada i Shamier Anderson.

Za scenarij su zaslužni  Shay Hatten i Michael Finch. Keanu Reeves, Louise Rosner, David Leitch i Michael Paseornek su izvršni producenti filma.

“John Wick 4” u distribuciji Blitza pogledaj u svim CineStar formatima – IMAX, 4DX, Gold Class, eXtreme, te u ostalim CineStar kinima.  Hoće li ovoga puta biti provod ili sprovod? Glavno je pitanje filma “John Wick 4”, stoga požuri po svoju kino ulaznicu.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum