Trenutno čitaš
Jedna od glavnih glumica se ne vraća u 6. sezonu “Krune”

Jedna od glavnih glumica se ne vraća u 6. sezonu “Krune”

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

“The Crown” trenutno snima svoju šestu i posljednju sezonu, a prema The Sunu, snimanje je bačeno u “haos” zbog toga što je Gillian Anderson (koja glumi Margaret Thatcher) neočekivano odustala od serije.

„Gillianin portret Thatcherove naišao je na globalno priznanje kritike i bila je velika prednost za Krunu“, kaže izvor. “Nadali su se da će moći da se pojavi u scenama oko zlatne godišnjice, ali nažalost to nije bio slučaj zbog problema sa rasporedom. Kao i uvijek sa serijom, pametan scenario značiće da gledaoci neće biti oštećeni. Ali to je još jedan udarac za producente u onome što je već prilično teška produkcija.”

"the crown" snimanje
Foto: Netflix

Pisci “Krune” su navodno predstavili Gillian u epizodi o zlatnoj godišnjici braka kraljice Elizabethe i princa Phillipa. Očigledno je da je originalni scenario uključivao princa Phillipa i kraljicu kako uživaju na „zlatnim prestolima“ pred gomilom uglednih gostiju – uključujući Thatcherovu.

Pa zašto je ovaj trenutak uopšte dio sezone? Prema The Sunu, Phillip je održao lični govor o svom braku na tom događaju, rekavši: „Glavna lekcija koju smo naučili je da je tolerancija jedan od osnovnih sastojaka svakog srećnog braka. Možda nije toliko važno kada stvari idu dobro, ali je apsolutno od vitalnog značaja kada stvari postanu teške, vjerujte mi, kraljica ima tolerancije u izobilju.”

"the crown" snimanje
Foto: Netflix

Umjesto toga, “Kruna” uključuje scenu kraljice koja drži govor o svom mužu na drugoj večeri (Thatcher nije bila gost), gdje je Njeno Veličanstvo rekla: „On je, jednostavno, bio moja snaga i ostao sve ove godine, a ja i cijela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje dugujemo mu veći dug nego što bi on ikada zatražio ili ćemo ikada saznati.”

Pročitaj

 

Izvor: cosmpolitan.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum