Trenutno čitaš
Jennifer Aniston ima jednostavan trik za zategnutu kožu

Jennifer Aniston ima jednostavan trik za zategnutu kožu

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Volimo isprobavati nove savjete i trikove za ljepotu, posebno kada su odobreni od strane slavnih i mogu se raditi kod kuće. Jedan takav trik za kućni tretman lica s ledenom vodom koji voli Jennifer Aniston.

Dok glumica priznaje da je njena nevjerovatna koža produkt dobrih gena, smanjenja stresa i povremenih profesionalnih tretmana lica; ona ima jedan “uradi sam” trik kada joj je potrebno da koža izgleda dobro odmah. “Samo uzmite činiju ledene vode i poprskajte lice 25 puta”, rekla je ona. “To je stari trik koji je Joan Crawford radila – samo razbudi vašu kožu.” Jennifer Aniston tvrdi da je ova tehnika razbudi, da joj energiju i zateže kožu.

Ova tehnika je još jedan beauty trend popularan na Tik Tok-u, ali činjenica je da se već godinama koristi u tretmanima za njegu kože. Međutim, broj poznatih ličnosti koje su isprobale hladnu kupku za lice, dao je novi život ovoj metodi.

Pročitaj

Hladna voda ima brojne prednosti za njegu kože, među kojima je smanjenje otoka i nadutosti, ali može pomoći kod raznih drugih tegoba, od umirivanja crvenila do kontrole fleka.

Kada se hladne temperature nanose na kožu, ograničava se protok krvi i pomaže u odvodu viška tečnosti iz limfnog sistema, što umiruje i zateže kožu, i zato hladna kupka za lice može biti od velike pomoći u smanjenju nadutosti i otoka. Može ublažiti bol i akne, posebno upaljene, i potaknuti cirkulaciju kože, što rezultira zdravim “sjajem”.

Ukoliko baš ne želiš potapati lice u činiju s ledom, pokušaj bar da se svakodnevno umivaš ledenom vodom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum