Trenutno čitaš
Idealna šminka za smeđe oči

Idealna šminka za smeđe oči

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Smeđe oči, kao najčešća boja očiju na svijetu, čine nam plavu ili zelenu boju očiju privlačnijom. Međutim, istina je da se veliki profesionalci slažu da su boja koja prihvata najviše različitosti i zbog toga ih je lakše našminkati. Obzirom da se radi o “neutralnom” tonu prihvata beskonačan broj sjenki, tuševa i tekstura. I kako kaže Maite Tuset, šminkerka za MAC, “kosa i koža nisu odlučujući faktor za stil koji želimo da damo smeđim očima”.

MATTEO VALLE+IMAXTREE
Prvi savjet- prekrši pravila!

Nekada se slijedila “diktatura” koja se zasnivala na bojama koje su navodno pogodovale prema nekim parametrima boji kose, kože i očiju. Sada je ova teorija odbačena i ostalo je jedno pravilo: nikada ne miješaj hladne i tople boje na očima i usnama. Znači, ako se odlučiš da našminkaš oči sjenkom u zemljanim tnovima, ne koristi ljubičasti karmin za usne.

“Držeći se ovog “mini” pravila, tonovi sjenke mogu biti bilo koji, zapravo tamno plava je ton koji se odlično slaže sa smeđim očima. Kombinuj ovu boju sa bronzanim tonovima i sjenama sa satenskom i iridescentnom teksturom,” kaže je Tuset.

šminka za smeđe oči
MATTEO VOLTA+IMAXTREE
Zvijezda svih sjenki je….

…svaka koja se nalazi u asortimanu boje patlidžana, tamno granitna, sa bronzanim i bakarnim tonovima i naravno ne smijemo zaboraviti da intenzivna crna uvijek naglašava oblik očiju. “Uz dobru maskaru koja naglašava trepavice, učiniće da šminka bude veoma upečatljiva”, kažu stručnjci iz MAC-a.

šminka za smeđe oči
MATTEO SCARPELLINI+IMAXTREE

Obavezno nabavi metalne sjenke, ova vrsta pigmenta unosi nijanse u smeđe i crne oči, pojačavajući pogled. Izaberi teksture koje se mogu oblikovati, koje su kremaste i ne previše puderaste, kako bi bolje djelovale na kapku.

Pročitaj

šminka za smeđe oči
ANTONELLO TRIO+IMAXTREE
Boje koje ne odgovaraju smeđim očima

“Pastelno plava i zelena, jer su jednostavno presvijetle”, savjetuje šminker Miguel Alvarez. “Iako je tako, uvijek kada nisi sigurna koju boju da koristiš, stavi tuš na kapak i nanesi priličnu količinu maskare. To će istaknuti tvoj pogled bez obzira na sjenu koju koristiš. Zapamti sve dolazi u obzir ako se slaže sa tvojim izgledom.

Ali prije svega uvijek budi svoja – čak i kada se radi o šminkanju!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum