Indomie nudle nam dolaze iz Indonezije, a mi ti danas donosimo Indonezijski recept pripreme istih. Ovo jelo može biti sadržajan ručak za cijelu porodicu.
Sastojci:
3 pakovanja Indomie Mi Goreng nudli
4 češnja bijelog luka, mljevena
2 glavice luka, sitno nasjeckanog
2-3 čili paprike, nasjeckane
300 g mljevene junetine
Zeleno povrće po želji, nasjeckano
2 jajeta
100 g polutvrdog sira, naribanog
2 kašike ulja
Priprema:
Skuhaj Indomie Mi Goreng rezance prema uputstvu na pakovanju. Zagrij ulje u woku, dodaj češnjak, crveni luk i čili papričicu. Dinstaj dok smjesa ne omekša. Dodaj mljevenu junetinu i nasjeckano zeleno povrće.
Kuvane nudle ocijedi i pomiješaj sa soja sosom i začinima iz vrećica. Stavi ih u wok na smjesu od govedine i povrća.
Isprži dva jajeta. Naribaj malo sira na nudle i govedinu i posluži s jajima. Uživaj u jelu!