Trenutno čitaš
Izložba fotografija Raula Urbine „Moji potonuli brodovi sa ženskim imenima“

Izložba fotografija Raula Urbine „Moji potonuli brodovi sa ženskim imenima“

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Izložba priznatog španskog fotografa Raula Urbine pod nazivom „My sunken ships with womens names“ biće otvorena u utorak, 12. decembra u Muzeju savremene umjetnosti u Banjaluci. Ovaj umjetnički projekat je realizovan u saradnji Ambasade Španije u BiH, Delagacije Evropske unije u BiH i Muzeja savremene umjetnosti.

Fotograf Raul Urbina na ovoj izložbi stavlja u fokus sebe i svoj trenutak a ostavlja po strani sve druge priče i koncentriše se na sopstveni doživljaj svijeta u sebi i oko sebe.

Svojim radom umjetnik stvara sopstveni narativni univerzum u koji smješta prijatelje, porodicu i poznata mjesta koja evociraju njegove najdublje misli. Umjetnik razvija svoj rad polazeći od nekih početnih racionalnih pristupa, gdje formalni fotografski rezultat nije jedini cilj, već sredstvo za postavljanje otvorenog razgovora sa gledaocem. Fotografije prati umjetnikov izraz u mediju poezije kojoj on pristupa s jedne strane racionalno ali sa druge veoma emotivno, otvarajući vrata svoje samoće uz psihoanalizu vlastitih misli.

Pročitaj
putovanje avionom

Raul Urbina rođen je 1978. godine u Madridu. Aktivno izlaže od 2007. godine u prestižnim galerijama i muzejima u Španiji, Americi i Evropi. Dobitnik je mnogih nagrada za svoj rad.
Izložba je otvorena do 25. januara 2024. godine.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum