Trenutno čitaš
Izdvajamo turske serije koje trebaš pogledati na Netflixu

Izdvajamo turske serije koje trebaš pogledati na Netflixu

turske serije, another self, netflix

Iako drame i međunarodni sadržaji postaju sve popularniji posljednjih godina zbog dolaska streaminga, turske serije postale su jedne od najzapaženijih. 

Od napetih melodrama do epskih istorijskih drama prepunih akcije i borbi, ovo su turske serije koje trebaš pogledati na Netflixu.

Thank You, Next

Nakon bolnog raskida, mlada advokatica kreće da pronađe pravu ljubav u zbunjujućem svijetu modernih zabavljanja uz podršku svojih najboljih prijatelja.

As the Crow Flies

As the Crow Flies pokazuje šta se dešava kada se opsesija podigne na sljedeći nivo. Glavni lik je mlada žena koja je odana obožavateljka voditeljke vijesti i pokušava da joj se uvuče u život, ali se ubrzo suočava s mračnom stranom ambicija, zavisti i želje.

Another self

U seriji Another Self, tri prijateljice odlučuju da putuju u grad Ayvalik, koji se nalazi na zapadnoj obali Turske. Tamo imaju za cilj da se duhovno i medicinski izliječe od svega što ih je mučilo, jer se svi nose sa traumom u određenoj mjeri. Ako te zanima tema porodičnih konstelacija, ovo je prava serija za tebe.

The Club

Smještena u Istanbul 1950-ih, glavna junakinja, Matilda, je bivša osuđenica i sefardska Jevrejka koja se sprema da se preseli u Izrael. Kada sazna da je njena ćerka u nevolji, Matilda počinje da radi u klubu koji je dovodi u sukob sa nekim moćnim ljudima u gradu.

Midnight at the Pera Palace

Glavni lik je novinarka koja piše prilog o hotelu Pera Palace, a kada sazna za mladu ženu koja je počinila herojski čin 1910-ih, otkriva da je jedna od hotelskih soba portal u prošlost. Kada legne u krevet, zatiče se u Istanbulu 1919. godine, što je potpuno drugačiji svijet.

Who Were We Running From?

Majka i kćerka žive u bijegu, sele se iz hotela u hotel, a kćerka nema pojma zašto ih majka ovako seli. Kako se ispostavilo, njena majka ima svoje razloge, ali će biti potrebna cijela mini serija da se otkrije istina iza njihove situacije.

Shahmaran

Shahmaran je nazvana po istoimenom mitskom biću. Mladu ženu progoni nestanak njenog djeda i kreće da se suoči s njim u Adani. Ali na putu do tamo nailazi na Mar, koji vjeruju u folklor i legende o Shahmaranu. Iako ne vjeruje u ove bajke, naučiće da u njima ima istine.

Fatma

U Fatmi je obična čistačica dovedena u nevjerovatan niz okolnosti nakon nestanka muža. Dok pokušava da otkrije šta mu se dogodilo, kako bi obnovila život koji su nekada imali, na kraju počini ubistvo u tom procesu. Fatma shvaća da bi joj to moglo uništiti život, pa da bi prikrila zločine koje je počinila čini još više.

Pročitaj

The Taylor

Kroz tri sezone, The Tailor je pun drame i sočnih tračeva. Njegov glavni lik je poznati turski krojač koji je unajmljen da napravi vjenčanicu za vjerenicu svog najboljeg prijatelja, ali dok on preuzima posao, mnoge tajne uskoro će biti otkrivene. Serija se bavi mentalnim bolestima i razlikama u porodicama i ljudima, što je čini idealnom za one koji traže jedinstven preokret tipične turske drame.

Ethos

Ethos serija je smještena u Istanbulu, glavnom gradu Turske. Njena protagonistica je Meryem, koja radi kao čistačica i nije najboljeg zdravlja. Odlazi kod psihijatra što se kosi sa gledištem na svijet njene konzervativne porodice. Kroz Meryemina iskustva, serija ulazi dublje u savremeno tursko društvo.

The protector

Hakan je mladi trgovac čiji se moderni svijet okreće naglavačke kada sazna da je povezan s tajnim drevnim redom koji ima zadatak da zaštiti Istanbul od besmrtnog neprijatelja. Bori se da bira između dužnosti zaštitnika i nove ljubavi na koju naiđe. Dok Hakan zanemaruje svoju obuku i dužnosti zaštitnika, saznaje da krv besmrtnika sadrži tajnu moć.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum