Trenutno čitaš
Iskoristi Black Friday popuste za tretmane u hiperbaričnim komorama!

Iskoristi Black Friday popuste za tretmane u hiperbaričnim komorama!

Jysk
Jysk

Potreba za kiseonikom je univerzalna za sve ćelije ljudskog organizma, a njegov nedostatak je uvod u brojne bolesti i stanja, kao i posljedica bolesti ili povreda. Hiperbarična komora nudi terapijske i kozmetičke tretmane čistim kiseonikom, koji se koriste u službi zdravlja, revitalizacije, podmlađivanja i ljepote. Tretmani hiperbaričnim komorama su sve popularniji i u BiH i regionu, a po posebnim akcijskim cijenama tokom „Black Friday“ dana u Oxybaric Banjaluka, Sarajevo i Brčko, blok od 10 ili 20 tretmana možeš obezbijediti po posebnim akcijskim cijenama! Akcija traje do subote 26. novembra!

Oxybaric Sarajevo

Obezbijedi 20 tretmana, uz 40% popusta, po cijeni od 600KM, dok je blok od 10 tretmana 50% niži, pa ga možeš dobiti po akcijskoj cijeni od 325KM.

U Oxybaric centrima u Banjaluci, Sarajevu i Brčkom svim klijentima su dostupne najsavremenije hiperbarične komore, najnovije generacije, koje se koriste kao dopunska terapija za poboljšanje stanja organizma, kao i u kozmetičke svrhe.

Oxybaric Banja Luka

Ove hiperbarične komore razlikuju se od velikih medicinskih komora u bolnicama, jer pritisak na kome radi je za nekoliko procenata manji, tako da nema nikakvih kontraindikacija. Takođe, ova komora je dostupna svima, bilo da žele da poboljšaju stanje organizma nakon određene bolesti ili da njeguju svoje tijelo.

Kako bi se osjetio efekat djelovanja kiseonika, preporučuje se serija od najmanje 10-15 tretmana. Hiperbarične komore u Oxybaric centrima namijenjene su za dvije osobe, providne su i nema bojazni za klaustrofobične osobe.

Tokom boravka u komori, klijent ili klijentica treba da nosi pamučnu odjeću, bez nakita, šminke, krema i parfema. U komoru možemo unijeti mobilni telefon, laptop, knjigu, te se opustiti tokom tretmana.

Tretman u komori zavisi od protokola, koji je predviđen za terapiju. Obično tretmani traju od 60-90 minuta, aobavlja se u mono soft komori i tokom cijelog tretmana klijent je pod nadzorom stručnog tima, koje rukovodi sprovođenjem tretmana.

Svaki tretman se sastoji iz 3 faze. Faza kompresije, odnosno faza kada raste pritisak u komori. Tokom ove faze potrebno je da izjednačavamo pritisak u ušima na jedan od načina koji će biti objašnjeni usmeno u centru i u pisanoj formi u uputstvu. Faza izopresije, odnosno faza kada smo na terapijskom pritisku.

Potrebno je samo da budemo opušteni i skoncentrisani na disanje, koje treba biti potpuno normalno, bez forsiranja. Zatim slijedi faza dekompresije, odnosno faza povratka na normalan pritisak.

Tokom ove faze nije potrebno izjednačavanje pritiska u ušima, jer se to dešava spontano. Nije poželjno zadržavati dah tokom ove faze tretmana.

Izdvajamo samo neke od benefita nakon tretmana u hiperbaričnim komorama.

Ukoliko ti je potreban kvalitetan detox organizma, hiperbarične komore su pravi izbor. Tretman u komorama, uz preporuku stručnog osoblja i procjenu broja tretmana, vrši detoksikaciju cijelog organizma. U borbi protiv toksina učestvuju prvenstveno jetra, pluća i debelo crijevo. Tretmani brže dopremaju kiseonik preko krvi u sve naše organe pa tako i u one koji su na prvoj liniji odbrane od toksina. Pospješuju njihovu funkciju prerađivača i brže izbacuju toksine nakupljene u našem organizmu.

Kiseonik je apslutno nužan za sve procese u organizmu, te ako oduzmemo ćeliji kiseonik ona umire. Starenje organizma sa smanjenim udjelom vode istovremeno je povezano i sa slabijim prenosom kiseonika do svake ćelije. Padom količine kiseonika u ćelijama opada i njihova sposobnost regeneracije i proizvodnje novog kolagena, koji je najvažniji za podmlađivanje kože.

Naša koža je svakodnevno izložena mnogim negativnim spoljnim faktorima. Koža je ne samo ogledalo ljepote i njege tijela, već i zdravlja. Bez dovoljnog kiseonika, koža dobija sivkast i star izgled i na njoj se stvaraju bore.

Oxybaric Sarajevo

Sport je danas postao nauka, gdje se vrše naučne analize kojima se određuje način treniranja i oporavka. Jedan od naučno dokazanih tretmana u sportu jeste tretman u hiperbaričnoj komori. U visoko razvijenim zemljama čitavi timovi košarkaša, fudbalera i drugih ekipnih sportova koriste benefite tretmana oksigenacije organizma.

Pročitaj

I ne samo oni, posebno u individualnim sportovima poput boksa, tenisa, atletike, džudoa, plivanja i drugih, koristi se terapija oksigenacije u hiperbaričnim komorama. Tretman pomaže bržem oporavku organizma poslije velikih fizičkih opterećenja, kada spotista ulazi u stanje relativne hipoksije, odnosno ima višak ugljen-monoksida, a manjak kiseonika. Kada bi se čekalo da se organizam spontano opravi potrebno je minimum jedan dan, a ponekad je i  to za sportiste previše. Tretmanom sportisti brže postaju spremni za nove treninge i takmičenja.

Povrede mogu da onesposobe sportiste na duže vrijeme. U zavisnosti od stepena povrede, preporučena terapija obično podrazumijeva odmor. Istraživanja pokazuju da tretman pomaže povrijeđenom tkivu da unese mnogo više kiseonika nego što je to inače moguće, što dozvoljava kiseoniku da prodre dublje u krv, povećavajući cirkulaciju i ubrzavajući  proces liječenja te tretman tako skraćuje oporavak za 30%. Osim toga tretman je veoma koristan za poboljšanje sposobnosti i mentalnog fokusa sportista.

„Ako klijent dođe zbog određenog stresa, poslije nekoliko tretmana primjetiće da do pozitivnih promjena nije došlo samo u pogledu stresa, već i da bolje spava, ima više energije, koža mu je ljepša, zglobovi su pokretljiviji, znakovi starenja su manje izraženi. Tretmani u našim hiperbaričnim komorama pružaju niz blagotvornih uticaja na naše tijelo i organizam“, poručuju iz Oxybaric centra.

Iskoristi posebnu akcijsku „Black Friday“ ponudu, koja traje do subote 26. novembra i obezbijedi tretmane u Oxybaric centrima po sniženim cijenama! Više informacija dostupno putem broja telefona 066 79 79 39, kao i na društvenim mrežama, Oxybaric Banjaluka, Oxybaric Sarajevo i Oxybaric Brčko ili na web stranici Oxybaric BiH.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum