Trenutno čitaš
Jakne koje ove godine viđamo svuda

Jakne koje ove godine viđamo svuda

Bingo - Home magazin
Bingo - Home magazin

Jesen je za modne entuzijaste možda i najdraže godišnje doba, jer možemo eksperimentisati sa slojevima, teksturama i bojama. Evo nekoliko modnih trendova jesenjih jakni i savjeta koje treba uzeti u obzir.

Najveći trendovi 2023. odnose se na uzvišene osnove i prerađene vintage stilove. Stilovi iz 80-ih i 90-ih ponovo su prisutni, a vintage siluete se vide sa modernijim izgledima.

Bomber

Prošle godine vidjeli smo kako se bomber jakne vraćaju na scenu u obliku oversize kožnih verzija od kojih nismo mogli pobjeći kada otvorimo Instagram. Može se sa sigurnošću reći da su se vratile zauvijek, a izgledi iz 2023. djeluju svježe i drugačije. Bilo da se radi o klasičnoj oversize kožnoj verziji ili verziji od vune, ova jakna se može nositi s bilo kojim outfitom za jesen.

Jakne od tvida

Kratka jaknica od tvida više nije samo za poslovna izdanja. Ove jeseni možeš je nositi i u ležernijim izdanjima. Ova strukturirana jakna bez kragne je skraćena oko kukova i klasična je koliko god jakna može biti. Nosi svoju na posao s pantalonama ili suknjom od ponedjeljka do petka ili je upari s farmerkama i patikama za vikend.

Kožna jakna

Dobra kožna jakna je bezvremenski komad koji može upotpuniti svaku odjevnu kombinaciju. Razmislite o klasičnoj crnoj ili istraži druge boje poput smeđe ili bordo.

Prošivena jakna

Prošivene jakne imaju ugodnu, vintage privlačnost. Odlične su za slojevito oblačenje i mogu se naći u različitim dužinama i bojama. Odaberi prošivenu jaknu neutralne boje i upari je sa sličnim nijansama za sofisticiranu, monohromatsku kombinaciju.

Pročitaj

Jakna sa ugrađenim šalom

Zahvaljujući jaknama poput Toteme, ugrađeni šalovi su glavni trend za jesen 2023. Nešto o savršeno usklađenoj kombinaciji kaputa i šala vrišti tihi luksuz, a takođe je super zgodno.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum