Trenutno čitaš
Hvaljena švedska tinejdžerska serija na Pickbox NOW

Hvaljena švedska tinejdžerska serija na Pickbox NOW

L'Occitane
L'Occitane

Hvaljena švedska tinejdžerska serija Grmljavina u mom srcu (Thunder in My Heart, 2021) nova je Viaplay Selectova serija koju toplo preporučujemo za gledanje na Pickbox NOW! Ova serija o odrastanju ugodno je iznenađenje švedske nove kinematografije, a glavna glumica, koja je ujedno i kreatorka serije, Amy Deasismont može se pohvaliti nagradom Kristallen za najbolju glumicu u dramskoj seriji.

ZADIVLJUJUĆA PRIČA O ODRASTANJU U STOCKHOLMU

Mlada glumica Amy Deasismont tumači glavnu ulogu 22-godišnje Sigrid, zvane Sigge. Sigge i njena grupa prijatelja suočeni su s neočekivanim zahtjevima odrasliog doba dok se pokušavaju pomiriti s vlastitim identitetom, svojim strastima i prošlošću. Plejada autentičnih i dopadljivih likova odmah će vas uvući u priču koja na istinit i zadivljujući način pokazuje kako je to odrastati u Stockholmu.

Sigrid i Sam nikako ne uspijevaju pokazati svoje emocije jedno prema drugom. Oni odražavaju zaglavljenost u sivoj zoni, gdje ništa ne može biti otvoreno ili stvarno i oboje se pretvaraju da je to potpuno normalno. Sigrid pokušava da slijedi ove suprotnosti i neizgovorene zakone odnosa te donosi destruktivne odluke i usput povređuje druge, kao i sebe.

“Biti u mogućnosti realizovati ovu priču s fantastičnom ekipom i prekrasnom glumačkom postavom koja utjelovljuje i oživljava likove ostvarenje je sna. Ovo je serija koju sam pisala pet godina kako bi imala snažan fokus na odrastanje i emancipaciju likova”, istakla je Amy Deasismont.

Osim nagrađene Amy Deasismont, glumačku postave čine Alexander Abdallah, Julia Lyskova, Max Ulveson, Gustaf Hammarsten i Helen Sjöholm.

Pročitaj

TINEJDŽERSKA SERIJA KOJA ODIŠE HUMOROM I SRČANOŠĆU

Opisana kao drama i komedija o ljubavi i identitetu s puno humora i srčanosti, ova hvaljena švedska serija upoređuje se sa serijom Girls Lene Dunham. Švedski kritičar Jacob Lundström napisao je kako je to: “serija koja s lupanjem srca probija svoj put do generacijskoga glasa, gdje su i žaljenje i urlik radosti vrijedni slušanja”.

Cijelu prvu sezonu hvaljene tinejdžerske serije Grmljavina u mom srcu pogledaj odmah na Pickbox NOW!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum