Trenutno čitaš
Instruktorka pilatesa predlaže najbolje vježbe za smanjenje masti na stomaku

Instruktorka pilatesa predlaže najbolje vježbe za smanjenje masti na stomaku

Ako tražiš zabavan, ali efektan način da izgradiš temeljnu snagu i izgubiš kilograme, razmisli o tome da uroniš u svijet pilatesa.

Ova vježba uma i tijela može biti posebno korisna svima, koji žele zategnuti središnji dio tijela i reći zbogom tvrdoglavom salu na stomaku.

pexels

Jacqueline Hinton, licencirana instruktorka pilatesa i vlasnica Good Body Pilates studija. Otkriva 3 pilates vježbe za smanjenje sala na stomaku.

Twist plank

Ako stvarno želiš ojačati svoje trbušne mišiće i sagorjeti salo na stomaku, nema boljeg od dobrog starog planka. Ova popularna vježba postala je klasik s razlogom, međutim sada je popularan i twist plank, a evo o čemu se radi…

Uravnoteži se na podlakticama i imaj stabilnu podlogu s nogama koje sežu ravno iza tebe, dok su bokovi podignuti od tla s tijelom u ravnoj liniji. Zadrži ovu pozu do jedne minute dok okrećeš kukove desno i lijevo. Fokusiraj se na angažovanje mišića u svojoj jezgri.

Odmori se jednu minutu. Ponovi tri puta.

Twist sklopka

Ovo je je izvrsna vježba za cijelo tijelo koja radi na trbušnim mišićima, ekstenzorima kralješnice i fleksorima kuka. Dodavanje uvijanja jedan sjajan način za toniranje trbušnih mišića i tijela.

Lezi na leđa s ravnim i stisnutim nogama. Ispruži ruke u položaj “T” na podu. Podigni glavu od poda gledajući prema nožnim prstima. Stavi ruke na bokove dok se kotrljaš do kraja, podižući gornji i donji dio tijela u V položaj, balansirajući na trtici. Zakreni torzo udesno, a zatim se vrati u sredinu. Zavuci želudac da se vratiš u početni položaj.

Ponovi deset puta.

Vježba plivanja

Ova vježba prilično slična pokretima stvarnog plivanja. Ovaj pilates pokret, poznat kao “plivanje”, još je jedna preporuka pilates instruktorek za skidanje sala sa stomaka.

Pročitaj
mentalno zdravlje

Lezi na stomak s ispruženim rukama i nogama. Trebaju biti otvorene malo šire od udaljenosti kukova. Podigni gornji i donji dio tijela od poda, uključujući ruke i noge. Glava treba biti u ravnini s tijelom tako da gledaš u pod. Neka ti zatiljak bude izdužen. Počni udarati rukama i nogama kao da plivaš.

Učini ovo osam do deset puta. Ponovi tri puta.

 

Izvor: shefinds.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum