Trenutno čitaš
Istraživanje pokazalo šta je mit, a šta istina o muškarcima i braku

Istraživanje pokazalo šta je mit, a šta istina o muškarcima i braku

HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja
HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja

Istraživanje stručnjaka za mentalno zdravlje iz 2013. godine, razbija nekoliko najčešćih mitova i otkriva šta zapravo čini muškarca spremnim za brak i šta ga čini dobrim supružnikom.

Za početak, da li je mit ili istina da možeš saznati kako će se muškarac ponašati prema tebi, gledajući njegov odnos sa majkom? „Ni blizu“, reklo je 65% ispitanika. Međutim, ekspertica Jennifer Elizabeth Masters se ipak ne slaže s ovim podacima istraživanja, objašnjavajući: “Ako muškarac ne poštuje svoju majku, neće poštovati ni tebe. Ako se ne slaže sa svojom majkom, on je rizičan muškarac”.

pexels

Muškarci i strahovi

Ako misliš da muškarac koji nikada nije bio oženjen do 40 godina, vjerovatno ima duboko usađen strah od posvećenosti, odgovornosti i predanosti vezi ili strah od nekog drugog nepoželjnog problema koji treba da riješi, ti si u manjini, jer 55% stručnjaka se ne slaže sa ovom pretpostavkom. “Možda je samo vrlo nezavisan”, kaže ekspertica Sheila Paxton, “ili je taj muškarac vrlo pronicljiv, a nijedna od tih osobina nije nešto o čemu treba da brineš.

Kvalitete muškaraca 

U međuvremenu, velika većina ispitanika u istraživanju se slaže da je kvalitet broj jedan, koji čovjeka čini vrijednim veze i braka, a to je njegova sposobnost komunikacije, nakon čega slijede iskrenost i pouzdanost.

pexels

3 kvalitete muškaraca koje su najmanje bitne ženama

A kada je u pitanju pronalaženje muškarca za brak, stručnjaci kažu da su sljedeće 3 kvalitete najmanje bitne njihovim suprugama: visina muškarca, njegova vjera/nacionalnost, a zatim i posao. Dakle, razveselite se, niži momci; kako se ispostavilo, žene vole niske muškarce jednako kao i njihove visoke kolege.

pexels

Razvedeni muškarci…

Više od 96% ispitanika slaže se da se odlični muževi stvaraju, a ne rađaju se takvi, pa nikad nije kasno da muškarac ispuni svoj potencijal. Bez obzira da li su razvedeni muškarci dobri muževi, presuda je nepravomoćna: polovina stručnjaka kaže da jesu; druga polovina kaže da nisu.

pexels

Muškarci i ovisnosti

Međutim, nevjerovatnih 89% stručnjaka vjeruje da ovisnost o drogama, alkoholu, kockanju i/ili seksu diskvalifikuje muškarce da budu potencijal za muža, tako da bi žene koje su orijentisane na brak trebale izbjegavati muškarce s problemima, koji imaju neku od ovisnosti. Jedan stručnjak objašnjava: “Svako ko aktivno praktikuje ovisnost odaniji je toj ovisnosti, nego bilo kakvoj vezi u svom životu”.

Pročitaj

Najvažnija osobina muškaraca

“Nažalost, osobina broj jedan vrijedna muškarca koji je potencijal za brak, a koju većina žena zanemaruje je ljubaznost”, navodi stručnjakinja Andrea Miller.

 

Izvor: yourtango.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum